Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε το Dragao η πεντάσφαιρη Liverpool

Άλωσε το Dragao η πεντάσφαιρη Liverpool

Επίσκεψη της Liverpool στο Dragao σημαίνει και πολλά γκολ! Οι Reds πέρασαν με το εμφατικό 1-5 από την έδρα της Porto για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Uefa Champions League και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στον δεύτερο όμιλο.

Για τους Reds βρήκαν δίχτυα οι Salah, Mane και Firmino.

Α’ Ημίχρονο: Με μόλις μια αλλαγή σε σχέση με την Σαββατιάτικη αναμέτρηση κόντρα στην Brentford, καθώς ο James Milner πήρε την θέση του τραυματία, Alexander-Arnold.

Το παχνίδι στο Dragao ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά όχι με κάποια αξιοσημείωτη στιγμή μέχρι το 18ο λεπτό, όταν ο Curtis Jones μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Diogo Costa έκανε ασταθής απόκρουση, για να σκοράρει ο Salah με το rebound, έχοντας εκμεταλλευτεί και το λάθος του Zaidu.

Κοντά στο δεύτερο γκολ έφτασαν οι Reds στο 25’ με τον Diogo Jota, του οποίου η πρώτη προσπάθεια μπλοκαρίστηκε από την άμυνα των Δράκων και η δεύτερη κατέληξε κόρνερ, μετά από απόκρουση του Costa, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά το εκτός περιοχής σουτ του Curtis Jones στο 33’.

Ένα βήμα πιο κοντά στο 0-2 έφτασε η ομάδα του Klopp, όταν εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ σε καλή εκτός περιοχής θέση, για να ακολουθήσει το πλασέ του Henderson και η εντυπωσιακή απόκρουση του Costa στο 43’.

Το δεύτερο γκολ για την Liverpool φαινόταν πως ερχόταν και έτσι έγινε, πριν να ολοκληρωθεί το δεύτερο ημίχρονο. Οι Reds κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα, για να σεντράρει από τα δεξιά ο Milner, να αδρανήσει η άμυνα των Δράκων και να τη στείλει ο Sadio Mane στα δίχτυα για το 0-2 στο 45’.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος δεν έγιναν καθόλου απειλητικοί, καθώς δοκίμασαν να νικήσουν τον Alisson μονάχα με δύο αδύναμα σουτ του Luis Diaz, τα οποία μπόρεσε εύκολα να μπλοκάρει ο Βραζιλιάνος.

Β’ Ημίχρονο: Ευκαιρία με τον Robertson είχαν οι Reds λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, με τον Costa όμως να αποκρούει αυτή τη φορά, ενώ ο keeper των Δράκων απέκρουσε και το σουτ του Jota στο 54’. 

Με την συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα, η Liverpool βρήκε και τρίτο γκολ, με σκόρερ και πάλι τον Mohamed Salah! Ο Curtis Jones έκανε ξανά μια εξαιρετική κίνηση, για να δώσει την ασίστ στον Αιγύπτιο, ώστε να τελειώσει εκείνος με άνεση τη φάση για το 0-3.

Πέντε λεπτά μετά το 0-3, ο Diogo Jota, έχοντας λάβει την σέντρα του Robertson, έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-4. Μετά την ευκαιρία του Πορτογάλου, ο Jürgen Klopp προχώρησε σε τρεις αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Gomez, Firmini και Minamino αντί των Salah, Mane και Milner, καθώς και τον Oxlade-Chamberlain στο 73’ αντί του Henderson, ο οποίος συμπλήρωσε 400 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μειώσουν σε 1-3 με την κεφαλιά του Taremi στο 75’, μετά από την σέντρα του Vieira.

Οι Reds χρειάστηκαν όμως μόλις δύο λεπτά, για να πάρουν και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων! Αυτή τη φορά ήταν ο Bobby Firmino που σκόραρε, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Costa, πλάσαρε εκτός περιοχής και έγραψε το 1-4.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δεξί πλασέ και στο 81’, μετά από σουτ του Jones, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά, αλλά κατοχυρώθηκε στη συνέχεια μετά από έλεγχο του VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Porto: Costa, Corona, Pepe, Marcano, Sanusi (Wendell 56′), Uribe (Vitinha 56′), Oliveira (Pepe 67′), Otavio (Vieira 14′), Diaz, Martinez (Grujic 46′), Taremi

Έμειναν στον πάγκο: Marchesin, Cardoso, Conceicao, Costa, Evanilson, Mario, Manafa

Liverpool, Alisson, Milner (Gomez 65′), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Oxlade-Chamberlain 73′), Jones, Salah (Firmino 65′), Mane (Minamino 65′), Jota (Origi 88′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Kelleher, Konate, Phillips, Williams, Τσιμίκας, Keita

Man of the Match: Curtis Jones

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η AC Milan ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την Atletico Madrid.

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στην Manchester City.

Mo Salah και Sadio Mane βρήκαν δίχτυα για τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com