Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό όπλο στην φαρέτρα της Liverpool

Ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό όπλο στην φαρέτρα της Liverpool

Την σεζόν 2019-20, στην οποία η Liverpool κέρδισε το πρωτάθλημα, βρέθηκε πρώτη στον στατιστικό πίνακα των γκολ που σημειώθηκαν από κόρνερ (11), με την West Ham United στην δεύτερη θέση (9).

Την περασμένη σεζόν, για περίπου πέντε μήνες, η Liverpool όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ από κόρνερ, αλλά από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο βίωσε την πιο προβληματική περίοδο στην επίθεση, από την αρχή της θητείας του Jurgen Klopp.

Ευτυχώς για τους Reds, τα γκολ από στημένες φάσεις άρχισαν να έρχονται, καθώς η ομάδα κυνηγούσε μια θέση στο Champions League, με τους Diogo Jota και Sadio Mane να πετυχαίνουν τον στόχο μετά από κόρνερ, με αποκορύφωμα την εκπληκτική κεφαλιά του Alisson Becker στο παιχνίδι με την West Brom.

Ο βοηθός του Klopp, Pep Lijnders, μίλησε για τη σημασία των στημένων φάσεων, τονίζοντας πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε βασικές στιγμές του παιχνιδιού.

«Είδαμε στο πρόσφατο Euro, αλλά και γενικά στην ιστορία των μεγάλων διοργανώσεων, ότι τα στημένα έχουν αποφασιστική σημασία, για την τελική έκβαση των αγώνων», είπε. «Μία από τις επιδιώξεις μας, στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ήταν να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας στις στημένες φάσεις. Άμεσα και έμμεσα ελεύθερα λακτίσματα, πέναλτι και κόρνερ. Συνεργαστήκαμε με τον Niklas και τον Patrick από το Neuro11.»

Οι επιστήμονες του Neuro11 ειδικεύονται στην εκπαίδευση του εγκεφάλου εκλεκτών αθλητών και έχουν συνεργαστεί με τους παίκτες του Klopp, αυτό το καλοκαίρι, για να τους βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα τους στις στημένες φάσεις.

Ο Trent Alexander-Arnold είναι, πιθανότατα, ο βασικός παίκτης που θα επωφεληθεί από αυτού του είδους την προπόνηση, με δεδομένο το γεγονός πως εκτελεί τα περισσότερα στημένα της Liverpool.

Ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ξεκινά βασικός την σεζόν, λόγω του τραυματισμού του Andy Robertson, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει να έχει βελτιώσει πολύ τις σέντρες και τις εκτελέσεις κόρνερ με το αριστερό του πόδι.

Καθώς οι Virgil van Dijk, Joel Matip και Ibrahima Konate, τρεις παίκτες με ύψος πάνω από 1,90, μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις μπαλιές των Trent και Τσιμίκα από στημένες φάσεις, ο Klopp θα ελπίζει ότι η ομάδα του αυτή τη σεζόν, θα επαναφέρει στην φαρέτρα της ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό όπλο, στην προσπάθεια να ξανακερδίσει το αγγλικό στέμμα.

Ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό όπλο στην φαρέτρα της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com