Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 12/8/1981 Γεννιέται ο Djibril Cisse (vid)

Σαν σήμερα: 12/8/1981 Γεννιέται ο Djibril Cisse (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Arles της Γαλλίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και πρώην επιθετικός των Reds, ο τεράστιος Djibril Cisse!

Ο ιδιόρρυθμος και ιδιαίτερα αγαπητός στους Red fans Djibril, θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις Ακαδημίες της Arles-Avignon σε ηλικία μόλις 8 ετών (1989), για να μεταπηδήσει στις αντίστοιχες Ακαδημίες της Nîmes το 1996, από όπου όμως θα φύγει το ίδο έτος για τις Ακαδημίες της Auxerre.

Εκεί θα γίνει επαγγελματίας και έχοντας πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις, το καλοκαίρι του 2004 θα μετεγγραφεί στη Liverpool, με τους Κόκκινους να καταβάλουν στην Γαλλική ομάδα το ποσό των 14 εκ. λιρών. Παρ’ όλο που η μετεγγραφή πραγματοποιήθηκε επί ημερών Rafa Benitez, εικάζεται ότι είχε κλείσει την συμφωνίας ο Gerard Houllier πριν αποχωρήσει από το Anfield, την χρονιά εκείνη.

Ο Djibril Cisse πέρασε πολλές δοκιμασίες στα χρόνια του με την famous Red shirt, με ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό μάλιστα στην αρχή της 1ης του κιόλας χρονιάς. Αυτό του στοίχισε μεγάλο μέρος της παρουσίας του στην 1η ομάδα αλλά αποζημιώθηκε στον Τελικό της Πόλης, όταν εκτέλεσε εύστοχα στην διαδικασία των πέναλτι και σήκωσε με την υπόλοιπη ομάδα το 5ο Champions League στην Ιστορία των Κόκκινων, μέσα σε τρελλούς πανηγυρισμούς.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα σημειώσει γκολ στον Τελικό του UEFA Super Cup και οι Reds θα προσθέσουν ακόμα ένα τέτοιο τρόπαιο στην Συλλογή τους. Την επόμενη χρονιά θα σημειώσει και πάλι γκολ στον Τελικό του FA Cup 2006 και θα πανηγυρίσει το Charity Shield τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Συνολικά θα φορέσει την διάσημη Κόκκινη φανέλα 79 φορές, σημειώνοντας 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον Ιούλιο του 2007 θα επιστρέψει στην Γαλλία, για λογαριασμό της Marseille, με τους Γάλλους να καταβάλουν στους Reds το ποσό των 6,3 εκ. λιρών και αφού είχε παίξει ως δανεικός σε αυτούς την σαιζόν 2006/07.

Θα ακολουθήσουν ποδοσφαιρικοί σταθμοί στην Ιταλία και την Lazio, στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό (τον οποίο βράβευσε σε εκδήλωη της η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool), επιστροφή στην Αγγλία για λογαριασμό της Q.P.R. και αρκετοί άλλοι σταθμοί μικρότερων ομάδων.

Απολαύστε στο παρακάτω video, τον Djibril Cisse να σκοράρει με την famous Red shirt:

https://www.youtube.com/watch?v=f56Q-DkcsoA

Σαν σήμερα: 12/8/1981 Γεννιέται ο Djibril Cisse
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com