Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έπαιξε σαν Liverpool για 60’ και επέστρεψε στις νίκες

Έπαιξε σαν Liverpool για 60’ και επέστρεψε στις νίκες

Η Liverpool με άνεση και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, επέστρεψε στις νίκες, διαλύοντας με 4-2 την Tottenham για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Για 60 περίπου λεπτά η καλύτερη εμφάνιση των Reds για εδώ και 2 σχεδόν μήνες, με τον Harvey Elliott να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Salah, Robertson, Gakpo και Elliott.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Quansah να παραμένει στο αρχικό σχήμα και τον Mo Salah να επανέρχεται σε αυτό, ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Tottenham.

Οι Reds θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ πριν το δεκάλεπτο, όταν αρχικά στο 7’ η σέντρα-σουτ του Salah σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Vicario. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν ο Vicario με τα πόδια εκείνος που σταμάτησε την προσπάθεια του Αιγύπτιου, για να απομακρύνει αμέσως μετά ο Romero τη μπάλα, πριν εκείνη περάσει τη γραμμή από σουτ του Elliott.

Το καλό ξεκίνημα της ομάδας του Klopp ωστόσο συνεχίστηκε και έφερε το 1-0 στο 16’, όταν ο Gakpo σέντραρε για να βρει τον Salah στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει εκείνος με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Liverpool συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Robertson στο 35’, ενώ καλή ευκαιρία είχε και ο Trent στο 42’.

Στο 44ο λεπτό ο Vicario είπε όχι και στον Elliott, για να έρθει το 2-0 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Ιταλός keeper αρχικά απέκρουσε το πλασέ του Salah, για να έρθει ο Robertson και με το rebound να γράψει το 2-0!

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη της επανάληψης, ο Mo Salah είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση και ο Vicario μπλόκαρε.

Το 3-0 δεν άργησε όμως να έρθει. Στο 50’ ο Elliott έκλεψε τη μπάλα από τον Emerson και στη συνέχεια σέντραρε για τον Gakpo, για να σκοράρει και ο Ολλανδός με κεφαλιά.

Οι Spurs έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο ματς στο 55’, όταν ο Alisson μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Johnson.

Οι Reds δεν είχαν ωστόσο σκοπό να κατεβάσουν ρυθμούς και το καλύτερο γκολ ήρθε στο 60’, όταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Harvey Elliott απέφυγε πρώτα τον Bentacur και στη συνέχεια με έξοχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Vicario για το 4-0!

Με τη συμπλήρωση 64 λεπτών αγώνα, οι Bajcetic και Gomez πήραν τις θέσεις των Endo και Robertson, με τον Ισπανό να αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Μετά το 4-0 και τις αλλαγές, οι Reds έδειξαν ορισμένα σημάδια χαλάρωσης και οι Spurs στο 73’ βρήκε το 4-1 με τον Richarlison, έπειτα από σέντρα του Johnson.

Στο 75ο λεπτό ο Klopp συνέχισε τις αλλαγές του, καθώς οι Nunez και Gravenberch αντικατέστησαν τους Diaz και Mac Allister και στο 77’ οι Spurs μείωσαν με τον Son σε 4-2, έπειτα από γύρισμα του Richarlison.

Στο 80’ ήταν η Liverpool που έφτασε μια ανάσα από το επόμενο γκολ, με τον Salah ωστόσο να τελειώνει τη φάση με το δεξί και όχι με το αριστερό, με αποτέλεσμα να αστοχήσει, ενώ στο 82’ ο Trent προσπάθησε δίχως επιτυχία να σκοράρει σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

Το πέμπτο γκολ για τη Liverpool δεν ήρθε ούτε στο 86’ με την προσπάθεια του Szoboszlai, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει τεράστια επέμβαση του Alisson σε τετ α τετ του Richarlison και ο Gomez που πρόλαβε τον Johnson, πριν εκείνος σκοράρει.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Klopp σκόραρε με τον Salah, αλλά ο Nunez στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, με τον Ουρουγουανό στην εκπνοή να αστοχεί σε ένα ακόμη τετ α τετ και με το σκορ να παραμένει στο 4-2 ως το τέλος.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson (Gomez 64′); Endo (Bajcetic 64′), Elliott (Szoboszlai 83′), Mac Allister (Gravenberch 74′); Salah, Diaz (Nunez 74′), Gakpo

Πάγκος: Kelleher, Konate, Bradley, Jones

Tottenham: Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Royal (Skipp 61′); Bissouma, Bentancur (Richarlison 61′); Johnson, Sarr (Lo Celso 75′), Kulusevski (Maddison 61′); Son

Επόμενος αγώνας για τους Reds την επόμενη Δευτέρα κόντρα στην Aston Villa.

Ανώτερη και δίκαια νικήτρια η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com