Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 6/5/1998 Εμφατική νίκη επί της πρωταθλήτριας Arsenal (vid)

Σαν σήμερα: 6/5/1998 Εμφατική νίκη επί της πρωταθλήτριας Arsenal (vid)

Την εμφατική νίκη επί της ήδη στεμμένης πρωταθλήτριας Arsenal θα έπαιρναν σαν σήμερα το 1998, οι Reds του Roy Evans στο Anfield.

Οι Κανονιέρηδες έχοντας κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική με εμφατικό τρόπο την Everton και παράλληλα στεφθεί πρωταθλητές, πήγαν στο Anfield με διαφορετική αποστολή καθώς ο Arsene Wenger ήθελε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του παίκτες, εν όψει και του τελικού του F.A Cup.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η ομάδα των Κόκκινων μαζί με τους διαιτητές, παρατάχθηκαν στην έξοδο των αποδυτηρίων στον αγωνιστικό χώρο και χειροκρότησαν κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, τους πρωταθλητές Αγγλίας. Αν μη τι άλλο, ήταν μία τιμητική κίνηση, χαρακτηριστική του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στο αγωνιστικό μέρος πάντως οι Reds, δεν «χαρίστηκαν» στους Gunners. Πιάνοντας τρελλό ρυθμό στο παιχνίδι τους, σημείωσαν τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τους Paul Ince στο 28′ και στο 30′, με τον Michael Owen να ολοκληρώνει την εξαιρετική απόδοση τους με εντυπωσιακό γκολ του στο 40′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Arsene Wenger, αντιμετωπίζοντας το φάσμα του διασυρμού και μην μπορώντας να συμμετάσχει στο κλίμα ευφορίας των οπαδών των Κανονιέρηδων (να σημειωθεί ότι δεν σταμάτησαν λεπτό να διασκεδάζουν στην εξέδρα των φιλοξενουμένων, ακόμα και στο 3-0), προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι βασικούς του παίκτες.

Αυτό δεν σταμάτησε τους Κόκκινους από τον ρυθμό τους, που είχαν δοκάρι με τον Øyvind Leonhardsen, πριν ο διεθνής Νορβηγός μεσοεπιθετικός γράψει το τελικό 4-0 στο 87′.

Με τη νίκη τους αυτή οι Reds εξασφάλισαν την 3η θέση της βαθμολογίας και την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Την εμφατική νίκη των Reds επί των Gunners, απόλαυσαν στο Anfield εκείνο το βράδυ Τετάρτης 44.417 θεατές, ανάμεσά τους και 4 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τα στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 6/5/1998 Εμφατική νίκη επί της πρωταθλήτριας Arsenal
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com