Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/4/1973 Νίκη επί West Brom και μοναξιά στη κορυφή (vid)

Σαν σήμερα: 14/4/1973 Νίκη επί West Brom και μοναξιά στη κορυφή (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα κάμψουν την αντίσταση της West Brom στο Anfield για το πρωτάθλημα και θα απολαύσουν την μοναξιά της κορυφής.

Με τους Baggies να δίνουν τα πάντα για να κρατηθούν στην κατηγορία, εκείνο το απόγευμα Σαββάτου οι Κόκκινοι τα βρήκαν σκούρα για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

Οι Reds πάντως ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ, όταν σε επέλαση του Steve Heighway από αριστερά μπήκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων κι εκεί τον ανέτρεψε ο Roger Minton. Πέναλτι χωρίς αμφιβολία το οποίο υπέδειξε αμέσως ο Ουαλός διαιτητής J. D. Williams κι ανέλαβε να εκτελέσει ο Kevin Keegan, παρ’ όλο που είχε χάσει ένα στο προηγούμενο εντός έδρας των Reds με την Tottenham. Ο Kevin Keegan θα εκτελέσει ψύχραιμα τον John Osborne, ο οποίος έπεσε σωστά και για λίγο δεν μπόρεσε να αποκρούσει την μπάλα (14′).

Η νίκη αυτή των Κόκκινων τους έφερε μόνους στην κορυφή, με 2 βαθμούς περισσότερους από την Arsenal και 6 από την Leeds Utd, η οποία είχε όμως και 2 παιχνίδια λιγότερα από τους Reds. Αμφότεροι οι αντίπαλοι των Κόκκινων παραχώρησαν ισοπαλίες στους αντιπάλους τους σε εκείνη την αγωνιστική και μάλιστα με το ίδιο σκορ (Arsenal – Tottenham & West Ham – Leeds 1-1).

Προσέλευση κοινού στο Anfield, 43.853.

Στο χρονικό σημείο 0′:11″ του παρακάτω video, μπορείτε να δείτε όλη την φάση της ανατροπής του Steve Heighway και την εκτέλεση του πέναλτι από τον Kevin Keegan:

Σαν σήμερα: 14/4/1973 Νίκη επί West Brom και μοναξιά στη κορυφή
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com