Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 10/4/1998 «X» στο Old Trafford με Owen πρωταγωνιστή (vid)

Σαν σήμερα: 10/4/1998 «X» στο Old Trafford με Owen πρωταγωνιστή (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Roy Evans θα έρθουν ισόπαλοι με την Manchester Utd στο Old Trafford για το πρωτάθλημα, με τον Michael Owen να γίνεται ο θετικός & αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης.

Τα παιχνίδια μεταξύ των «αιωνίων» ήταν πάντα ενδιαφέροντα αλλά εκείνο είχε μία επιπλέον ιδιαιτερότητα. Η επιστροφή του Paul Ince στο Old Trafford και μάλιστα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού των Κόκκινων, δεν ήταν κάτι που το περνάει κάποιος στα «ψιλά». Πόσο μάλλον που ο Άγγλος διεθνής μέσος, παραμονές του παιχνιδιού με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι, τον ανάγκασαν να μετεγγραφεί στην  Inter Milan, από όπου τον απέκτησαν οι Reds, «φωτογραφίζοντας» υπεύθυνο για την «εξοδό» του από το Old Trafford τον Alex Ferguson.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά με τους Red Devils να χάνουν διπλή ευκαιρία μόλις στο 1΄με τα σου των Giggs και Scholes να αποκρούονται από τους Brad Friedel και Phil Babb. Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, ο Michael Owen θα αντικρίσει χαριστικά την κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνο τάκλιν στον Peter Schmeichel, όταν σε σουτ του Steve McManaman ο Δανός διεθνής τερματοφύλακας δεν συγκράτησε την μπάλα και ο μικρόσωμος επιθετικός των Κόκκινων προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι θα ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ronny Johnsen στο 12′ από κόρνερ του David Beckham, για να ισοφαρίσουν οι Reds με τον Michael Owen στο 36′, όταν πρόλαβε σε σπριντ τον Gary Pallister και με υποδειγματικό «τσίμπημα» της μπάλας, πλάσαρε πάνω από τον Peter Schmeichel για να γράψει το 1-1.

Ο σκόρερ των Κόκκινων πάντως, θα γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής τους 4΄αργότερα, όταν με αντικανονικό τάκλιν, «ξάπλωσε» τον αμυντικό και σκόρερ των Κόκκινων Διαβόλων Ronny Johnsen και τον διαιτητή της συνάντησης Graham Poll δικαίως να τον αποβάλει από το παιχνίδι με 2η κίτρινη κάρτα (40′).

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε ρυθμό, αλλά ούτε και σκορ. Έτσι το τελικό 1-1 έκανε «ζημιά» στην Utd στην διεκδίκηση του τίτλου, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο Old Trafford εκείνο το απόγευμα Μ. Παρασκευής των Καθολικών βρέθηκαν 55.171 θεατές.

Στο 15′:43″ του παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε το γκολ των Reds. Σε περίπτωση που δεν σας ανοίγει το link, μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Σαν σήμερα: 10/4/1998 «X» στο Old Trafford με Owen πρωταγωνιστή
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com