Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η εξαιρετικά «ιδιαίτερη» περίπτωση του Harry Wilson

Η εξαιρετικά «ιδιαίτερη» περίπτωση του Harry Wilson

H Liverpool θα πρέπει να αποφασίσει πολύ προσεκτικά όσο αφορά το μέλλον του νεαρού Ουαλού, για τον οποίο το καλοκαίρι αυτό και η περίοδος προετοιμασίας που το συνοδεύει, παρουσιάζουν αυξημένη βαρύτητα.

Η περίοδος αυτή δεν θεωρείται ‘περίεργη’ υπό κανονικές συνθήκες για τους νέους, ελπιδοφόρους παίκτες μιας ομάδας που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της Premier League.

Οι απαιτήσεις είναι πάντα απλές και συγκεκριμένες για έναν τέτοιο παίκτη, δούλεψε σκληρά, δημιούργησε εντύπωση και άρπαξε την ευκαιρία σου.

Πολλοί παίκτες της Liverpool θα βρεθούν σε αυτή τη θέση τις επόμενες εβδομάδες. Όλοι τους, εκτός από τον Harry Wilson!

O Wilson και η Liverpool αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι, όσο αφορά την αξιοποίηση του παίκτη. Δεν είναι κατ’ ανάγκη μια κακή κατάσταση αλλά μάλλον μία για την οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση.

Αν και το σύστημα των δανεισμών, υπάρχει για να βοηθά την ανάπτυξη κάποιου παίκτη, με δεδομένο ότι ωφελούνται και οι δύο ομάδες-αυτή που δανείζει τον παίκτη και αυτή που τον αποκτά, δεν φαίνεται να προκύπτουν από οποιαδήποτε τέτοια συνεργασία κάποια κριτήρια που να χαρακτηρίζουν τον οποιοδήποτε δανεισμό ως επιτυχία.

Παρόλα αυτά όμως είναι ελάχιστοι αυτοί, μέσα στο Anfield που θα πουν ότι ο Wilson δεν κατάφερε κάτι κατά τη διάρκεια των δανεισμών του τα τελευταία δύο χρόνια, στις Hull και Derby αντίστοιχα.

Τη σαιζόν 2017/18 στη Hull ,ο Wilson έπαιξε σε 14 αγώνες πετυχαίνοντας 7 τέρματα και έχοντας 4 assists.

Τη σαιζόν 2018/19 στη Derby County, έπαιξε σε 49 αγώνες πετυχαίνοντας 18 τέρματα με 6 assists στο ενεργητικό του επίσης.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι το βάθος στον πάγκο ήταν πάντα ένα πρόβλημα που βασάνιζε για καιρό τις ομάδες των Κόκκινων.

Ανεξάρτητα από το αν οι καιροί ήταν καλοί ή όχι, μια προσεκτική ματιά στον πάγκο των αναπληρωματικών δημιουργούσε συνήθως μια νότα απαισιοδοξίας.

Αρκετοί ήταν επίσης εκείνοι που φώναζαν τα τελευταία χρόνια για τις ευκαιρίες που θα έπρεπε να δοθούν στους παίκτες της Ακαδημίας να δείξουν τις δυνατότητες τους στη βασική ενδεκάδα, αλλά αν εξαιρέσουμε τους λίγους που ξεχώρισαν ήταν αρκετοί εκείνοι οι νέοι παίκτες που δεν κατάφεραν πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν όπως για παράδειγμα οι Daniel Pacheco, Jay Spearing, Jack Robinson, Krisztian Nemeth.

Υπάρχουν και άλλοι βέβαια!

Ο καθένας από αυτούς είχε τις στιγμές του αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν ή να ‘μονιμοποιηθούν’ στην πρώτη ενδεκάδα.

Την τελευταία δεκαετία πάντως μια νέα στρατηγική αλλά και η εκ νέου επένδυση των Κόκκινων σε ταλέντα ,άρχισε να αναδεικνύει κάποιους από τους πολύ καλούς παίκτες που αναγνωρίζουμε σήμερα.

Σε ένα μικρό ποσοστό πλέον η ανταμοιβή είναι ορατή για αυτούς τους παίκτες .

Η εμφάνιση του Trent Alexander- Arnold είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτής της εποχής ,μετά από εκείνης του Steven Gerrard, ενώ οι προπονητές της Liverpool συνεχίζουν να έχουν υψηλές ελπίδες για τους Rhian Brewster, Ben Woodburn και Nathaniel Phillips.

Και φυσικά έχουμε και τον Wilson!

Θεωρητικά η περίπτωση του, αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα για το πώς το σύστημα δανεισμού θα έπρεπε να δουλεύει.

Ένας αρχικός δανεισμός στο Yorkshire του απέφερε το βραβείο του Νέου Παίκτη της Χρονιάς, ενώ μια πλήρης σαιζόν ,υπό τον Frank Lampard, βοήθησε την Derby να φτάσει στον Τελικό των play-offs της Championship.

Ο Wilson, ως παίκτης της Derby, κατάφερε να σκοράρει και σε αγώνα του League Cup καθώς και σε αντίστοιχο του FA Cup, καθώς και στους σημαντικούς αγώνες των play-offs στο τέλος της σαιζόν.

Στους οπαδούς της Liverpool δε, αλησμόνητος θα μείνει ο πανηγυρισμός του μετά από γκολ που πέτυχε στο Old Trafford.

Σε άλλες εποχές οτιδήποτε κατάφερε ο Wilson αυτή τη σαιζόν θα του είχε αποφέρει όχι μόνο τον σεβασμό αλλά και την ευκαιρία για δράση στην βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Ακόμα και σήμερα, στην εποχή των δισεκατομμυρίων λιρών του σύγχρονου ποδοσφαίρου τα στατιστικά του Wilson, θα προσπαθούσε να τα αποκτήσει οποιαδήποτε φιλόδοξη ομάδα της Premier League.

Πόσο να αξίζει άραγε ο παίκτης στο σύγχρονο μεταγραφικό παζάρι;

25 εκατομμύρια λίρες;

Το ίδιο ποσό κόστισε στη Liverpool η απόκτηση του Adam Lallana, το καλοκαίρι του 2014.

Κι ενώ η ομάδα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επιθυμίες αλλά και τις φιλοδοξίες του παίκτη , η πώληση του παίκτη –αν συμβεί, τις επόμενες εβδομάδες, θα αποτελεί προδοσία αλλά και κακοδιαχείριση του ίδιου του συστήματος δανεισμού.

Στην Derby, o Wilson δημιούργησε όνομα ως ο πιο έτοιμος να δουλέψει, πάντα αυτός που ερχόταν πρώτος και έφευγε τελευταίος.

Στον αγωνιστικό χώρο γρήγορα έδειξε ότι βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω από τους υπόλοιπους κάνοντας τις ομάδες της Championship να προσπαθούν να ακολουθούν τον ρυθμό του.

Αν και επιφυλακτικός στην αρχή στην επιθετική του προσέγγιση, ξεκίνησε να παίρνει τολμηρές αποφάσεις, αλλά υπολογισμένες ,και η ψυχραιμία του που έφτανε στα όρια του ορισμού της λέξης , ενθουσίαζε τους συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς.

Μπορεί να σας φανεί παλιό κλισέ αλλά αν ο Wilson δεν ήταν Βρετανός, αλλά κάποιος από χώρα που δεν ξέραμε που υπάρχει και έκανε τα ίδια στη La Liga για την Deportivo La Coruna θα τον αντιμετωπίζαμε διαφορετικά.

Η φρενίτιδα βέβαια των μεταγραφών του καλοκαιριού, συντελεί σε αυτό, δυστυχώς. Όσα λιγότερα γνωρίζουν οι μάζες για κάποιον τόσο πιο πολύ εξιτάρονται γι αυτόν και αναρωτιούνται τι είναι αυτό το έξτρα που θα προσφέρει στην ομάδα τους.

Για τον Wilson προφανώς και δεν είναι εύκολη η επιστροφή στα ‘πάτρια’ εδάφη, με την ομάδα να έχει μόλις στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης  και με τους Xherdan Shaqiri και Divock Origi να αποτελούν τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Είναι όμως κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνηθίσει!

Η Liverpool γνωρίζει τι διαθέτει στην περίπτωση του Wilson και θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα γι αυτό. Ο Ουαλός δεν θα συμβιβαστεί με μια επιστροφή ‘ήρωα’ στις ρεζέρβες ή με περιστασιακές εμφανίσεις στο FA Cup.

Ως παίκτης μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Premier League, αν όμως πάλι η Liverpool αποφασίσει ότι είναι παραπάνω από πλήρης στις εναλλακτικές που προσφέρει στην ενδεκάδα ο Wilson, τότε θα πρέπει να τον πουλήσει βγάζοντας ένα σημαντικό κέρδος!

Η εξαιρετικά «ιδιαίτερη» περίπτωση του Harry Wilson
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com