Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Liverpool Spirit of Shankly στην UEFA

Οι προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Liverpool Spirit of Shankly στην UEFA

Aυτή ήταν η δήλωση του Συλλόγου Φίλων Liverpool Spirit of Shankly.

Ο γνωστός Σύλλογος Φίλων Liverpool Spirit of Shankly, ένωσε τις δυνάμεις του με αυτές των οπαδών των Tottenham, Chelsea και Arsenal, για μια δικαιότερη συμφωνία όσο αφορά τις μελλοντικές διεξαγωγές των Τελικών του Champions League και του Europa League.

Την περασμένη σαιζόν οι οπαδοί και των 4 ομάδων αποκόμισαν εμπειρίες από τους αντίστοιχους Τελικούς στους οποίους συμμετείχαν οι ομάδες τους, με τους οπαδούς των Liverpool και Tottenham στη Μαδρίτη και τους υπόλοιπους στο Baku του Azerbaijan.

Οι εμπειρίες αυτές δεν ήταν και οι καλύτερες αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσο αφορά τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, τις τιμές αυτών, τις πτήσεις που έπρεπε να επιλέξουν αλλά και τα ξενοδοχεία στα οποία έπρεπε να διαμείνουν.

Οι Liverpool και Tottenham έλαβαν μόλις από 16.613 εισιτήρια η κάθε μία για να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον Τελικό της Μαδρίτης στο Wanda Metropolitano stadium, το οποίο έχει χωρητικότητα 68.000 θέσεων , με τις τρείς πρώτες κατηγορίες εισιτηρίων να έχουν τιμές οι οποίες κυμάνθηκαν στα 600, 450 και 180 ευρώ, αξιοσημείωτα πιο υψηλές σε σχέση με τον προηγούμενο Τελικό.

Στη Λισαβόνα λοιπόν της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο των Football Supporters Europe’s European Football Fans Congress ,στο οποίο υπήρξε συμφωνία αλλά και πρόταση προς την UEFA ενός σχεδίου βασισμένου σε 6 σημεία-με την ελπίδα ότι το σχέδιο αυτό θα υιοθετηθεί αλλά και θα το υποστηρίξουν και άλλοι Σύνδεσμοι ομάδων σε όλη την Ευρώπη.

Ο Joe Blott, πρόεδρος του Spirit of Shankly, δήλωσε: «Οι οπαδοί που παραβρέθηκαν στους Τελικούς αυτής της χρονιάς, υπέφεραν από την εξαιρετικά χαμηλή διάθεση εισιτηρίων, τις υψηλές τιμές ,προβλήματα στη μεταφορά αλλά και ‘φτωχές’ υποδομές των χώρων που θα τους φιλοξενούσαν.»

«Αυτό δεν θα πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Ελπίζω να έχουμε την υποστήριξη των συναδέλφων μας σε όλη την Ευρώπη, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει δράση ο πρόεδρος της UEFA.»

«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με οπαδούς και ελπίζουμε ότι η UEFA θα ακούσει και δράσει ανάλογα με τα νόμιμα αιτήματα μας.»

Η δήλωση, με το hashtag  ForTheFans , τονίζει ότι αυτή η μοναδική συνεργασία μεταξύ των Spirit of Shankly, Arsenal Supporters Trust, Tottenham Supporters Trust και Chelsea Supporters Trust δεσμεύεται στο να προκαλέσει την UEFA και το Διοικητικό της επιτελείο στο να αλλάξουν συμπεριφορά όσο αφορά τους οπαδούς που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν κάποιο Τελικό στο μέλλον.

Η δήλωση συνεχίζει λέγοντας: «Πολύ πριν τους Τελικούς του UEFA Champions League και του Europa League της σαιζόν που έρχεται, προκαλούμε την UEFA και τους χορηγούς της να αναλάβουν δράση τώρα που είναι εφικτή η οποιαδήποτε αλλαγή, αφού δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου.»

«Αυτό σημαίνει ότι για όποιες ομάδες, οποιασδήποτε χώρας φτάσουν στους Τελικούς της νέας σαιζόν, οι οπαδοί τους θα έχουν δικαίωμα σε μεγαλύτερη ποσότητα διάθεσης εισιτηρίων, σε ένα μοντέλο δικαιότερης κοστολόγησης των τιμών αυτών, ρεαλιστική τοποθέτηση των οπαδών στο γήπεδο, αλλά και υποδομή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον κάθε Τελικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη εισροή φιλάθλων.»

«Η UEFA δήλωσε πρόσφατα ότι ‘οι οπαδοί αποτελούν προτεραιότητα’ και ο Πρόεδρος της μίλησε θετικά για την ανάγκη να γίνουν περισσότερα προς την κατεύθυνση που προτείνουμε.»

«Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα υπάρξει προγραμματισμός αλλά και διευκόλυνση εξειδικευμένων συναντήσεων ανάμεσα στους αντιπροσώπους μας αλλά και στα στελέχη της UEFA στις εβδομάδες που έρχονται, ώστε να μπορέσουμε να τα συζητήσουμε όλα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.»

Τα 6 σημεία τα οποία πρότειναν ήταν τα ακόλουθα:

  1. Διάθεση του 80% των εισιτηρίων (της χωρητικότητας του γηπέδου) στους οπαδούς των δύο φιναλίστ., με το υπόλοιπο 20% να πηγαίνει στου σπόνσορες ,στην ποδοσφαιρική οικογένεια ,τους κύριους μετόχους αλλά και για γενική πώληση.
  2. Όσο αφορά τη χωρητικότητα των γηπέδων προτείνεται ότι αυτή θα πρέπει να υπερβαίνει τις 75.000 θέσεις για Τελικό Champions League και 60.000 για Τελικό Europa League.
  3. Οι τιμές θα πρέπει να είναι δίκαιες και οι οπαδοί θα πρέπει να έχουν την ευχέρεια αλλά και τις επιλογές για να αποκτήσουν εισιτήρια.
  4. Προσβασιμότητα: Το επιλεγμένο στάδιο θα πρέπει να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ για ΑΜΕΑ αλλά να περιλαμβάνει και εύκολη πρόσβαση από τα αεροδρόμια ή τους σταθμούς.
  5. Υποδομές: Η πόλη που θα επιλεγεί για την διεξαγωγή του Τελικού θα πρέπει να έχει υποδειγματικές αστικές συγκοινωνίες καθώς και σιδηροδρομική σύνδεση με άλλες πόλεις καθώς και αεροδρόμια σε λογική απόσταση από το κέντρο της .

Ειδικά τα αεροδρόμια θα πρέπει να διαθέτουν εκείνη τη χωρητικότητα που απαιτείται για επιπλέον πτήσεις charter.

  1. Οι χώρες τέλος που φιλοξενούν τους Τελικούς δεν θα πρέπει να απαγορεύουν ή να περιορίζουν την πρόσβαση σε αυτές σε παίκτη ή οπαδό που επιθυμεί να ταξιδέψει για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  2. Οι προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Liverpool Spirit of Shankly στην UEFA
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com