Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η αδιάκοπη μάχη και η άνοδος του Joe Gomez

Η αδιάκοπη μάχη και η άνοδος του Joe Gomez

Ήταν περίπου πριν από 4 χρόνια, τέτοια περίοδο ,που ο Joe Gomez ήρθε στο Anfield και αυτή είναι η ιστορία ενός παίκτη που αν και ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, βοηθούμενος από τον Jurgen Klopp!

Θα ξεκινούσε η Premier League- Αύγουστος του 2018, αλλά το επίκεντρο της προσοχής όλων στο Merseyside ήταν η καρδιά της άμυνας της Liverpool.

Η θέση του κεντρικού αμυντικού είχε αναγνωριστεί ως η θέση στην οποία πονούσαν οι Κόκκινοι.

Μπορεί ο Virgil van Dijk να ήταν παρών και η προσδοκία του μεγαλείου να τον συνόδευε, εντούτοις το μεγάλο ερώτημα άρα και στοίχημα ήταν για το ποιος θα ήταν ο συνεργάτης του στο κέντρο της άμυνας!

Ο Dejan Lovren είχε δηλώσει τραυματίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ και ο Joel Matip δεν ήταν στα καλύτερα του.

Δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές!

Το βήμα μπροστά το έκανε ο Joe Gomez!

O 22 χρονών αμυντικός που είχε υπογράψει για τους Κόκκινους στις 20 Ιουνίου του 2015, είχε ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως τότε- υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp ως ακραίος αμυντικός, αλλά πάντα του, έμοιαζε σαν κεντρικός αμυντικός σε αναμονή και τώρα είχε έρθει η ώρα να συνεργαστεί με τον Van Dijk.

Υπομονετικά περίμενε 3 χρόνια για να του δοθεί τελικά η ευκαιρία να λάμψει ως κεντρικός αμυντικός και την ευκαιρία αυτή την άρπαξε κυριολεκτικά μόλις του την έδωσε ο Γερμανός manager.

O πρώην παίκτης της Charlton τα πήγε θαυμάσια στην αρχή της σαιζόν για τη Liverpool και μέχρι τον Σεπτέμβριο με αυτόν στην καρδιά της άμυνας , η ομάδα είχε σπάσει το ρεκόρ της καλύτερης αρχής σε πρωτάθλημα στα 126 χρόνια της ιστορίας της.

Οι Κόκκινοι κέρδισαν 7 αγώνες στη σειρά σε όλους τους θεσμούς ενώ δέχθηκαν μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα!

Ο Gomez έδειξε ξανά και ξανά ότι διέθετε όλο το πακέτο , διαβάζοντας καλά το παιχνίδι των αντιπάλων, επιδεικνύοντας την ταχύτητα του ,παραμένοντας όμως ανταγωνιστικά μάχιμος , υπεύθυνος , νικητής στις εναέριες μονομαχίες ενώ προσθέστε σε όλα τα παραπάνω και την άνεση του με τη μπάλα στα πόδια!

Οι δυνατότητες που επέδειξε ο Gomez συμπλήρωσαν τέλεια την αυτοκρατορική τελειότητα του Van Dijk ,δημιουργώντας ένα δίδυμο με ταχύτητα , δύναμη και τεχνική!

Η άνοδος του διεθνή Άγγλου ήταν εκπληκτική – αν αναλογισθούμε τις απίστευτες αντιξοότητες που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει.

Περπάτησε έναν αρκετά μοναχικό δρόμο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην U21 της Εθνικής Αγγλίας ,λίγες μόνο μέρες μετά την έλευση του Klopp ,τον Οκτώβριο του 2015!

Κι ενώ πλησίαζε η επιστροφή του στην ενεργό δράση ένας σοβαρός τραυματισμός στον Αχίλλειο τένοντα τον γύρισε πίσω στο τραπέζι της αποκατάστασης.

Πέρασαν 15 μήνες χωρίς να κάνει έστω και μία εμφάνιση στην πρώτη ενδεκάδα, πριν επιστρέψει τον Γενάρη του 2017.

Ο σεβασμός και ο θαυμασμός που εισέπραξε από τους συμπαίκτες του κορυφώθηκαν κατά την εμφάνιση του στην πρώτη του πλήρη προπόνηση στο Melwood , όταν και τον χειροκρότησαν.

Χρειάστηκε να του πει μάλιστα ο Klopp να σταματήσει λίγο τα βάρη ,στα οποία είχε αφιερώσει πολύ χρόνο στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να χάσει λίγο από την ευκινησία του.

Τη σαιζόν 2017/18 επέστρεψε στην ενεργό δράση αποφασισμένος και μοιράστηκε τις υποχρεώσεις του δεξιού ακραίου αμυντικού μαζί με τον Alexander Arnold.

Εκεί που νόμιζε ότι είχε αφήσει την κακοτυχία πίσω του, άλλος ένας τραυματισμός τον απέκλεισε από τον τελικό του Champions League του 2018 αλλά και από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Αγγλίας.

Χρησιμοποίησε όμως τον χρόνο του στη «σκιά» σοφά ,διαθέτοντας μόλις μια εβδομάδα για διακοπές στον εαυτό του εκείνο το καλοκαίρι, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι θα ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση αλλά και πιο δυνατός στην νέα σαιζόν.

Οι αποδόσεις του στη συνέχεια επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές.

Στα πρώτους 12 από τους  15 αγώνες της ομάδας-στην Premier League, που ξεκίνησε στην ενδεκάδα, οι Κόκκινοι δέχθηκαν μόνο 4 τέρματα.

Η κακοτυχία όμως των τραυματισμών συνεχίστηκε στον αγώνα, εναντίον της Burnley στις 5 Δεκεμβρίου !

Πέντε ημέρες αργότερα η ομάδα τον αντάμειψε για την εντυπωσιακή του πρόοδο , παρόλα τα προβλήματα, με ένα νέο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στο Anfield ως το καλοκαίρι του 2024.

Με την βοήθεια του Klopp, o Gomez απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους νέους, κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη, και ο Γερμανός τεχνικός περιμένει μάλιστα να προοδεύσει και άλλο, στο «τέλειο σπίτι» για τον παίκτη όπως περιέγραψε το Anfield.

O τραυματισμός πάντως που υπέστη ο παίκτης στο Turf Moor, τον υποχρέωσε να περάσει και πάλι στις «σκιές» για μεγάλο χρονικό διάστημα- απαιτήθηκε και εγχείριση, και επανήλθε στον αγώνα με την Porto, στους Προημιτελικούς του Champions League στις 17 Απριλίου, όπου και έπαιξε για 25 λεπτά.

Η ψυχική δύναμη είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Gomez και τον έχει υπηρετήσει καλά έως τώρα.

Συνεπώς κατάφερε τελικά να παίξει στους τελευταίους αγώνες της ομάδας, με εξαίρεση έναν, και έπαιξε επίσης τα 90 λεπτά-ως δεξί  μπακ, στο Camp Nou, την 1η Μαίου ,εναντίον της Barcelona.

H μέση ηλικία των κεντρικών αμυντικών στο Champions League –για τη σαιζόν 2017/18, ήταν 26 χρονών. Συνήθως  οι κεντρικοί αμυντικοί αναπτύσσονται πιο αργά σε σχέση με παίκτες στις υπόλοιπες θέσεις.

Ο Gomez είναι ακόμα 21 χρονών και όμως αποδίδει με το ταπεραμέντο και την ωριμότητα κάποιου που είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Κρατά χαμηλούς τους τόνους  και απολαμβάνει μια πολύ καλή επικοινωνία με τον Van Dijk, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν θα αποτελούσε λοιπόν έκπληξη, η επιστροφή του Gomez στην αρχική ενδεκάδα, με την έναρξη της νέας σαιζόν.

Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να ξεπεράσει ένα νέο εμπόδιο, το οποίο δεν λέγεται τραυματισμός.

Λέγεται, Joel Matip.

Ο 27 χρονών παίκτης από το Cameroon, είναι ένας ακόμα παίκτης που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί θαυμάσια με τον Van Dijk, από τη στιγμή που επανήλθε στην ομάδα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Κόκκινοι τον χρειάσθηκαν περισσότερο.

Μην ξεχνώντας επίσης την εμπειρία και την ποιότητα του Lovren ,διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί φέτος στην άμυνα ο Jurgen Klopp είναι μάλλον ευχάριστο.

Έχοντας μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι, και ζώντας ήδη τη συγκίνηση της σύνδεσης των Matthijis de Ligt και Kalidou Koulibaly, ή οποιουδήποτε άλλου αμυντικού ,με το Anfield, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όχι την θαυμάσια εναλλακτική περίπτωση που προσφέρει ο Joe Gomez, αλλά την απίστευτη προοπτική που έχει η ομάδα να τον αξιοποιήσει πλήρως τη νέα σαιζόν.

Το elite ταλέντο του, αλλά και η προσαρμοστικότητα του ,του επιτρέπουν να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ στατιστικά μοιράζεται περίπου τα ίδια στοιχεία με εκείνα του de Ligt- γι αυτή τη σαιζόν.

Παραμένοντας μακριά από τραυματισμούς και έχοντας την απαραίτητη φυσική κατάσταση αλλά και τη φορμάρισμα, θεωρούμε ότι ο Gomez θα μπορούσε τα επόμενα 10 χρόνια να δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας των Κόκκινων.

Η αδιάκοπη μάχη και η άνοδος του Joe Gomez
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com