Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η τεράστια ευκαιρία του Rhian Brewster

Η τεράστια ευκαιρία του Rhian Brewster

Έχει περισσότερα Ευρωπαϊκά μετάλλια ο Rhian Brewster απ’ ότι εμφανίσεις για τη Liverpool, αλλά πλέον του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να το αλλάξει αυτό- στον τομέα των συμμετοχών.

Μερικές φορές κάποιοι έφηβοι ξεχωρίζουν από τους ομοίους τους, αμέσως!

Ο Robbie Fowler, για παράδειγμα, ξεχώρισε αμέσως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως έφηβος για το ‘θανατηφόρο’ τελείωμα των φάσεων, και έγινε γρήγορα ο πιο δημοφιλής παίκτης της Liverpool της γενιάς του.

Αν και ως χαρακτήρας, λιγότερο ζωηρός, ο Michael Owen ξεχώρισε επίσης πολύ γρήγορα από τους συμπαίκτες του, με την υπεροχή του να ξεχωρίζει σχεδόν από ένα μίλι μακριά, όπως ξεχώρισε και ο Steven Gerrard, με αυτούς τους δύο μάλιστα να οδηγούν τη Liverpool του Gerard Houllier σε μια σειρά τροπαίων.

Πιο πρόσφατα, ήταν ο Trent Alexander- Arnold που εξασφάλισε το στάτους του ήρωα με το να κερδίσει το Champions League, μόλις στην ηλικία των 20 χρονών.

Με γοργό βήμα, έρχεται όμως από πίσω, ο 19 χρονών Brewster- ένας παίκτης ικανότατος να συνεχίσει την παράδοση των προαναφερθέντων.

Όπως ο Trent Alexander- Arnold ,πριν από δύο χρόνια σχεδόν, έτσι και o Brewster είναι πολύ γνωστός στους οπαδούς των Κόκκινων, χωρίς να έχει κάνει καν ακόμα το ντεμπούτο του για την ομάδα.

Ερχόμενος το 2015, από την Chelsea- όπου σύμφωνα με τα δικά του λόγια δεν μπορούσε να βρει ένα δρόμο για να γίνει παίκτης της πρώτης ενδεκάδας, ο έφηβος δημιούργησε αμέσως εντυπώσεις στην ομάδα –την οποία υποστηρίζει ο πατέρας του.

Ήταν τέτοια η ποιότητα του, που σε ένα σύντομο αλλά παραγωγικό διάστημα, παίζοντας για την U18, αναγκάστηκαν να τον στείλουν  κατευθείαν στην U23 όπου και σκόραρε εναντίον της Ipswich ,στο ντεμπούτο του, τον Γενάρη του 2017.

Αλλά αν τα κατορθώματα του με τους Κόκκινους δεν ήταν ορατά από τα ραντάρ του ευρύτερου ποδοσφαιρικού κοινού, τα κατορθώματα του Brewster στο Παγκόσμιο Κύπελλο των U17 όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητα αλλά ανέβασαν κι άλλο τις μετοχές του, από τη στιγμή που έφερε μαζί του στις βαλίτσες του, το Χρυσό Παπούτσι του τουρνουά και το κυριότερο το ίδιο το τρόπαιο- το πρώτο σε οποιοδήποτε επίπεδο που έχει κερδίσει από το 1966 η Εθνική Αγγλίας.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τα διαδοχικά hat tricks που σημείωσε για την Εθνική Αγγλίας U17 σε επίπεδο ομίλων και μάλιστα σε μια ομάδα που συμπεριελάμβανε τους Phil Foden, Jadon Sancho και Callum Hudson-Odoi.

Όλες οι δυνατότητες του Brewster, επιδείχθηκαν στον χλοοτάπητα εκείνο το καλοκαίρι ,είτε ήταν το ένστικτο του κυνηγού, η ικανότητα να βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι ή η αξιοθαύμαστη εργασιομανία του.

Περιεκτικά, ο Jack Lusby του This is Anfield τα είχε περιγράψει όλα τότε γράφοντας : «Ουσιαστικά ο Brewster είναι ένα αρπακτικό που παραμονεύει στον ώμο του αμυντικού, με εκπληκτικές κινήσεις, καυτή ταχύτητα και πραγματική συνέπεια μπροστά στο αντίπαλο τέρμα.»

«Η καλύτερη ικανότητα του είναι το τελείωμα της φάσης. Κατά περιόδους είναι θεικό, και μπορεί να σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους, με το αγαπημένο του δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι ακόμα και με χτύπημα φάουλ, όπως απέδειξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο των U17.»

«Έχει αναπτύξει εντυπωσιακά το παιχνίδι του υπό τον Neil Critchley, και συχνά οι ρόλοι που αναλαμβάνει είναι στα άκρα της επίθεσης , ενώ είναι πρόθυμος στο κέντρο να παίξει και πιο βαθιά.»

«Έχει πει ότι το μοντέλο του είναι ο Roberto Firmino ως επιθετικός οπότε η ανιδιοτέλεια, το ακούραστο παιχνίδι  και οι τρόποι διαφυγής από τους αντίπαλους αμυντικούς, είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσθέσει καθώς προοδεύει.»

«Επίσης χωρίς να είναι μικρόσωμος σε επίπεδο ακαδημίας τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε υψηλόσωμους αμυντικούς, με την φυσική του κατάσταση να έχει ενισχυθεί στο γυμναστήριο.»

«Ο τελευταίος που τα κατάφερε τόσο καλά σε τέτοιο επίπεδο ήταν ο Trent Alexander-Arnold.»

Ακριβώς όμως την περίοδο που ο Brewster ήταν έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του στη μεγάλη ομάδα, η τύχη τον εγκατέλειψε σε επίπεδο τραυματισμών.

Ένας συνδυασμός τραυματισμών ανάγκασαν τον γεννημένο στο Λονδίνο, επιθετικό, να μείνει για περισσότερο από ένα χρόνο, εκτός δράσης ,από τον Γενάρη του 2018 ως τον Μάρτιο του 2019.

Στην επάνοδο του έδειξε ότι δεν είχε ‘τραυματιστεί’ καθόλου, το ένστικτο του κυνηγού ,σκοράροντας δύο φορές σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο- το ένα με εκπληκτικό τρόπο.

Στις δύο τελευταίες σαιζόν που κατάφερε να παίξει και σε 20 αγώνες σημείωσε 8 τέρματα ενώ είχε και 9 assists.

Αν και η σαιζόν 2018/19 τελείωσε για τον Brewster μένοντας χωρίς συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, οι εικόνες των πανηγυρισμών δίπλα στον στενό του φίλο και απόντα για μεγάλο διάστημα επίσης, Alex Oxlade-Chamberlain, δείχνουν αν μη τι άλλο τη σφοδρή επιθυμία του παίκτη να αποτελέσει στο μέλλον, μέρος των σχεδίων του Klopp.

Καθώς λοιπό πλησιάζει η περίοδος της προετοιμασίας, το να δούμε πλέον τον Brewster σε δράση, θα αποτελέσει ελπίζουμε ένα από τα highlights αυτού του καλοκαιριού.

Λόγω των υποχρεώσεων των τριών κυρίως επιθετικών της ομάδας, Salah, Mane και Firmino, στο AFCON και στο Copa America, του παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να λάμψει επιβεβαιώνοντας την πίστη πολλών στο ταλέντο του.

Στα πρώτα φιλικά της ομάδας τον Ιούλιο, περιμένουμε περισσότερη συμμετοχή από τους, Brewster, Divock Origi, Harry Wilson, Ryan Kent, Ben Woodburn και Xherdan Shaqiri.

Είναι σίγουρα μια ευκαιρία που ο Brewster περιμένει να αρπάξει ανυπόμονα ,όντως πλήρως έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και μια παραγωγική περίοδος προετοιμασίας θα τον καταστήσει παίκτη-κλειδί για τη σαιζόν που έρχεται.

Ο Jurgen Klopp δείχνει να εμπιστεύεται επίσης απόλυτα τη δυναμική του παίκτη γι αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι ,εν μέσω του ενδιαφέροντος πολλών γερμανικών ομάδων, στον Brewster δόθηκε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Αν λοιπόν δεν προστεθεί κάποιος νέος επιθετικός στην ομάδα, το καλοκαίρι, αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι ο Brewster θα είναι ο αντικαταστάτης του Firmino στην επίθεση, όποτε αυτόα θα κρίνεται αναγκαίο.

Μπορεί ο Divock Origi, να αποτελεί επίσης μια καλή εναλλακτική περίπτωση στον επιθετικό τομέα, αλλά ο Brewster δείχνει ότι του ταιριάζει πιο πολύ η φανέλα με το 9 στην πλάτη.

Φυσικά όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία της ομάδας και τα φιλικά της και η υπομονή αποτελεί πάντα το κλειδί στην ηλικία των 19 ,όπως και να έχει όμως οι πιθανότητες για τον Brewster να συμμετάσχει ενεργά στη σαιζόν 2019/20 για τους Κόκκινους, είναι πολύ περισσότερες συγκρινόμενες με αυτές των Wilson και Woodburn.

Η τεράστια ευκαιρία του Rhian Brewster
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com