Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Andy Carroll, ένα Μάθημα Ζωής για την FSG!

Andy Carroll, ένα Μάθημα Ζωής για την FSG!

Τον λόγο που απέτυχε στην Liverpool ο Andy Carroll εξήγησε ο Craig Bellamy.

Ο Andy Carroll, υποτίθεται ότι θα ήταν η μεταγραφή που θα ξανάβαζε τη Liverpool του Kenny Dalglish σε τροχιά δόξας!

Έφτασε στο Merseyside, ήδη με τις δάφνες του πολλά υποσχόμενου επιθετικού, σε μια μεταγραφή σοκ 35 εκατομμυρίων λιρών από τη Newcastle, καθώς ο Kenny Dalglish αναλάμβανε τα ηνία της ηγεσίας από τον Roy Hodgson!

O Dalglish θα προσπαθούσε να ξυπνήσει τον κοιμισμένο γίγαντα που μάλλον δεν βρισκόταν τόσο πολύ σε κατάσταση ύπνου, αλλά μάλλον σε κώμα μετά την καταστροφική περίοδο διοίκησης από τους Tom Hicks και George Gillett!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Κόκκινων ,τότε, ο Carroll είχε καθίσει δίπλα στον επίσης μόλις αποκτηθέντα Luis Suarez, καθώς οι Κόκκινοι επιδείκνυαν το διπλό μεταγραφικό τους χτύπημα!

Οι οπαδοί προσπαθούσαν να ξεχάσουν τον Fernando Torres που είχε πουληθεί στην Chelsea ,με ρεκόρ μεταγραφής-για την ομάδα, τα 50 εκατομμύρια λίρες, και οι νέοι ιδιοκτήτες της Fenway Sports Group ήθελαν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους στο Anfield αλλά και στην Αγγλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Έξι χρόνια όμως αργότερα από εκείνες τις λαμπρές στιγμές μια μικρή ανακοίνωση εκ μέρους της ομάδας, επιβεβαίωνε τη μετακίνηση του Andy Carroll στη West Ham,με την καριέρα του παίκτη στο Anfield να τελειώνει σε λιγότερο από δύο χρόνια και με τον ένα χρόνο μάλιστα να τον έχει ξοδέψει ως δανεικός στα Σφυριά!

Για πολλούς, η περίπτωση του Andy Carroll ,αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Liverpool σε όλη την ιστορία της!

Χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν 6 χρόνια για να σπάσουν και πάλι το ρεκόρ μεταγραφών, με ποιον άλλον;

Τον Mohamed Salah το 2017!

Ήταν όμως σίγουρα μια μεταγραφή που είχε σοκάρει τον κόσμο, αφού και ο Carroll δεν ήταν τυχαίο όνομα, έχοντας βοηθήσει τη Newcastle να ανέβει στην Premier League με 19 γκολ σε 42 εμφανίσεις, το 2010!

Με την εμφάνιση του επίσης στην Premier League,είχε μια εντυπωσιακή αρχή, σημειώνοντας 11 γκολ σε 20 αγώνες ,με το κερασάκι στην τούρτα να είναι ένα βολέ-έξω από την περιοχή, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Κόκκινων στη νίκη της Newcastle με 3-1.

Τα 35 εκατομμύρια ήταν σίγουρα πολλά για έναν τέτοιο παίκτη, αλλά και η Liverpool ήξερε ότι είχε ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσει με την απαίτηση του Torres-πρώτου σκόρερ για 4 διαδοχικές σαιζόν, να φύγει από την ομάδα.

Η FSG έπρεπε να δείξει την πυγμή της και με την βοήθεια τότε του Damien Conolli, Director of Football, ‘επιτέθηκαν’ στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα.

Αν είχαν σταματήσει στην απόκτηση του Suarez θα ακούγαμε μόνο επαίνους εκείνη την περίοδο για την FSG!

Έκαναν λοιπόν μια πρώτη προσφορά στα 25 εκατομμύρια και η Newcastle ‘μυρίστηκε’ αίμα. Οι Καρακάξες απέρριψαν και την επόμενη προσφορά στα 30 εκατομμύρια πριν δεχθούν εκείνη των 35!

Στον Carroll που διαπραγματευόταν εκείνη την περίοδο ένα νέο συμβόλαιο με την αγαπημένη του ομάδα-την Newcastle, δεν δόθηκε καμία επιλογή.

Αργότερα είπε ότι απλά «βρέθηκε στη γωνία» και η προσφορά συμβολαίου από τη Newcastle, ακυρώθηκε!

Είπε ακόμα ότι ο Mike Ashley- ιδιοκτήτης της Newcastle, είχε έτοιμο το ιδιωτικό του ελικόπτερο για να πετάξει τον παίκτη στο Merseyside.

Η Liverpool κατάφερε τελικά να αποκτήσει τον παίκτη-λίγο πριν να εκπνεύσει η προθεσμία, σε μία από τις πλέον δραματικές περιόδους μεταγραφών, με τον Carroll να γνωρίζει ότι θα έπρεπε να δικαιολογήσει τη δαπάνη εκ μέρους των Κόκκινων.

Το παραδέχθηκε μάλιστα από την πρώτη στιγμή δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη στα ΜΜΕ.

«Ήταν πολλά τα χρήματα αλλά πρέπει να κάνω ότι χρειάζεται να κάνω για να αποδείξω ότι τα άξιζα.» είπε.

«Βρίσκομαι εδώ για να πετύχω γκολ και να δημιουργώ ευκαιρίες για την ομάδα και αυτό είναι που μπορώ να κάνω.» συνέχισε.

«Έχω πετύχει τέρματα με τη Newcastle και αυτό είναι που με έφερε εδώ- απλά θα πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε.(αναφερόμενος για το αν άξιζε να ξοδέψει γι αυτόν η Liverpool τόσα πολλά)» .

Δυστυχώς για τον Carroll και για την Liverpool αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ!

Δεν ήταν όμως η ολοκληρωτική αποτυχία!

Ρωτήστε όποιον οπαδό της Liverpool θέλετε που να βρέθηκε στο Wembley στον Ημιτελικό του FA Cup το 2012.

Αργότερα ο παίκτης- που ήταν 22 χρονών εκείνη την περίοδο,παραδέχθηκε, στην Daily Mail ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμος για τη Liverpool.

Γκρίνιαξε επίσης για τον τρόπο ζωής που είχε εκείνη την περίοδο ενώ ομολόγησε ότι έπρεπε να ψάξει στο Google για αρκετούς από τους νέους συμπαίκτες του!

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα να χαρακτηρίσει την καριέρα του στη Liverpool ,είπε ότι «δεν συνέβη ποτέ»!

Είχε πάντως τις στιγμές του γι αυτό και από κάποιους δεν θεωρείται η απόλυτη αποτυχία, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Merseyside ήταν μάλλον δημοφιλής.

Το γκολ που πέτυχε εναντίον της Everton στον Ημιτελικό του FA Cup το 2012 χαρακτηρίσθηκε από τον Jamie Carragher ως «γκολ που άξιζε 35 εκατομμύρια από μόνο του.»

Πέτυχε επίσης δύο γκολ εναντίον της City, ένα στο Goodison Park, και είχε πολύ καλή απόδοση εναντίον της United σε αγώνα του FA Cup που έληξε με νίκη.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το νικητήριο τέρμα προς το τέλος του αγώνα εναντίον της Blackburn;

Ο Carroll προσπάθησε επίσης να οδηγήσει την αντεπίθεση της Liverpool, εναντίον της Chelsea , στον Τελικό του FA Cup, πετυχαίνοντας ένα τέρμα ενώ μια καλή κεφαλιά του την είχε αποκρούσει ο Petr Cech!

Ποια θα ήταν άραγε η συνέχεια της καριέρας του στη Liverpool, αν εκείνη η κεφαλιά είχε καταλήξει στα δίχτυα;

Τελικά όταν ο Brendan Rodgers αντικατέστησε τον Dalglish, το καλοκαίρι, ο Carroll, στάλθηκε ως δανεικός στη West Ham.

Ήταν μάλλον μία σκληρή απόφαση, αλλά το νέο αφεντικό είχε αποφασίσει ότι ο παίκτης δεν θα ήταν βασικός και ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να κάθεται απλά στον πάγκο με τον μισθό που έπαιρνε.

Ήταν η αρχή του τέλους για τον Carroll, ο οποίος την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε μόνιμα στο Λονδίνο.

Από τότε η Liverpool και η διοίκηση της διδάχθηκαν μερικά βασικά μαθήματα.

Ποτέ ξανά η FSG δεν έτρεξε να πληρώσει για παίκτη χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια έρευνα γι αυτόν από πριν, από τον Michael Edwards και την ομάδα του.

Κατά κάποιον τρόπο η περίπτωση του Carroll επέτρεψε τη Liverpool να βελτιωθεί προς το καλύτερο στο θέμα της απόκτησης παικτών!

Και ύστερα ας μην ξεχνάμε, ο Carroll ίσως ξεχρέωσε με το γκολ εναντίον της Everton στον Ημιτελικό του 2012!

Το περίφημο γκολ του Andy Carroll στον ημιτελικό του FA Cup με την Everton.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com