Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Didi Hamann: Δεν την ήθελε αυτή την κλήρωση η Bayern!

Didi Hamann: Δεν την ήθελε αυτή την κλήρωση η Bayern!

O Didi Hamann έχει τα πόδια του και στα δύο στρατόπεδα!
Ο πρώην παίκτης των Κόκκινων ξεκίνησε την καριέρα του στην Bayern Munich ,πριν πάει στο Liverpool, γεμίζοντας το γραφείο του με μετάλλια.
Δεν αμφιβάλλει επίσης καθόλου για το ποια από τις δύο πρώην ομάδες του έχει το προβάδισμα, καθώς ετοιμάζονται για τη μάχη της νύχτας της 19ης Φεβρουαρίου.
«Ήταν μια κλήρωση που στη Bayern δεν την ήθελαν καθόλου» είπε στην Echo!
«Το όνομα της Liverpool ήταν ίσως το πιο δύσκολο από τις πλασαρισμένες στη 2η θέση ομάδες, που βγήκε στην κληρωτίδα.»
«Η Liverpool είναι δυνατή στην Premier League. Είχαν ένα δύο μέτρια παιχνίδια, αλλά επέστρεψαν στην φόρμα τους με τη νίκη επί της Bournemouth.»
«Από την άλλη έχεις μια ομάδα της Bayern που είναι πολύ ‘εύθραυστη’ αυτήν την περίοδο. Ακόμα κι όταν ελέγχουν τους αγώνες, δίνουν στους αντίπαλους πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.»
Ο ασφυκτικός κλοιός της Bayern στη Bundesliga, κινδυνεύει πλέον μετά από 6 διαδοχικούς τίτλους και βρίσκονται στη 2η θέση του πίνακα με δύο βαθμούς λιγότερους από την Dortmund- οι οποίοι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
Ο manager , Niko Kovac, περνά μια πρώτη σαιζόν –τεστ για αυτόν, στο τιμόνι της Bayern, με τον Hamann να παρακολουθεί στενά τον ρόλο του, ως σχολιαστής του Sky Germany.
«Έκαναν μια πολύ αρχή, αλλά μετά πέρασαν μια δύσκολη γι αυτούς περίοδο. Ο Kovac παρέμεινε πολύ ψύχραιμος και αρκετά χαλαρός. Έχει δείξει σεβασμό και αξιοπρέπεια στα media ,στους οπαδούς και στην ομάδα. Τα κατάφερε πραγματικά καλά ως τώρα.»
«Δεν είναι βέβαια πολύ έμπειρος σε αγώνες Champions League, αλλά πήγε την Εθνική Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014»
«Διαθέτει βέβαια μια πολύ έμπειρη ομάδα, με κάποιους παλιούς παίκτες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν τα καταφέρνουν καλά ως τώρα.»
Η νίκη με 3-2 επί της Augsburg την Παρασκευή το βράδυ δεν ήταν καθόλου πειστική μάλιστα, καθώς βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ.
«Ο αγώνας αυτός λέει την ιστορία της Bayern γι αυτή τη σαιζόν, καθώς δέχονται κάποια γκολ, απαράδεκτα.» συνέχισε ο Hamann.
«Δεν έπαιξαν καλά εναντίον της Augsburg γιατί τους έλειπαν βασικοί παίκτες. Υπήρξαν και αγώνες τις πρόσφατες βδομάδες όπου έπαιξαν καλύτερα, αλλά και πάλι δέχτηκαν γκολ και έκαναν δύσκολη τη ζωή για τους εαυτούς τους.»
«Είναι πολύ ανησυχητικό ότι η ισορροπία της ομάδας δεν είναι σωστή. Δεν έχουν στην πραγματικότητα έναν μέσο που να παίζει ακριβώς μπροστά από την άμυνα.»
«Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Javi Martinez, που είναι ο μόνος αναγνωρίσιμος μεσοαμυντικός θα συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα εναντίον της Liverpool.»
Ο Didi Hamann πιστεύει ότι ο Mane θα παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα της Τρίτης.
«Ο Kimmich που παίζει στο κέντρο, λόγω ανάγκης, θα χρειασθεί να καλύψει την δεξιά τους πλευρά γιατί ο Rafinha, έχει περάσει προ πολλού τα τριάντα του.» λέει.
«Ο Kimmich δεν είναι όμως ένας παίκτης που σκέφτεται αμυντικά. Οι ποιότητες του έχουν να κάνουν με το να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ.»
«Ο David Alaba, αριστερό μπακ, υπήρξε τα τελευταία 10 χρόνια εκπληκτικός στην άμυνα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει με τον Salah, οπότε η μάχη- κλειδί θα είναι μεταξύ Mane και Kimmich.»
«Νομίζω λοιπόν ότι η Liverpool θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Mane, στη δεξιά πλευρά της Bayern.»
Ενώ όμως αμυντικά η Γερμανική ομάδα έχει θέματα, ο αγώνας εναντίον της Augsburg απέδειξε ότι έχουν επιθετικά την ικανότητα να ξεφύγουν από τον κίνδυνο.
Στον αγώνα αυτό , ο Kingsley Coman, σκόραρε δύο φορές και ‘έστρωσε’ το τρίτο για τον Alaba. Ο διεθνής Γάλλος αποχώρησε προς το τέλος του αγώνα αποχώρησε κουτσαίνοντας, αλλά το scan που του έγινε αργότερα, έδειξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας και ο παίκτης υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί στην αρχική ενδεκάδα της Bayern.
«Είναι απόλυτα ζωτικός. Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικός είναι ο Coman .» είπε ο Hamann.
«Είναι παίκτης με εξαιρετική ταχύτητα, απρόβλεπτος , και είδατε την Παρασκευή πως πρόσθεσε δύο γκολ στο ενεργητικό του.»
«Είναι διαφορετική ομάδα με αυτόν μέσα. Είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες στην Ευρώπη και ο πιο κρίσιμος παίκτης στην επιθετική γραμμή της Bayern.»
Ο Hamann πρόσφατα προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στην πατρίδα του με την κριτική που άσκησε στον Robert Lewandowski. Περιέγραψε τον Πολωνό ως πρόβλημα για την Bayern με την συμπεριφορά του εντός του αγωνιστικού χώρου.
Ο Πολωνός δεν άφησε το γάντι να πέσει, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια ως ‘ηλίθια’, ενώ ο Hasan Salihamidzic, διευθυντής της Bayern, κατηγόρησε τον Hamann ότι ξεκίνησε μια καμπάνια εναντίον του top scorer της ομάδας.
Ο 45 χρονών όμως Hamann που ζει πλέον στο Μόναχο, επιμένει στα σχόλια του.
«Αναφέρθηκα σε στιγμές στους 12 τελευταίους μήνες, όπου ο Lewandowski, διαφωνούσε συνέχεια με τους διαιτητές , και σήκωνε συνέχεια τα χέρια του, όταν δεν τον επέλεγαν για πάσα οι συμπαίκτες του.» λέει.
«Νομίζω, όπως και αρκετοί νέοι παίκτες της ομάδας, ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουν όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.»
«Η θέση που βρίσκεται τώρα, είναι ένας από τους αρχηγούς της Bayern, αν όχι ο πρώτος αρχηγός. Πρέπει να βοηθά τους νέους παίκτες περισσότερο. Αυτό ήθελα να επισημάνω.»
«Φυσικά και η έφεση του για γκολ λέει πολλά, αλλά συγχρόνως θα έπρεπε να κάνει περισσότερα.»
«Ο αγώνας του Champions League είναι κρίσιμος γι αυτόν. Έχει μια εκπληκτική ευκαιρία, χωρίς τον Van Dijk, να κάνει τους σχολιαστές όπως εμένα, να σωπάσουν από τον πρώτο αγώνα, με μία καλή απόδοση, δουλεύοντας για την ομάδα και σκοράροντας .»
Παρά την απώλεια του Van Dijk όμως ο Didi δεν βλέπει την Bayern να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη Liverpool. Επιμένει ότι ο Kovac θα είναι πολύ πιο ανήσυχος εξαιτίας των αντεπιθέσεων της Liverpool.
«Με την άμυνα που έχουν αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα ανοιχτούν πολύ, εναντίον μιας ομάδας μάλιστα όπως η Liverpool που διαθέτει ποιότητα και μεγάλη ταχύτητα.» λέει.
«Ο Van Dijk βέβαια είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Liverpool, ακόμα και σε σχέση με τους επιθετικούς. Είναι ο αρχηγός, μιλά στους άλλους παίκτες και τους οργανώνει. Κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους και είναι μεγάλη απώλεια που δεν θα παίξει.»
«Είναι ευκαιρία για την Bayern και θα έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά περιμένω να μένουν πίσω αμυντικά γιατί είναι πολύ τρωτοί στις αντεπιθέσεις. Τα 9 με 10 γκολ που δέχτηκαν στους τελευταίους ίσως 13 αγώνες τα δέχτηκαν από αντεπιθέσεις.»
Ο Hamann έχει το μερίδιο του στις περίφημες Ευρωπαικές βραδιές της Liverpool, το 2005 ,όταν και κατέκτησαν το Champions League. Γνωρίζει επίσης την υποστήριξη που παρέχει το Anfield.
«Ήμουν τυχερός που το έζησα μερικές φορές.» λέει.
«Το πλήθος ήταν αυτό που μας έσπρωξε πέρα από τη γραμμή στον Ημιτελικό με την Chelsea. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι βραδιές στο Anfield είναι απίστευτες. Το πλήθος θα παίξει μεγάλο ρόλο.»
«Αρκετοί από τους παίκτες της Bayern, έχουν παίξει σε τόσο σημαντικούς αγώνες, οπότε δεν νομίζω ότι θα εντυπωσιαστούν από την ατμόσφαιρα, αλλά την ίδια στιγμή οι παίκτες της Liverpool μπορεί να νιώσουν έναν δύο πόντους ψηλότεροι.»
Πιστεύει επίσης ότι οποιαδήποτε νίκη της Liverpool στον πρώτο αγώνα τους βάζει αυτόματα στη θέση του φαβορί, παρά τον 2ο αγώνα στο Allianz Arena, λέγοντας ότι «Δεν νομίζω ότι αποτελεί μειονέκτημα ο πρώτος αγώνας να είναι εντός έδρας.»
«Αν χρειασθεί να νικήσει στην έδρα της η Bayern, τότε αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ για αυτούς. Περιμένω τη Liverpool να σκοράρει στο Allianz Arena..»
«Με τον Van Dijk στο Μόναχο, δεν πιστεύω ότι η Bayern έχει την ικανότητα να σκοράρει 3 ή 4 γκολ στον δεύτερο αγώνα εναντίον της Liverpool.»
«Αν θέλουν να έχουν την ευκαιρία, πρέπει να σκοράρουν και να μην χάσουν στο Anfield.»
«Θα πρέπει να κυνηγήσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να μην κυνηγήσουν τη νίκη στον 2ο αγώνα. Αν πρέπει να πάνε το παιχνίδι στη Liverpool με τον Van Dijk στην άμυνα και με τους γνωστούς 3 επιθετικούς της Liverpool , καταλαβαίνουμε τη ζημιά που μπορεί να πάθουν.»
«Η Bayern δεν είναι σε μεγάλη φόρμα αλλά είναι φοβερά έμπειρη ομάδα. Διαθέτουν μερικούς από τους πιο περισσότερο τροπαιούχους παίκτες στην ιστορία του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, στο Champions League, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ελπίδα της Bayern είναι ότι οι παίκτες της θα πιάσουν το παιχνίδι της γι αυτή τη σημαντική περίσταση.»
Ο Hamann μπορεί να έχει δεσμούς και με τις δύο ομάδες, αλλά παραδέχεται ότι ο δεσμός του με τη Liverpool είναι πιο βαθύς.
«Θα έλεγα ότι έχω μοιράσει την πίστη μου, αλλά όλοι γνωρίζουν πόσο κοντά είναι η Liverpool στην καρδιά μου.» λέει.
«Είχα την μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη περίοδο στην καριέρα μου στη Liverpool. Οι αναμνήσεις που έχω δεν θα φύγουν ποτέ. Η Liverpool βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.»
«Βέβαια αν δεν υπήρχε η Bayern, δεν θα κατέληγα στη Liverpool.»
«Θα παρακαλώ το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της Liverpool. Θέλω να δω δύο καλούς αγώνες ,χωρίς ιστορίες κακοτυχίας και θα είναι μεγάλη διαφήμιση για το Champions League αν προχωρήσει η καλύτερη ομάδα.» ολοκλήρωσε.

Ο Didi Hamann με την φανέλα της Liverpool.
Ο Didi Hamann με την φανέλα της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com