Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Arsenal (preview)

Liverpool – Arsenal (preview)

Ο πρώτος γύρος στην Αγγλική Premier League ολοκληρώθηκε και αύριο (28/12) ξεκινάει ο δεύτερος και μάλιστα με πολύ μεγάλο παιχνίδι, αφού η Liverpool υποδέχεται την Arsenal στο Anfield στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

Οι Reds πλέον βρίσκονται στο +6 από την δεύτερη Tottenham και στο +7 από την τρίτη Manchester City και υποδέχονται τους Gunners με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη αύριο οι Reds θα πάνε με αέρα 7 βαθμών στο Etihad, για να αντιμετωπίσουν την Manchester City την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Liverpool επικράτησε της Newcastle με 4-0 την Boxing Day, ενώ η Arsenal κόλλησε στο 1-1 κόντρα στην Brighton, σε ένα παιχνίδι που βρήκε δίχτυα ο Aubameyang και παρέμεινε πρώτος σκόρερ. Δεύτερος είναι ο Mohamed Salah με ένα τέρμα λιγότερο (11).

Ο Klopp δεν μπορεί να υπολογίζει στους Alex Oxlade-Chamberlain, Rhian Brewster, Joel Matip, Joe Gomez, James Milner και Dominic Solanke, ενώ επιστρέφει ο Moreno, αν και θεωρείται δύσκολο να βρεθεί στην αποστολή, ειδικά μετά τις τελευταίες του δηλώσεις.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Trent Alexander-Arnold, ενώ μένει να δούμε αν διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα ο Jordan Henderson μετά την εξαιρετική του προχθεσινή εμφάνιση.

13 πόντους λιγότερους από τη Liverpool έχει μαζέψει στο πρωτάθλημα η Arsenal και βρίσκεται μόνη στην 5η θέση της βαθμολογίας και 2 βαθμούς μακριά από την τέταρτη. Την προηγούμενη Κυριακή νίκησε την Burnley με 3-1, όμως προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες. Πρώτα ήττα-σοκ από την Southampton και έπειτα η ήττα-αποκλεισμός από την Tottenham για το Carabao Cup.

Εκτός και από την αυριανή αναμέτρηση λόγω προβλημάτων τραυματισμών θα παραμείνουν και οι Hector Bellerin, Rob Holding, Nacho Monreal, Henrinkh Mkitaryan, Μαυροπάνος, Danny Welbeck, Smith-Rowe, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Mustafi.

Στατιστικά στοιχεία : 

  • 17 γκολ έχουν σκοράρει οι Reds κόντρα στους Gunners στα 5 τελευταία παιχνίδια στο Anfield.
  • 7 σερί αγώνες είναι αήττητη η Liverpool κόντρα στην Arsenal.
  • Η Liverpool αγνόει την ήττα εδώ και 20 ματς σε παιχνίδια του Δεκεμβρίου.
  • 16 πόντους περισσότερους έχει συγκεντρώσει η ομάδα του Klopp σε σχέση με την περσινή χρονιά.
  • Αν οι Reds κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα θα σημειώσουν νέο ρεκόρ μετά από 20 αγωνιστικές.
  • 5 φορές έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Arsenal ο Firmino.
  • Τουλάχιστον ένα γκολ δέχεται η Arsenal στα 9 τελευταία της εκτός έδρα παιχνίδια.
  • 3 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη μετρούν οι Gunners.
Την Arsenal υποδέχεται αύριο στο Anfield η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com