Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Clemence: «Δεν μπορούσαμε να χάσουμε στον τελικό όταν είδαμε το κοινό»

Clemence: «Δεν μπορούσαμε να χάσουμε στον τελικό όταν είδαμε το κοινό»

O Clemence στη Liverpool.

Καθώς σήμερα είναι η 40η επέτειος από την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο τερματοφυλακας των Reds εκείνο το ονειρικό βράδυ, Ray Clemence, αναπολεί τις στιγμές εκείνες, τονίζοντας την δύναμη που άντλησαν μόλις είδαν τους οπαδούς της ομάδας στο γήπεδο.

Και ναι, άντλησαν πολλή δύναμη, καθώς προέρχονταν από την απώλεια του FA Cup, χάνοντας στον τελικό από την Manchester United, λίγες μέρες πριν τον τελικό. Ωστόσο η χρονιά έληξε με την ομάδα να κάνει το τρεμπλ, νικώντας την Gladbach με 3-1 για το πρώτο από τα πέντε τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

«Είναι τρομερό το ότι αυτό το ματς έγινε σαράντα χρόνια πριν, όμως οι αναμνήσεις είναι τόσο καθαρές. Ήμασταν απογοητευμένοι από την απώλεια του FA Cup, όμως δεν παίξαμε καλά εκείνη την μέρα και η United το άξιζε. Όμως όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο πριν το ματς και είδαμε είκοσι χιλιάδες οπαδούς μας στην κερκίδα, ήμασταν έκπληκτοι. Περιμέναμε τους μισούς από αυτούς και σκεφτήκαμε τις θυσίες που έκαναν για να βρεθούν μαζί μας, οπότε κοιταχτήκαμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια και είπαμε «Πως μπορούμε να χάσουμε; Πρέπει να βγούμε έξω και να παίξουμε». Μας είχαν πει πως θα ήταν περίπου 10 με 11 χιλιάδες και αυτό που είδαμε ήταν από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα»

Να σημειωθεί πως δεν ήταν μόνο Scousers στο γήπεδο, αλλά και φίλαθλοι της Liverpool εκτός Merseyside, οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα σε εκείνο το ιστορικό βράδυ για τον σύλλογο.

«Το μισό γήπεδο ήταν ντυμένο στο κόκκινο και άσπρο και μαζί μας βρίσκονταν φίλαθλοι της Liverpool από όλο τον κόσμο, για να είναι μαζί μας στο πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Liverpool» συμπλήρωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των Reds.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com