Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah (Μέρος 3ο)

Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah (Μέρος 3ο)

Επιλογή 2η: Νέο Συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές

Η δυσκολία στο τεχνικό επιτελείο των Κόκκινων- το μελλοντικό αλλά και το τωρινό, έγκειται στο γεγονός πως δεν μπορούν να καταλάβουν αν αυτή η πτώση του Salah είναι προσωρινή, οπότε και ενδέχεται μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού να επανέλθει δριμύτερος.

Ο Salah ενδέχεται να παίξει καλύτερα στο μέλλον- από ότι αυτήν την περίοδο, γιατί η ποιότητα δεν εξαφανίζεται σε λίγους μήνες, αλλά όπως και να έχει η πιθανότητα να κερδίζει αγώνες από μόνος του για τη Liverpool έχει ελαττωθεί σημαντικά.

Έχει αρχίσει να δείχνει πλέον ανθρώπινος, και όχι υπεράνθρωπος.

Έχοντας λοιπόν αυτές τις προοπτικές στο μυαλό τους, οι ιθύνοντες εξετάζουν μάλλον την πιθανότητα να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Salah με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με το τελευταίο το οποίο υπέγραψε το 2022 και το οποίο πανάξια τον κατέστησε ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη των Κόκκινων.

Σίγουρα πάντως η Liverpool δεν μπορεί να του προσφέρει συμβόλαιο με τις ίδιες αποδοχές βασιζόμενη στο τι έχει πετύχει ως τώρα Αιγύπτιος που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, αλλά στο τι θα πρέπει να περιμένει από αυτόν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα το δεχτεί ο Salah.

Θα διαφωνήσει πως και πάλι θα είναι ο πρώτος σκόρερ των Κόκκινων- και για την επόμενη σαιζόν και ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός τους, συγκρινόμενος με τους υπόλοιπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με την σταθερότητα στη φόρμα τους, είτε με τραυματισμούς είτε με την παραγωγικότητα τους.

Ο Salah δεν είναι όμως πλέον ο παίκτης με την εκπληκτική ταχύτητα και την αστείρευτη έμπνευση, όταν συνήθιζε να βασανίζει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Αν και εξακολουθεί να είναι γρήγορος, δεν μπορεί να τρέξει μακριά πλέον από τους αντίπαλους αμυντικούς όπως στο παρελθόν και τα ποσοστά επιτυχίας του στις μονομαχίες έχουν μειωθεί δραματικά.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα με τα ποσοστά επιτυχίας του Salah σε αυτές τις μονομαχίες- δεν υπήρξε κάποια θεματική αλλαγή στον αγώνα με την Tottenham.

Το σύστημα 4-2-3-1 του Arne Slot απαιτεί συχνά από τον εξτρέμ στα δεξιά να γυρίζει προς τα μέσα μετατρέποντας τον έτσι σε ένα δεύτερο Νούμερο 10. Είναι ένας ρόλος που μπορεί να ταιριάζει στον Salah περισσότερο, από ότι του ζητείται αυτήν την περίοδο.

Θα μπορεί να το φέρει πιο κοντά στο τέρμα αυξάνοντας τις πιθανότητες επίτευξης τερμάτων, ενώ υπάρχει και η περίπτωση μετατροπής του σε Νούμερο Εννιά(9) -έναν ρόλο που του ανατέθηκε σε σπάνιες περιπτώσεις υπό τον Jurgen Klopp.

Θα μπορούσαν αυτές οι προοπτικές όσο αφορά το παιχνίδι του να του δώσουν νέα κίνητρα αλλά το να πείσεις ένα παγκόσμιο superstar, πως οι μελλοντικές αποδοχές του αποκλείεται να βρίσκονται στο ύψος των προηγούμενων είναι αρκετά δύσκολο.

Συνεχίζεται…

Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com