Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 1ο )

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 1ο )

Όταν ο Arne Slot καταφτάσει- όπως αναμένεται, στο προπονητικό κέντρο των Κόκκινων το καλοκαίρι θα ανακαλύψει ότι τον περιμένει κάτι που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα του.

Ο Slot ανήκει και αυτός στην ολοένα και αυξανόμενη ομάδα των επαγγελματιών του ποδοσφαίρου που έχουν ‘κόλλημα’ με το padel, τη διασταύρωση αθλήματος μεταξύ του tennis και του squash.

Στο προπονητικό κέντρο της Feyenoord στο Rotterdam, ο διευθυντής της ομάδας Dennis De Kloese είχε υποσχεθεί στον Slot ένα γήπεδο padel στην περίπτωση που η ομάδα της Ολλανδίας κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Ο Slot και η Feyenoord κατέκτησαν τον τίτλο της Eredivisie και ο Te Kloese κράτησε την υπόσχεση του.

Υπάρχει λοιπόν τουλάχιστον ένα κοινό πάθος που μοιράζονται ο Klopp και ο διάδοχος του στο Anfield, αφού και ο Γερμανός έχει το δικό του γήπεδο στο προπονητικό κέντρο των Κόκκινων, όπου και ανταγωνίζεται τα μέλη του τεχνικού του επιτελείου.

Από τη στιγμή που Liverpool και Feyenoord συμφώνησαν τους όρους της παραχώρησης του Slot προς αντικατάσταση του Klopp, αρκετοί οπαδοί των Κόκκινων έχουν αναρωτηθεί για το πως θα διαχειριστούν τα νέα για τον 45χρονο Ολλανδό τεχνικό, που δεν αποτελεί και το πρώτο όνομα στην παγκόσμια αγορά του ποδοσφαίρου.

Από τη μια πλευρά βλέπουν ότι ο Slot είναι ο ένας από τους δύο μόνο managers της Feyenoord που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα αυτόν τον αιώνα, ενώ έγινε ο πρώτος τους προπονητής που τους οδήγησε πέρα από τη φάση των ομίλων σε έναν Ευρωπαϊκό Τελικό, αυτόν του Europa Conference League το 2022, καθώς και στα προημιτελικά του Europa League της προηγούμενης σαιζόν.

Κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλήματος κρατώντας μόλις 4 παίκτες της αρχικής ενδεκάδας, από εκείνον τον Τελικό του Conference εναντίον της Roma, ενώ οι πωλήσεις των υπολοίπων παικτών απέφεραν περίπου 59.9 εκατομμύρια λίρες στα ταμεία της Feyenoord. Από αυτά το 40% επενδύθηκε στην αγορά νέων παικτών- τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου και από τους 12 νέους παίκτες που έφτασαν στο Rotterdam, κανένας τους δεν ήταν μεγαλύτερος από 24 χρονών.

Τη σαιζόν που μας τελειώνει, οι οικονομικοί δείκτες του Ολλανδικού συλλόγου έχουν και πάλι θετικό πρόσημο, αν και η ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα στην 2η θέση μετά από μια ανεπανάληπτη χρονιά της PSV Eindhoven, η οποία ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστη και κατάφερε σε 32 αγώνες του πρωταθλήματος να σημειώσει 28 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η Feyenoord και ο Slot αποζημιώθηκαν πάντως με την κατάκτηση του αντίστοιχου FA Cup πριν λίγο καιρό στην Ολλανδία. Η όλη πορεία δηλαδή του Arne Slot δείχνει μια σταθερή ανοδική πορεία ανάπτυξης και υπεροχής.

Οι έχοντες αμφιβολίες όμως οπαδοί των Κόκκινων, θα σας πουν πως η Liverpool ρισκάρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, τοποθετώντας στο τιμόνι της έναν άνθρωπο με μόλις 5 χρόνια εμπειρίας ως προπονητή, στην Ολλανδία, όπου το πρωτάθλημα δεν θεωρείται από τα elite της Ηπείρου.

Ο Slot επίσης σύμφωνα με τους αμφισβητίες της επιλογής της Διοίκησης των Κόκκινων, έχει οδηγήσει την ομάδα του μόνο μια χρονιά στο θεσμό του Champions League όπου και στη φάση των ομίλων με αντιπάλους τις Atletico Madrid, Lazio και Celtic κέρδισε μόλις 2 από τους 6 αγώνες αποτυγχάνοντας να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Συνεχίζεται…

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com