Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Κακοί στα κόρνερ και στις δύο εστίες οι Reds!

Κακοί στα κόρνερ και στις δύο εστίες οι Reds!

Σας έχουμε γράψει πολλές φορές για την αδυναμία της Liverpool στι στημένες μπάλες. Έχουμε επίσης γράψει πως διαφωνούμε με την αδιάλλακτη στάση και την τυφλή εμπιστοσύνη στην άμυνα ζώνης στις στατικές φάσεις.

Το να πει κάποιος πως η Liverpool δέχεται γκολ από στημένες μπάλες δεν συνιστά σίγουρα πλέον την ανακάλυψη της Αμερικής. Στα νούμερα όμως αποτυπώνεται και το πόσο πενιχρή είναι η αξιοποίηση στημένων φάσεων από την ομάδα μας. Έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό είχαμε ήδη φτιάξει από τις αρχές Απριλίου ένα αφιέρωμα με παίκτες που θα μας βοηθούσαν πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό του παιχνιδιού και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ή να ξαναδιαβάσετε ξανά ΕΔΏ.

Η μεγαλύτερη όμως ένδειξη του προβλήματος είναι η στατιστική απεικόνιση της κατάστασης. Χαρακτηριστικά, η Liverpool σκοράρει στις 100 φάσεις που θα φέρει τη μπάλα στην περιοχή από στατική φάση μόλις τις 2.5 από αυτές! Με άλλα λόγια, η Liverpool χρειάζεται 40 κόρνερ για να δουν οι φίλοι της κάποιο γκολ.

Αυτό είναι και το πέμπτο χειρότερο σερί στην κατηγορία καθώς έχουν σκοράρει 6 γκολ από 240 κερδισμένα κόρνερ. Βέβαια, οι 19 από τις 20 ομάδες της κατηγορίας σκοράρουν στα κόρνερ με ποσοστό λιγότερο του 10% ωστόσο αυτό δεν αναιρεί πως το 2.5% της Liverpool παραμένει πάρα πολύ χαμηλό.

Και το ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι πως την Κυριακή, η Liverpool φιλοξενείται από τη West Ham, τη δεύτερη καλύτερη ομάδα σε αξιοποίηση τέτοιων φάσεων μετά τη West Bromich Albion. Αναντίρρητα μιλάμε για ένα τμήμα του παιχνιδιού, το οποίο η ομάδα του Klopp καλείται να βελτιώσει αισθητά την επόμενη χρονιά και σίγουρα μπορεί να το βελτιώσει αποκτώντας έναν σπεσιαλίστα του είδους.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com