Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mkhitaryan: «Ο Klopp με βοήθησε να προσαρμοστώ»

Mkhitaryan: «Ο Klopp με βοήθησε να προσαρμοστώ»

Επιμέλεια: Γιώργος Κικίδης

Ο μέσος της Manchester United Henrikh Mkhitaryan με δήλωσή του στο Football Focus του BBC ευχαρίστησε τον Jürgen Klopp για τις συμβουλές του που τον βοήθησαν στην προσαρμογή του στην Αγγλία. Ο Klopp είχε συνυπάρξει με τον Αρμένιο μέσο στην Borussia Dortmund από το 2013 μέχρι το 2015 και μάλιστα τον βοήθησε να ξεπεράσει τότε το πρόβλημα προσαρμογής του την πρώτη του σεζόν στην Γερμανία.

Νωρίτερα στη σεζόν, ο Mkhitaryan είχε να αγωνιστεί στην Premier League για 10 εβδομάδες και αφού θυμήθηκε τις συμβουλές του πρώην προπονητή του ξεπέρασε το ψυχολογικό του πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι κόστισε στους «Red Devils» πάνω από €30 εκ. έγινε αλλαγή στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από την συμπολίτισσά της Manchester City με 2-1, στις 10 Σεπτεμβρίου και δεν ξαναγωνίστηκε μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

«Ευχαριστώ τον Klopp για τις συμβουλές του. Στην Dortmund ήμουν πολύ αγχωμένος μετά από λίγα παιχνίδια, καθώς η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Εκείνος μου έδειξε τον τρόπο. Με υποστήριξε και μου είπε να κρατήσω το κεφάλι ψηλά γιατί θα ερχόντουσαν καλύτερες μέρες. Με βοήθησε να γίνω ο παίχτης που είμαι σήμερα».

Όμως, πιστεύει πως o Klopp με τον Mourinho έχουν μεγάλες διαφορές σαν άνθρωποι.

«Είναι και οι δύο πολλοί φιλικοί, αλλά ο τρόπος που δουλεύουν είναι πολύ διαφορετικός. Είναι η πρώτη χρονιά του Jose στην ομάδα και δουλεύουμε σκληρά. Μας λέει τι θέλει να βλέπει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Φυσικά, δεν είναι εύκολο όταν έχεις έναν νέο προπονητή για έναν νέο παίχτη της ομάδας. Πρέπει να προσαρμοστείς και σε αυτόν αλλά και στην ομάδα, στις προπονήσεις και στους αγώνες. Στην αρχή είχαμε κάποιες δυσκολίες αλλά από τον Νοέμβρη και μετά ξεκινήσαμε τις νίκες».

Ρωτήθηκε επίσης για τον πατέρα του Hamlet, ο οποίος ήταν επίσης διεθνής και από τους πρώτους Αρμένιους που αγωνίστηκαν εκτός ΕΣΣΔ. Δυστυχώς ο Hamlet πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο, όταν ο Henrikh ήταν μόλις εφτά ετών.

«Ήταν ο καθοδηγητής μου, ο λόγος που ήθελα να πετύχω. Δεν ένιωσα πολλά όταν πέθανε αλλά πάντα ήξερα πως με παρακολουθούσε από τον ουρανό. Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος για εμένα».

Τέλος, ρωτήθηκε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Αρμενία και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Pyunik και τον λόγο που καθυστέρησε να φύγει από την χώρα.

«Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για την Αρμενία, καθώς είχαμε πολλά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες και ήμασταν σε πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν. Πριν μπορέσω να πάρω μεταγραφή από την Pyunik, έπρεπε να εκτελέσω το στρατιωτικό μου καθήκον. Ήμουν 20 χρονών τότε. Μόλις ολοκλήρωσα την θητεία μου μπόρεσα και έφυγα για την Metalurh Donetsk».

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com