Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Aldo: «Μας έχουν πάρει χαμπάρι!»

Aldo: «Μας έχουν πάρει χαμπάρι!»

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Ο θρύλος της ομάδας μας, John Aldridge, σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσε η Echo, ανέφερε πολύ σοφά πράγματα για το παιχνίδι κόντρα στη Burnley και όχι μόνο..

Αρχικά είπε ότι η αποτυχία του Σαββάτου μας επανέφερε στη Γη. ‘’Όλοι ελπίζαμε σε καλή εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα που θα μας έδινε ελπίδα (σ.σ. για το μέλλον), αλλά εντέλει αυτό που είχαμε ήταν μία από τα ίδια’’ ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια είπε κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό επιτελείο. ‘’Για μένα το πρότυπο για το πως να κερδίσεις τη Liverpool ήρθε από την Chelsea δύο χρόνια πριν, όταν τέλειωσαν τις ελπίδες μας για τον τίτλο. Εκείνη την μέρα έκατσαν και μας περίμεναν πίσω περιμένοντας από εμάς να απογοητευτούμε. Δεν μας έδωσαν καθόλου χώρο και έψαχναν απλώς να μας τιμωρήσουν στην αντεπίθεση όταν θα κάναμε κάποιο λάθος. Αυτό συνέβη πριν από δυόμιση χρόνια. Αλλάξαμε προπονητή, αλλάξαμε τους μισούς παίκτες της ομάδας, αλλά οι ομάδες συνεχίζουν να μας χτυπούν με τον ίδιο τρόπο. Watford, Newcastle, West Ham, Swansea, όλες το έκαναν την περσινή σεζόν και το ίδιο έκανε και η Burnley (προχθές). Ας μην κλαψουρίζουμε για αυτό. Έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν και αν θα ήμουν προπονητής σε ομάδα που θα αντιμετώπιζε τη Liverpool, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Η Liverpool είναι αυτή που πρέπει να βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίσει και πολύ συχνά αποτυγχάνει να το κάνει. Αν δεν σκοράρεις πρώτος goal σε τέτοιου είδους παιχνίδια γίνεται πολύ δύσκολο μετά. Το Σάββατο είχαμε πολλούς παίκτες με κακή απόδοση και δεν είχαμε πλουραλισμό στο επιθετικό μας παιχνίδι για να ταρακουνήσουμε την άμυνα της Burnley και να δημιουργήσουμε σοβαρές ευκαιρίες. Νόμιζα ότι θα έμπαινε στο ημίχρονο ο Origi στη θέση ενός εκ των κεντρικών μέσων ώστε να παίξουν δύο μπροστά μήπως και προσπαθήσουν κάτι διαφορετικό, αλλά για να είμαι δίκαιος μπορεί και να μην άλλαζε κάτι αφού ήταν πολλοί σε κακή μέρα. Ο Sturridge έδειχνε αμήχανος (σ.σ. πρώτο του παιχνίδι και μάλιστα ως winger), οι Firmino & Lallana δεν επηρέασαν το παιχνίδι και ο Coutinho ήταν άχρωμος. Η απώλεια του Mane ήταν σημαντική γιατί δίνει αυτόν τον ακατέργαστο ρυθμό που μπορεί να ανοίξει τις άμυνες, ενώ διαθέτει και μαγική ατομική ενέργεια, αλλά δεν γίνεται να βασιζόμαστε πάλι σε έναν παίκτη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να διασπάμε τις κλειστές άμυνες’’.

Μετά αναφέρθηκε και στα αμυντικά λάθη λέγοντας ότι τα βασικά λάθη μπορούν να υπονομεύσουν την πρόοδο οποιασδήποτε ομάδας κι εμείς κάναμε αρκετά στο Turf Moor. Σε αυτό το σημείο ο Aldo αναρωτήθηκε πόσες και πόσες φορές έχουμε δει το ίδιο πράγμα (τα αμυντικά λάθη).

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα στημένα της ομάδας μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε φέτος να εκτελούμε χειρότερα corners από πέρυσι, αλλά το κάναμε το Σάββατο! ‘’Δεν ξέρω αν εξασκούμαστε στην προπόνηση. Πρέπει να το κάνουμε, αλλά πραγματικά μερικές φορές φαίνεται λες και δεν το κάνουμε (εξάσκηση στα στημένα)’’.

Τέλος έκανε αναφορά και στο αυριανό παιχνίδι του League Cup κόντρα στην Burton εξηγώντας γιατί θα επέλεγε να παίξει με Sturridge & Origi στην επίθεση. ‘’Ο Sturridge χρειάζεται χρόνο συμμετοχής για να βρει τη φόρμα του και επίσης χρειάζεται να σκοράρει. Ξεκίνησέ τον (Klopp) με τη Burton και δώσ’του βοήθεια με τον Origi. Επίσης καλό θα ήταν να δοθούν ευκαιρίες στους Matip-Grujic, ίσως ακόμη και στο νεαρό Trent Alexander-Arnold’’.

 

Εμείς ως liverpool.gr συμφωνούμε σε πολλά από όσα λέει ο Aldridge, άλλωστε κάποια τα είχαμε γράψει και το Σάββατο στην ανάλυση που είχαμε δημοσιεύσει για την οδυνηρή ήττα, ενώ κάποια άλλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.. Η ανάγκη να αποκτήσουμε παίκτη που να εκτελεί καλά στημένα (ο Ricardo Rodriguez που είναι και αριστερό μπακ μοιάζει ιδανικός) είναι από τα σημεία που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να εστιάσει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com