Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Danny Murphy: «Virgil και Nunez θα καθορίσουν την τύχη της Liverpool»

Danny Murphy: «Virgil και Nunez θα καθορίσουν την τύχη της Liverpool»

Γράφοντας στο BBC Sport, o Danny Murphy, πρώην παίκτης των Κόκκινων επεσήμανε πως δύο είναι οι παίκτες τους που θα καθορίσουν την επιτυχία των Κόκκινων όσο αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Van Dijk και Nunez.

«Γνωρίζω από την εμπειρία μου ως παίκτης της Liverpool πως όταν χάνεις στο Anfield και μετά ισοφαρίζεις στο 2ο ημίχρονο, δεν σου δίνει απλά ένα κίνητρο, αλλά μια αίσθηση πως μπορείς να αλλάξεις ολοκληρωτικά τον αγώνα. Αυτό συνέβη και στον αγώνα με την City, γιατί μετά την γρήγορη ισοφάριση με το πέναλτι του MacAllister, η Liverpool ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της δείχνοντας ότι θα μπορούσε να νικήσει.»

«Η δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο και η ένταση ήταν εκπληκτικές και ήταν ο Darwin Nunez που βοήθησε σε αυτό, πρώτα κερδίζοντας το πέναλτι. Μπορεί να ήταν λάθος του Nathan Ake αλλά ο Darwin Nunez ήταν εκεί και ανέβασε ταχύτητα έτοιμος να εκμεταλλευτεί το λάθος- και δεν σταμάτησε εκεί.»

«Πολλοί ήταν οι παίκτες της Liverpool που τα πήγαν καλά μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά ο Nunez ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Όπως και πολλές άλλες ομάδες αυτή τη σαιζόν, η City πάλεψε για να ανταπεξέλθει στην φυσική του παρουσία και στο παιχνίδι του σε όλους τους τομείς.»

«Πραγματικά πιστεύω πως η απόδοση του ήταν από τις καλύτερες που έχω δει από τότε που ήρθε στη Liverpool, αν και είναι παράξενο να λέει κάποιος κάτι τέτοιο για έναν επιθετικό που δεν κατάφερε να σκοράρει.»
«Λάτρεψα την ενέργεια του και την διάθεση του να τρέχει χωρίς τη μπάλα στα πόδια του, προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα της City που αναγκαζόταν να ανοιχτεί. Έδειξε όμως και μεγάλη τεχνική κατάρτιση με τη μπάλα στα πόδια του. Έβγαλε τη μπαλιά στον Luis Diaz σε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα και με κάποιον τρόπο είχε ανάμειξη σε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες των Κόκκινων.»

«Στο μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του ο Nunez ήταν ανιδιοτελής και ήταν πραγματικά άτυχος που δεν πέτυχε εκείνο το τέρμα στη σέντρα του Robertson. Ο τερματοφύλακας της City, o Stefan Ortega έκανε μια πραγματικά σωτήρια απόκρουση.»

«Από την άλλη, ο Virgil Van Dijk είναι ένας παίκτης που δεν πρέπει να λείψει από τη Liverpool. Είμαι σίγουρος ότι με την ανακοίνωση των ενδεκάδων των δύο ομάδων, αρκετοί οπαδοί των Κόκκινων εκδήλωσαν την ανησυχία τους αφού από τους πέντε της άμυνας μόνο ο Virgil van Dijk ήταν ο πιο έμπειρος όσο αφορά τους αγώνες με τη City.»

«Ο Jurgen Klopp έδειξε και πάλι την πίστη του στους μικρούς βάζοντας τον Jarell Quansah δίπλα στον Conor Bradley και η αλήθεια είναι πως και οι δύο τα κατάφεραν περίφημα σε έναν από τους μεγαλύτερους σε σπουδαιότητα αγώνες στην καριέρα τους.»

«Είδαμε λοιπόν άλλο ένα παράδειγμα της εκπληκτικής ομαδικότητας και της πίστης που κράτησε ζωντανό ως τώρα το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου της Premier League, παρά το γεγονός ότι η ομάδα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους τραυματισμούς παικτών.»

«Μια από τις μεγαλύτερες αρετές αυτής της ομάδας είναι ότι δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της ακόμα κι όταν λείπουν τα αστέρια της. Στην καρδιά όμως όλης αυτής της προσπάθειας θεωρώ ότι βρίσκεται ο Van Dijk. Στον αγώνα εναντίον της City κάποιες από τις πάσες του ήταν απίστευτες ενώ και η άμυνα του την τελευταία στιγμή-όταν χρειάστηκε, ήταν εκπληκτική.»

«Θυμηθείτε το ένας εναντίον ενός με τον Haaland, όταν παρέμεινε ψύχραιμος και έχοντας τον έλεγχο, το μπλοκ στο σουτ του Foden και την κεφαλιά του στη σέντρα του Bernardo Silva.»

«Ήταν μια απόδοση -φαινόμενο, ακριβώς όταν την χρειαζόταν η Liverpool, από ένα παίκτη που περιτριγυριζόταν από παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά σε ένα τόσο σπουδαίο αγώνα, ο οποίος θα μπορούσε να αποφασίσει την έκβαση της μάχης του τίτλου.»

«Ο Van Dijk ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν αλλά ειδικά σε αυτόν τον αγώνα έδειξε την σημασία της παρουσίας του.» ολοκλήρωσε για τους δύο παίκτες – στυλοβάτες σύμφωνα με τον ίδιο, για την κατάκτηση όλων των τροπαίων στη φετινή σαιζόν των Κόκκινων ο Danny Murphy

Danny Murphy: «Virgil και Nunez θα καθορίσουν την τύχη της Liverpool»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com