Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η γρήγορη απογοήτευση του Jordan Henderson στη Σαουδική Αραβία

Η γρήγορη απογοήτευση του Jordan Henderson στη Σαουδική Αραβία

Όταν ο Jordan Henderson έδωσε τον Σεπτέμβρη τη συνέντευξη του στην The Athletic, για το νέο κεφάλαιο της ζωής του στη Σαουδική Αραβία, ήταν διαχυτικός για την εμπειρία.

«Ήθελα κάτι που θα με συγκινούσε» είχε πει ο Άγγλος μέσος για την απόφαση του να αφήσει τη Liverpool για την Al Ettifaq. «Έπρεπε να είναι κάτι στο οποίο θα ένιωθα ότι θα μπορούσα να προσθέσω αξία και να δοκιμάσω κάτι νέο, μια νέα πρόκληση αλλά και για διαφορετικούς λόγους.»

Λίγοι ήταν οι άνθρωποι που πίστεψαν πως «οι διαφορετικοί λόγοι» σήμαιναν κάτι περισσότερο από χρήματα και παρόλο που ο πρώην αρχηγός της Liverpool εξέφρασε την απόλυτη έκπληξη του για τις υποδομές και για το πως εκεί τα πράγματα ήταν «εντελώς διαφορετικά όσο αφορά την κουλτούρα, τη ζωή, τις βραδινές προπονήσεις, το ξύπνημα στη διάρκεια της ημέρας» έδειχνε αισιόδοξος. Και καθώς επανέλαβε σε συνέντευξη του στο Channel 4 News λίγες εβδομάδες αργότερα, δήλωσε «δεν μετανιώνω».

Αλλά πλέον δεν είναι ο μόνος εκπατρισμένος που ανακαλύπτει πως ο μήνας του μέλιτος μπορεί να ξεφτίσει πολύ γρήγορα. Οι πρώτες φήμες για την απογοήτευση του εμφανίστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου: ότι αυτός και η οικογένεια του έβρισκαν δύσκολη την προσαρμογή στη ζωή στη Σαουδική Αραβία (ή ακόμα και στο Bahrein όπου ζούσε η οικογένεια του) και ότι επαγγελματικά πάλευε με την πτώση στο επίπεδο που είχε συνηθίσει.

Σε εκείνη την περίοδο πολλοί υπέθεσαν πως ο Henderson ήταν αποφασισμένος να τιμήσει το συμβόλαιο του ως το τέλος, εν μέρει από περηφάνια αλλά και γιατί θα αναγκαζόταν να πληρώσει ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό στην εφορία αν επέστρεφε στην Αγγλία με την πρώτη ευκαιρία.

Δυστυχώς όμως η αίσθηση της απογοήτευσης του βάθυνε αξιοσημείωτα. Ο Henderson εύχεται πλέον να ‘σταματήσει’ την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία και να βρει μια νέα ομάδα- ιδανικά στην Premier League, αλλά και οπουδήποτε στην Ευρώπη με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο ‘άγρια’ αμύνθηκε ο παίκτης τη μετακίνηση του στη Σαουδική Αραβία, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι πουλήθηκε τόσο επαγγελματικά όσο και ηθικά -ήταν συνεπής συνήγορος των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας, τότε η υποχώρηση του αυτή καταδεικνύει την πικρή μετάνοια που νιώθει για την επιλογή του.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα είναι ο δρόμος διαφυγής που θα επιλέξει. Αρχικές φήμες εστιάζουν στην πιθανότητα δανεισμού του σε ομάδα-χαμηλού προφίλ, της Premier League, αν και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για έναν 33χρονο ‘ξόδεψε’ τους τελευταίους 6 μήνες παίζοντας για μια ομάδα που βρίσκεται στην 8η θέση της Saudi Pro League.

Υπήρχαν άνθρωποι στο περιβάλλον του παίκτη οι οποίοι είχαν σοκαριστεί όταν έμαθαν ότι εκείνος διαφήμιζε πως ήταν έτοιμος να δεχτεί τα πλούτη των Αράβων όταν μάλιστα είχε ακόμα μπροστά του δύο χρόνια συμβολαίου – ιδιαίτερα καλού, με τη Liverpool.

Η γρήγορη απογοήτευση του Jordan Henderson στη Σαουδική Αραβία
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com