Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επιστροφή στην κορυφή με Nunez και Jota!

Επιστροφή στην κορυφή με Nunez και Jota!

Η Liverpool πέρασε με 0-2 από το Turf Moor, νικώντας τόσο την Burnley, όσο και την διαιτησία του Tierney και επιστρέφοντας στην κορυφή της Premier League, έστω και προσωρινά.

Σκόρερ για τους Reds οι Nunez και Jota.

Η Liverpool θα έπρεπε να είχε επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ, με την διαιτητική ομάδα να της επιτρέπει ωστόσο να φτάσει μέχρι το 0-2, ακυρώνοντας δύο καθαρά γκολ.

Πρώτοι οι Reds που περιμένουν το αποτέλεσμα της Arsenal την Πέμπτη.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Quansah να ξεκινά στο κέντρο της άμυνας και τον Darwin Nunez στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκαν οι Reds στο Turf Moor.

Με ευκαιρίες ξεκίνησε ο αγώνας, αφού οι Reds απείλησαν την εστία του Trafford για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό με μακρινό σουτ του Elliott, για να απαντήσει ο Amdouni με δικό του άστοχο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Το γκολ για τη Liverpool ήρθε με τη δεύτερη της στιγμή στο ματς στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Gakpo έκοψε από τα αριστερά προς τα μέσα και γύρισε για τον Nunez, για να στείλει εκείνος τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή!

Μετά το 0-1, ακολούθησαν δύο καλά εντός περιοχής σουτ για τη Liverpool, αρχικά με τον Gravenberch και στη συνέχεια με τον Salah, με τον Trafford να έχει απάντηση και στα δύο, ενώ ο Gakpo στο 10’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Vitinho, αλλά αστόχησε από καλή θέση.

Η ομάδα του Klopp δεν έριξε τον ρυθμό της μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, συνεχίζοντας να πατά στην περιοχή των Clarets και να γίνεται απειλητική για τον Trafford.

Οι Reds βρήκαν την επόμενη τους ευκαιρία στο 28ο λεπτό, η οποία ήταν μάλιστα διπλή με τον Gakpo, του οποίου το πρώτο σουτ αποκρούστηκε από τον Trafford, αλλά το δεύτερο κατέληξε στα δίχτυα, με το γκολ ωστόσο να μην μετρά ποτέ, αφού ο Tierney και το VAR είδαν φάουλ του Nunez στον Taylor, το οποίο πάντως φαίνεται να μην υπάρχει.

Μια ανάσα από το 0-2 έφτασε η ομάδα του Klopp και στο 33’, όταν ο Gakpo βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Salah, αλλά το μονοκόμματο αριστερό σουτ του τελευταίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα άουτ, ενώ και στο 40’ ο Trafford είχε απάντηση στο καλό σουτ του Endo όπως και στο 42’ στο νέο πλασέ του Salah.

Β’ Ημίχρονο: Με τη Liverpool να έχει ξανά το πάνω χέρι ξεκίνησε και η επανάληψη, με την ομάδα να σκοράρει με την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Elliott, αλλά και αυτό το γκολ να ακυρώνεται σκανδαλωδώς ως οφσάιντ, αφού Tierney και VAR έκριναν πως επηρέαζε τη φάση ο εκτεθειμένος Salah, αφού βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του Trafford, παρότι δεν το έκανε!

Η Burnley μετά το ακυρωθέν γκολ των Reds έδειξε να ανεβάζει στροφές και στο 66ο λεπτό πέρασαν στο ματς για τη Liverpool οι Diaz, Szoboszlai και Jones αντί των Gravenberch, Gakpo και Elliott.

Οι Clarets ήταν ωστόσο εκείνοι που είχαν καλή στιγμή δύο λεπτά μετά τις αλλαγές με κεφαλιά του Gudmundsson, για να απαντήσουν οι Reds με καλή στιγμή στο 73’, κατά την οποία συνεργάστηκαν οι Trent και Diaz, ο οποίος γύρισε για τον Szoboszlai, για να μην καταφέρει εκείνος να σπρώξει ο τελευταίος τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Burnley δοκίμασε στη συνέχεια να σκοράρει με τον Oddobert, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο 84’ ήρθε η στιγμή του Jota να κάνει την επανεμφάνιση του, αντικαθιστώντας τον πρώτο σκόρερ, Nunez, για να γίνει εκείνος στη συνέχεια ο δεύτερος.

Το διάστημα μετά την αλλαγή ήταν γεμάτο ευκαιρίες, καθώς στο 85’, το πολύ καλό εκτός περιοχής αριστερό σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 88’ συνέβη κάτι ανάλογο με εκείνο του Larsen για την Burnley, έπειτα από λάθος του Endo, για να ακολουθήσει το 0-2.

Ο Endo με κλέψιμο στο κέντρο διόρθωσε στην ουσία το προηγούμενο λάθος του, οι Diaz και Jota συνεργάστηκαν, με τον Κολομβιανό να καθυστερεί μόλις πατά περιοχή, αλλά τον Jota να παίρνει τελικά τη μπάλα, για νικήσει εκείνος τον Trafford από πλάγια θέση για το 0-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Gomez; Endo, Elliott (Szoboszlai 66′), Gravenberch (Jones 66′); Salah, Nunez (Jota 84′), Gakpo (Diaz 66′)

Πάγκος: Kelleher, Chambers, Bradley, Konate, McConnell

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Πρωτοχρονιά με αντίπαλο την Newcastle.

Αντίο στο 2023 με διπλό στο Turf Moor.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com