Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κομβικός ο Ben Doak στη νίκη της Σκωτίας U21 επί του Βελγίου

Κομβικός ο Ben Doak στη νίκη της Σκωτίας U21 επί του Βελγίου

Ο Ben Doak έπαιξε ξανά ως σέντερ φορ καθώς η Σκωτία U21 κέρδισε το Βέλγιο με 2-0, σε μια νίκη που ο προπονητής την θεώρησε ως δείκτη για «αυτή τη γενιά»

Αν και είναι κατά βάση δεξιός εξτρέμ, ο ρόλος του Doak με τους U21 της Σκωτίας είναι σαφώς διαφορετικός με την έλλειψη επιλογών, που συχνά απαιτεί από τον 18χρονο να παίζει μπροστά. Έχει αποδώσει καρπούς για τον Gemmill, με την Σκωτία να κερδίζει 2-0 το Βέλγιο την Παρασκευή και το Νο. 7 του (Doak) να παίζει ρόλο και στα δύο γκολ.

Το πρώτο της Σκωτίας προήλθε από κόρνερ, με τον Doak να πιέζει τον τερματοφύλακα Maarten Vandevoordt σε λάθος και τον Jeremiah Chilokoa-Mullen να σκοράρει. Στη συνέχεια, ο Doak βοήθησε στον δεύτερο γκολ αμέσως μετά το ημίωρο, αναγκάζοντας ξανά σε μια άστοχη πάσα από τον Vandevoordt και αφού βρέθηκε στην άκρη της περιοχής, γύρισε και τροφοδότησε τον Lyall Cameron για να κάνει το 2-0.

Ήταν μια επιδραστική εμφάνιση από τον έφηβο, ο οποίος αντικαταστάθηκε μετά από μιας ώρας παιχνίδι, καθώς ο Gemmill έψαχνε για περισσότερη αμυντική σταθερότητα και πιθανότατα λαμβάνοντας υπόψη την αναμέτρηση της Τρίτης με την Ουγγαρία.

«Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα γιατί το Βέλγιο είναι κορυφαία ομάδα. Είμαι προφανώς χαρούμενος για τους παίκτες», είπε ο Gemmill στην Daily Record. «Η σημερινή απόδοση δείχνει μια άλλη πλευρά των παικτών και δείχνει ότι δουλεύουμε με τους σωστούς παίκτες γιατί ήταν πρόθυμοι να το κάνουν. Έδειξαν ότι είχαν αυτό το επίπεδο απόδοσης μέσα τους. Αν κοιτάξετε πίσω μερικές από τις προηγούμενες γενιές που πήγαν σε Κροατία, Ολλανδία και κέρδισαν, χαίρομαι που αυτή η γενιά πέτυχε ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε ένα κορυφαίο, κορυφαίο έθνος όπως το Βέλγιο. Ωστόσο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και να το κάνουμε ξανά απέναντι στην Ουγγαρία.»

Η Σκωτία είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στον όμιλο Β των προκριματικών για το Euro U21 του 2025, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία από τέσσερα παιχνίδια – αν και μόνο η πρώτη θέση, που κατέχει η Ισπανία, εγγυάται μια θέση στη διοργάνωση. Υπάρχουν έξι ακόμη αγώνες τους επόμενους 11 μήνες, με ασαφές εάν ο Doak θα είναι ακόμα μέλος της ομάδας μέχρι τότε.

Από τότε που ανέβηκε από την U17 στην U21, έχει σκοράρει ένα και έχει βοηθήσει άλλη μια σε τέσσερα παιχνίδια, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας Steve Clarke, να παρακολουθεί την πρόοδό του, πριν από μια πρόσκληση στην ανδρική ομάδα.

Κομβικός ο Ben Doak στη νίκη της Σκωτίας U21 επί του Βελγίου
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com