Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Εξηγήθηκε η «ρήτρα συμβολαίου» του Alonso μετά τις φήμες για τους Reds

Εξηγήθηκε η «ρήτρα συμβολαίου» του Alonso μετά τις φήμες για τους Reds

Οι ισχυρισμοί για ρήτρα συμβολαίου που θα επέτρεπε στον Xabi Alonso να ενταχθεί στη Liverpool έχουν απορριφθεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει μια λιγότερο επίσημη «συμφωνία».

Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι υπήρχαν διατάξεις στο συμβόλαιο του Ισπανού, που θα επέτρεπαν στον προπονητή της Bayern Leverkusen να μετακινηθεί στη Liverpool, τη Real Madrid ή τη Bayern Munich σε περίπτωση προσέγγισης. Η Sport BILD ανέφερε ότι η διετής επέκταση της συνεργασίας του πρώην μεσοεπιθετικού με την ομάδα της Bundesliga, του δίνει τη δυνατότητα να μεταπηδήσει σε τρεις πρώην συλλόγους του, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο αθλητικός συντάκτης Ben Jacobs έγραψε στο twitter ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Leverkusen Fernando Carro, διαψεύδει τις αναφορές για μια τέτοια ρήτρα στη συμφωνία του Alonso, αλλά ότι ο σύλλογος δεν θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του, αν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον Jacobs, ο Carro είπε όταν ρωτήθηκε για το αν η σύμβαση περιείχε ρήτρα: «Όχι, αλλά δεν χρειάζεται ρήτρα. Έχουμε μια πολύ, πολύ καλή σχέση με τον Xabi και ξέρει ότι είμαστε ένας σοβαρός σύλλογος. Και στο τέλος της ημέρας, δεν πρόκειται να αναγκάσουμε κάποιον να μείνει αν δεν θέλει να μείνει. Θέλουμε να αισθάνεται τόσο ευτυχισμένος και τόσο καλά μαζί μας, ώστε πραγματικά να θέλει μόνο να μείνει και αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν υπάρχει τίποτα στα χαρτιά [που να επιτρέπει στον Xabi να φύγει για έναν πρώην σύλλογο]. Αλλά μερικές φορές οι συμφωνίες που δεν υπάρχουν στα χαρτιά είναι επίσης συμφωνίες. Ξέρουμε ότι αν χρειαστεί να κάνει μια μετακίνηση στο μέλλον, θα μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας. Και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό γιατί θα μείνει και θα είναι ευτυχισμένος στη Leverkusen».

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να διευκολύνει μια γρήγορη αποχώρηση του Alonso, αλλά εξίσου, η Leverkusen δεν φαίνεται πρόθυμη να τον αφήσει να φύγει χωρίς μάχη. Η ομάδα «πετάει ψηλά’ στην κορυφή του πίνακα της Bundesliga, έχοντας 10 νίκες και μία ισοπαλία στα 11 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.

Βρίσκεται πάνω από την Bayern Munich, η οποία κατέκτησε τον 10ο διαδοχικό τίτλο της το 2022/23 και έχει την πρόσθετη δύναμη πυρός του πρώτου σκόρερ Harry Kane μετά τη μετακίνησή του το καλοκαίρι από την Totttenham.

Ο Jurgen Klopp ήταν ο τελευταίος προπονητής που απέσπασε το τρόπαιο της Bundesliga από την κυριαρχία της Bayern Munich με τους διαδοχικούς θριάμβους το 2010/11 και το 2011/12. Ο Alonso διεκδικεί τώρα να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα μια δεκαετία μετά, αλλά το εντυπωσιακό ξεκίνημά του σε αυτές τις προσπάθειες θα έχει αναμφίβολα τραβήξει την προσοχή πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Ισπανός πραγματοποίησε 210 συμμετοχές στις πέντε σεζόν που αγωνίστηκε στους Κόκκινους, προτού τελικά μετακομίσει στη Real Madrid το καλοκαίρι του 2009. Κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τη χώρα του, μαζί με ένα σωρό διακρίσεις σε συλλόγους, και ο Alonso φαίνεται ήδη σε καλό δρόμο για να χαράξει μια εξίσου επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής.

Εξηγήθκε η «ρήτρα συμβολαίου» του Alonso μετά τις φήμες για τους Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com