Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «μυστική» ρήτρα στο συμβόλαιο του Jurgen Klopp

Η «μυστική» ρήτρα στο συμβόλαιο του Jurgen Klopp

Ο Jurgen Klopp έχει συζητήσει ανοιχτά για το μέλλον του τα τελευταία δύο χρόνια, παραδεχόμενος ότι έχει σχέδια να πάρει άδεια όταν το συμβόλαιό του με τη Liverpool λήξει το 2026.

Δεν είναι κάτι που οι οπαδοί της Liverpool θέλουν να σκέφτονται και προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν πρόκειται να τους απασχολήσει.

Όμως ο Jurgen Klopp έχει συζητήσει αρκετά ανοιχτά για το μέλλον του στον Τύπο, επισημαίνοντας ότι οι μέρες που κάποιος σαν τον Sir Alex Ferguson διοικούσε για 26 χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα παραδώσει τη σκυτάλη στο Anfield.

Ο Γερμανός ξεκαθάρισε πότε σκοπεύει να φύγει από τη Liverpool, αποκάλυψε τα κομμάτια της δουλειάς που δεν του αρέσουν και μίλησε ακόμη και για το τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στη ζωή γενικότερα.

Εδώ θα δούμε όλα όσα έχει πει ο Klopp για την αποχώρησή του από τη Liverpool και θα αποκαλύψουμε τι ρόλο θα παίξει η ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Τα σχέδιά του να φύγει

Όπως προαναφέραμε, ο Klopp έχει μιλήσει ανοιχτά για τα σχέδιά του για το μέλλον, από το 2019. Τότε είχε αναφέρει ότι νιώθει την πίεση της δουλειάς και άφησε το πρώτο υπονοούμενο ότι θέλει να πάρει άδεια μετά τη θητεία του στη Liverpool.

Μιλώντας στο περιοδικό Kicker, ο Γερμανός δήλωσε: “Έχω πολλή ενέργεια. Αλλά έχω ένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάνω “λίγο”. Μπορώ να κάνω μόνο “όλα ή τίποτα”. Όταν αποφασίσω ότι δεν μπορώ να το κάνω άλλο τότε θα κάνω ένα διάλειμμα για ένα χρόνο.”

Τα σχόλιά του δεν προκάλεσαν συναγερμό, αλλά το συναίσθημα έγινε κάτι σαν θέμα όποτε του ζητήθηκε να συζητήσει για το μέλλον του από εκεί και πέρα. Ο Klopp έγινε πιο τολμηρός με τις παραδοχές του, λέγοντας στην SWR Sport τον Ιούλιο του 2020 ότι έχει σχέδια να επιστρέψει στη Γερμανία όταν φύγει από τη Liverpool.

“Σίγουρα για να ζήσω, μετά την καριέρα μου. Πιθανότατα ακόμη και στη Μάιντς”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα περάσει “τέσσερα [ακόμη] χρόνια στο Λίβερπουλ”, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Επιστρέφοντας στη Γερμανία, εξήγησε ότι “δεν θα κάνει τίποτα για ένα χρόνο”, αλλά μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη διοίκηση ποδοσφαίρου μετά από αυτό. “Σε πέντε χρόνια ο κόσμος μπορεί να μοιάζει και πάλι πολύ διαφορετικός”, κατέληξε.

Ένα μήνα αργότερα, τον Αύγουστο, ο Klopp μίλησε στο γερμανικό SportBuzzer, όπου ενίσχυσε τα προηγούμενα σχόλιά του και άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί εντελώς από το ποδόσφαιρο.

“Θα πάρω ένα χρόνο άδεια και θα αναρωτηθώ αν μου λείπει το ποδόσφαιρο”, εξήγησε ο Klopp. “Αν πω όχι, τότε αυτό θα είναι το τέλος του προπονητή Jurgen Klopp. Αν μια μέρα δεν είμαι πια προπονητής, υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα μου λείψει: η βάναυση ένταση αμέσως πριν από το παιχνίδι.”

Και στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γερμανός δήλωσε στο Einfach Fussbal: “Όταν φύγω από τη Liverpool, δεν θα πάρω νέα δουλειά την επόμενη μέρα. Αυτό είναι σίγουρο. Θα κάνω ένα διάλειμμα ενός έτους μετά τη Liverpool.”

Αν διαβάσει κανείς τα σχόλιά του με χρονολογική σειρά, έχει την αίσθηση ότι ο Klopp έχει βαρεθεί και ότι θέλει απεγνωσμένα να φύγει από τη Liverpool. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς δεσμεύτηκε ενεργά στον σύλλογο για άλλα πέντε χρόνια – κάνοντας αυτό το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει περάσει ποτέ στην ηγεσία μιας ομάδας – αποκάλυψε την αγάπη του για τη Liverpool.

“Για μένα προσωπικά αυτή είναι μια δήλωση προθέσεων, η οποία βασίζεται στη γνώση μου για το τι έχουμε πετύχει ως σύμπραξη μέχρι στιγμής και τι υπάρχει ακόμα για να πετύχουμε”, δήλωσε ο Klopp. “Όταν βλέπω την ανάπτυξη του συλλόγου και τη συντονισμένη δουλειά που συνεχίζει να γίνεται, νιώθω ότι η συμβολή μου μπορεί μόνο να μεγαλώσει.”

“Οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο ως μέτρο της προόδου μας και παρόλο που είναι το καλύτερο μέτρο, δεν είναι το μοναδικό. Έχω δει τη δέσμευση από την ιδιοκτησία σε κάθε πτυχή και λειτουργία του συλλόγου που μπορείτε να φανταστείτε.”

“Όταν ήρθε το τηλεφώνημα το φθινόπωρο του 2015, ένιωσα ότι ήμασταν τέλειοι ο ένας για τον άλλον- σήμερα νιώθω ότι το υποτίμησα. Μόνο με την απόλυτη πεποίθηση ότι η συνεργασία παραμένει απολύτως συμπληρωματική και για τις δύο πλευρές, είμαι σε θέση να αναλάβω αυτή τη δέσμευση για το 2024”.
Στη συνέχεια, ο Klopp πήγε ένα βήμα παραπέρα τον Απρίλιο του 2022, όταν υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου του, διατηρώντας τον στο Anfield μέχρι το 2026.

Ο Γερμανός εξήγησε ότι η σύζυγός του έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή του, παραδεχόμενος: “Θα μείνω για άλλα δύο χρόνια. Και όχι μόνο εγώ! Όχι, και όλοι οι προπονητές μου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό στην πραγματικότητα.”

“Γιατί;” είναι τώρα το ερώτημα… “επειδή η Ulla θέλει να μείνει! Ως καλός σύζυγος, τι κάνεις όταν η γυναίκα σου θέλει να μείνει; Εσύ μένεις. Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος, αλλά είναι ένας από τους λόγους.”

Ρήτρα στο συμβόλαιό του

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Klopp στις δηλώσεις του για το μέλλον του, σκοπεύει να φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις κόψει τους δεσμούς του με τη Liverpool και να επιστρέψει στη Γερμανία. Και φαίνεται πως η Liverpool είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τον Klopp με όποιον τρόπο μπορεί.

Όταν ο Klopp έγραψε το νέο του συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2019, η Liverpool φρόντισε να μπει στο συμβόλαιο μια ρήτρα, σύμφωνα με την οποία ο σύλλογος θα βοηθήσει τον Γερμανό να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσει η θητεία του στο Anfield. Με απλά λόγια, η ρήτρα εξασφαλίζει ότι η μετακίνηση του Klopp στη Γερμανία θα επιβλέπεται από τη Liverpool για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ομαλή.

Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν σύλλογο να βοηθάει έναν προπονητή ή έναν παίκτη να εγκατασταθεί σε μια νέα περιοχή αφού πρώτα συμφωνήσουν για τους όρους. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι γνωστό ότι βοηθούν σε όλα, από την εξεύρεση κατάλληλων σχολείων για τα παιδιά τους μέχρι την εξεύρεση στέγης.

Το κάνουν αυτό για να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος από την κατάσταση, επιτρέποντας στο νέο τους στέλεχος να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη δουλειά για την οποία τον έφεραν. Το να βοηθάει όμως την αποχώρηση ενός προπονητή είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά δείχνει ότι ο δεσμός και ο σεβασμός που μοιράζονται ο Klopp και η Liverpool είναι αμφίδρομος.

Η «μυστική» ρήτρα στο συμβόλαιο του Jurgen Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com