Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp αποθέωσε τον Mo Salah

Ο Klopp αποθέωσε τον Mo Salah

Το εγκώμιο του Mo Salah έπλεξε για ακόμη μια φορά ο Jürgen Klopp στις δηλώσεις του ενόψει της Κυριακάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με την Nottingham Forest.

Ο Αιγύπτιος σταρ όχι μόνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για ακόμη μια σεζόν, αλλά σπάει και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε Αγγλία και Ευρώπη με την Κόκκινη φανέλα.

Ο Klopp ρωτήθηκε αν βλέπει τον Mo να αγωνίζεται με έξτρα αυτοπεποίθηση φέτος:

“ Ναι, είναι προφανές ότι απλώς απολαμβάνει την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα προφανές πράγμα. Αν τον είδατε στον πάγκο, θέλει να παίζει, πάντα! Αλλά του άρεσε επίσης να παρακολουθεί τα άλλα παιδιά και μετά να μπαίνει και να σκοράρει το γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Φυσικά, είναι ένας ενήλικος άνδρας ήδη εδώ και πολύ καιρό, αλλά μεγαλώνει με τον ρόλο που έχει για εμάς, και στο ποδόσφαιρο ίσως γενικότερα. Για να δείξει ότι για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο, είναι ωραίο να απολαμβάνεις τη στιγμή και μετά να πας ξανά – και αυτό προφανώς κάνει. ”

“ Ήταν ένα υπέροχο γκολ (κόντρα στην Toulouse), ένα πολύ καλό γκολ. Δεν ήξερα για τα ρεκόρ, ίσως θα είχε σπάσει μερικά ακόμα ρεκόρ αν ασχολιόμουν περισσότερο με αυτό, γιατί νομίζω ότι τον άφησα έξω μια φορά, όταν θα μπορούσε να έχει σπάσει ένα ρεκόρ! Δεν ήταν σκόπιμα, απλά δεν είμαι πολύ σε αυτό. Έσπασε το ρεκόρ απόψε (σ.σ. Πέμπτη). Αν όχι απόψε, θα το έκανε την επόμενη εβδομάδα ή σε δύο, τρεις εβδομάδες, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι απλά ένας καλός παίκτης. Τον εκτιμούμε και όλοι θα τον εκτιμήσουν σίγουρα ακόμα περισσότερο μετά την καριέρα του γιατί τότε θα συνειδητοποιήσετε, «Ουάου, είδαμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό». ”

Αν έχει γίνει ο Αιγύπτιος πιο ολοκληρωμένος παίκτης στο Anfield:

“ Ναι φυσικά. Φυσικά. Ο νεαρός Mo ήταν ένας πολύ γρήγορος παίκτης που μπορούσε να παίζει πίσω από τον επιθετικό, έπαιξε στη Roma μαζί με τον Dzeko. Ο Dzeko έλεγκε τη μπάλα ή την έσπαγε και ο Mo ήταν εκεί, τέτοια πράγματα. Εδώ, από την πρώτη μέρα έπρεπε να κάνει διαφορετικά πράγματα. Προσαρμόστηκε εξαιρετικά. Αλλά ο πλέι μέικερ σε εκείνη την ομάδα ήταν μάλλον ο Bobby [Firmino] που έφτιαχνε τα πράγματα. ”

“ Και τότε δεν χρειάζεσαι δύο παίκτες που είναι πιο βαθιά στο γήπεδο. Δεν είναι τόσο καλό ούτως ή άλλως γιατί χρειάζεσαι παίκτες στην περιοχή, χρειάζεσαι παίκτες που φέρνουν την μπάλα πάνω από τη γραμμή. Τώρα είναι ελαφρώς διαφορετικά, ειδικά με τον Darwin [Nunez] όταν παίζει, έχουμε έναν άλλο παίκτη ταχύτητας εκεί πάνω. Έτσι, αυτό άλλαξε τη θέση του Mo, σίγουρα, και είναι αρκετά έξυπνος για να προσαρμοστεί σε όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα. Ναι, υπάρχει τεράστια εξέλιξη από τότε που έφτασε εδώ, αλλά ήταν σε όλες τις φάσεις παγκόσμιας κλάσης – και αυτό είναι ίσως το καλύτερο που μπορείς να πεις για έναν παίκτη. ” Πρόσθεσε ο Klopp.

Για την εξέλιξη του μετά τα 30 και την δημιουργία που έχει στο παιχνίδι του:

“ Εκτός γηπέδου συμπεριφέρεται σαν ενήλικας, εκτός από το ότι είναι ακόμα νέος παίκτης. Ειναι ετσι. Είναι κορυφαίος. Νομίζω ότι αν τον σαρώναμε πραγματικά, η πλειονότητα των οστών του είναι πιθανώς 19 ή 20 ετών, γιατί απλώς διατηρείται σε τόσο καλή κατάσταση. Όχι, είναι με την κατανόηση του παιχνιδιού. Αυτό προσπαθούμε να δώσουμε στους νέους παίκτες. Έτσι, όλοι γνωρίζουν πάρα πολλά για το ποδόσφαιρο όταν τελειώνουν την καριέρα τους στα 35 τους, αλλά όσο νωρίτερα μπορείς να πάρεις αυτές τις πληροφορίες τόσο πιο χρήσιμες είναι. ”

“ Προφανώς με τον Mo αυτό είναι ξεκάθαρο, καταλαβαίνει τους χώρους πολύ καλύτερα, ξέρει πώς αντιδρούν οι παίκτες απέναντί του και στη συνέχεια, αν δεν μπορεί να σκοράρει, μπορεί να είναι απειλή για εμάς, και αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό. Όπως είπα, ο αγώνας με την Everton προφανώς δεν θα μείνει στην ιστορία ως προς την απόδοση, αλλά το να πετύχεις δύο γκολ είναι τεράστιο. Σε άλλα παιχνίδια, το να παίζουμε πολύ καλύτερα και να μην σκοράρουμε, αλλά να είμαστε συνεχώς απειλή, είναι για εμάς εξίσου σημαντικό γιατί αυτό ανοίγει πραγματικά χώρους για όλα τα άλλα αγόρια. Μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τον Mo με άλλους 30άρηδες παίκτες γιατί δεν νομίζω ότι είναι βιολογικά [30]! ”

Ο Mo Salah κάνει συνεχώς την διαφορά για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com