Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στόχο την συμμετοχή του στο Euro 2024 με την Σκωτία θέτει ο Ben Doak

Στόχο την συμμετοχή του στο Euro 2024 με την Σκωτία θέτει ο Ben Doak

Ο Ben Doak θα έχει ως στόχο μια θέση στην εθνική ομάδα της Σκωτίας το επόμενο καλοκαίρι, αφού εξασφάλισε το εισιτήριο για το Euro 2024.

Οι Σκωτσέζοι θα μεταβούν στη Γερμανία για το τουρνουά του επόμενου έτους, αφού η νίκη της Ισπανίας με 1-0 επί της Νορβηγίας εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου Α των προκριματικών, με δύο παιχνίδια να απομένουν.

Είναι η πρώτη φορά που η Σκωτία προκρίνεται σε μεγάλη διοργάνωση μέσω προκριματικού ομίλου από το 1997, με τη θέση της στο Euro 2020 να εξασφαλίζεται μέσω του Nations League.

Ο Andy Robertson θα οδηγήσει τη χώρα του στο τουρνουά ως αρχηγός τον επόμενο χρόνο, αλλά μπορεί να μην είναι ο μόνος παίκτης της Liverpool που συμμετέχει στην ομάδα της Σκωτίας.

Ο Doak συνέχισε την πρόοδό του σε διεθνές επίπεδο, καθώς πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα U21 της Σκωτίας στη νίκη της με 3-1 επί της Ουγγαρίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο 17χρονος κάνει μεγάλα βήματα προόδου με τη χώρα του, με τον προπονητή της Σκωτίας U21 Scot Gemmill, να αποκαλύπτει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η χώρα του περιμένει την «κατάλληλη στιγμή» για να του προσφέρει κλήση σε ομάδα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο προπονητής της Σκωτίας Steve Clarke παρακολούθησε από τις κερκίδες τον Doak να σκοράρει απέναντι στην Ουγγαρία και ο νεαρός θα έχει σίγουρα ένα μάτι πάνω του για να μπει στην ομάδα που θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Ο Doak έχει ήδη οκτώ συμμετοχές στην πρώτη ομάδα με τους Reds και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς στο υψηλότερο επίπεδο. Πρόσφατα έπαιξε ως σέντερ φορ για τη χώρα του σε επίπεδο κάτω των 21 ετών, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται ως δεξιός εξτρέμ στην ομάδα του Jurgen Klopp.

Εφόσον το επιτρέπει η φυσική κατάσταση, ο Robertson θα είναι ο αρχηγός του Doak στη Γερμανία, αν προλάβει να μπει στο αεροπλάνο, έχοντας οδηγήσει τη χώρα του στο καθυστερημένο τουρνουά Euro 2020 πριν από δύο χρόνια.

Ο αριστερός μπακ της Liverpool υπέστη εξάρθρωση ώμου στην ήττα της ομάδας του από την Ισπανία με 2-0 και το μέγεθος της ζημιάς προς το παρόν παραμένει ασαφές. Θα ελπίζει ότι ο Doak θα τον ακολουθήσει το επόμενο καλοκαίρι, αφού η Σκωτία έφτασε σε back-to-back τουρνουά για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.

Ο έφηβος έχει εντυπωσιάσει τόσο για το σύλλογο όσο και για τη χώρα του, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει και φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πάρει το χρίσμα για το Euro.

Στόχο την συμμετοχή του στο Euro 2024 με την Σκωτία θέτει ο Ben Doak
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com