Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Luis Garcia: «Υπερηφάνεια και τιμή η θητεία μου στην Liverpool»

Luis Garcia: «Υπερηφάνεια και τιμή η θητεία μου στην Liverpool»

Ο Luis Garcia παραδέχτηκε ότι έχει ένα μεγάλο «παράπονο» από την καριέρα του στο Anfield, αλλά χαρακτήρισε «τιμή» που φόρεσε τη φανέλα της Liverpool.

Ο Ισπανός αγωνίστηκε 121 φορές και πέτυχε 30 γκολ στις τρεις σεζόν του στη Liverpool, παίζοντας σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει την ομάδα του Rafael Benitez να φτάσει στον τελικό του Champions League το 2005 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Garcia σκόραρε και στους τρεις νοκ-άουτ γύρους που οδήγησαν στον τελικό, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου γκολ «φάντασμα» εναντίον της Chelsea στον ημιτελικό στο Anfield. Σημείωσε επίσης ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ εναντίον της ίδιας ομάδας στον ημιτελικό του FA Cup την επόμενη σεζόν, αλλά χαρακτήρισε την απουσία του από τον τελικό κυπέλλου λόγω αποβολής, ως μεγάλο «παράπονο».

«Κατακτήσαμε το Champions League και αργότερα το FA Cup δυστυχώς έχασα τον τελικό, κάτι για το οποίο ακόμα μετανιώνω», θυμήθηκε ο πρώην Νο 10 στη σειρά «My Liverpool Story» στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Αυτή ήταν μια δύσκολη εμπειρία για μένα, αλλά αν είσαι έξυπνος μαθαίνεις από τα λάθη σου και έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος όταν αποβλήθηκα σε παιχνίδι πριν τον τελικό.
Ωστόσο, σκόραρα στον ημιτελικό και ήταν πάλι εναντίον της Chelsea. Οπότε αυτή είναι μια ανάμνηση που μπορώ να θυμάμαι με υπερηφάνεια. Όταν κάνω ομιλίες τώρα και μελέτες με νεαρά παιδιά, πάντα αναφέρομαι σε αυτή την εμπειρία. Δεν πρέπει ποτέ να χάσεις την ψυχραιμία σου. Ήταν πολύ εκτός του χαρακτήρα μου».

Ο Ισπανός αποβλήθηκε εναντίον της West Ham για το πρωτάθλημα τις εβδομάδες πριν από τον τελικό στο Cardiff μετά από συμπλοκή με τον Hayden Mullins. Ο Garcia συνέχισε να αγωνίζεται στην Atletico Madrid και τη Racing Santander μετά την αποχώρησή του από τους Κόκκινους το 2007 και οι οπαδοί της Liverpool τον θυμούνται ακόμη με αγάπη.

Το διάσημο τραγούδι του στο Kop περιλάμβανε τους στίχους «πίνει sangria» – κυρίως επειδή κάνει ομοιοκαταληξία με το όνομά του – και αποδεικνύεται ότι ο Ισπανός όντως πίνει sangria! Αστειευόμενος Ο Garcia αναφέρει: «Α, και πίνω σανγκρία, σε περίπτωση που αναρωτιέστε».

Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2016, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αυστραλία με τους Central Coast Mariners, περιγράφοντας τη θητεία του στη Liverpool ως «τιμή» και «προνόμιο».

«Η υπερηφάνεια και η τιμή είναι δύο λέξεις που χρησιμοποιώ συχνά για να περιγράψω τη θητεία μου στην Liverpool FC», συνέχισε. Μιλούσα γι’ αυτό με κάποιους φίλους τις προάλλες, για το ότι άκουγα το You’ll Never Walk Alone καθώς οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο, ακούγοντας το κοινό να τραγουδάει, να φωνάζει και να αποθεώνει την ομάδα. Είναι κάτι που κάθε οπαδός της Liverpool πρέπει να βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του – το να το κάνω αυτό ως παίκτης ήταν προνόμιο».

Luis Garcia: «Υπερηφάνεια και τιμή η θητεία μου στην Liverpool»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com