Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα συμπεράσματα από την πρεμιέρα της Liverpool

Τα συμπεράσματα από την πρεμιέρα της Liverpool

Η Liverpool πήρε έναν δύσκολο βαθμό από τη δύσκολη πρεμιέρα της Premier League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Chelsea στο «Stamford Bridge».

Οι κόκκινοι άνοιξαν το σκορ με τον Luis Diaz στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Axel Disasi πριν το τέλος του.

Και κάπως έτσι τελείωσε τελικά μια συναρπαστική, κατά διαστήματα αμφίρροπη αναμέτρηση στην πρωτεύουσα, παρά τις ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε πέντε πράγματα που μάθαμε από ένα αξέχαστο πρώτο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου.

?Ο Mohamed Salah δεν μπορεί να παραπονιέται

Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι ο Mohamed Salah δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος από την αλλαγή του στο 77ο λεπτό στο Stamford Bridge.

Αλλά αυτή ήταν σαφώς μια αλλαγή που έγινε με γνώμονα το συμφέρον του, ακόμη και αν η οργισμένη αντίδρασή του στην απόφαση του προπονητή του έδειξε ότι δεν συμφωνούσε.
Με μια εξαντλητική προετοιμασία που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, ο Klopp έχει δίκιο να προσπαθεί να διαχειριστεί τη φυσική κατάσταση και τα λεπτά συμμετοχής των παικτών του στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς θέλει να αποφύγει την επανάληψη των προβλημάτων τραυματισμών της περασμένης σεζόν.

Επιπλέον, η φρεσκάδα και ο ενθουσιασμός του Ben Doak έδωσαν νέα επιθετική ώθηση στη Liverpool στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, όταν προηγουμένως είχε παρασυρθεί.
Με έναν βαθμό εξασφαλισμένο από μια δύσκολη πρεμιέρα, ο Salah σίγουρα θα συμφωνήσει τελικά ότι ήταν σωστή απόφαση να τον βγάλει.

Αναμφίβολα, μέρος της ενόχλησής του ήταν ότι γνώριζε ότι η σειρά του να σκοράρει σε κάθε εναρκτήρια ημέρα είχε τελειώσει.

?Υπογράμμισε τη αξία του Moises Caicedo και για τις δύο πλευρές

Αν κάποιος ήθελε να μάθει ακριβώς γιατί η Chelsea και η Liverpool ήταν διατεθειμένες να σπάσουν το βρετανικό μεταγραφικό ρεκόρ για να υπογράψουν τον Moises Caicedo, τότε αυτό το παιχνίδι λειτούργησε ως μια εύχρηστη εξήγηση.

Το τεράστιο κενό στη μεσαία γραμμή των δύο πλευρών έκανε ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά δεν θα ικανοποίησε τους δύο μάνατζερ που θέλουν απεγνωσμένα να διορθώσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

?Η Ανάγκη κεντρικού αμυντικού

Τα οφέλη του να έχει ένας από τους καλύτερους ορθόδοξους αριστερούς μπακ που ξεκινούν παιχνίδια για τη Liverpool αποδείχθηκαν σε μια συγκεκριμένη φάση παιχνιδιού που είδε τον Andy Robertson να φτάνει λίγα εκατοστά από το να βγάλει τον Cody Gakpo.

Δυστυχώς, τα μειονεκτήματα της κακής προσαρμογής του Σκωτσέζου σε αυτό το νέο σύστημα αποδείχθηκαν επίσης επανειλημμένα, καθώς η Chelsea έβρισκε κενά σε μια άμυνα που τόσο συχνά τεντωνόταν απίστευτα.
Η αμυντική μεσαία γραμμή μπορεί κάλλιστα να είναι η προφανής αδυναμία αυτής της ομάδας και, με καλύτερη προστασία, ίσως αυτά τα κενά πίσω δεν θα τα έβρισκαν τόσο εύκολα οι αντίπαλοι.

Ωστόσο, φαίνεται πιο πιθανό ότι, μέχρι να υπογραφεί ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που να είναι πιο συνηθισμένος να παίζει σε μια τριάδα, η Liverpool θα εξακολουθεί να έχει αυτό το πρόβλημα.

Δυστυχώς, υπάρχει ένας αμυντικός της Chelsea που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή και θα βοηθούσε να λυθεί το πρόβλημα, αλλά πρόσφατα υπέγραψε νέο εξαετές συμβόλαιο.

?Ο Dominik Szoboszlai συναρπάζει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα

Ίσως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εμφανίσεις του Dominik Szoboszlai κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αναδείκνυαν περισσότερο την αμυντική του δουλειά παρά τη δημιουργικότητά του προς τα εμπρός.

Όμως, σε ένα ματς με φινάλε στο Stamford Bridge, ο Ούγγρος είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θα φέρει έναν επιθετικό δυναμισμό στη μεσαία γραμμή της Liverpool που έλειπε τα τελευταία χρόνια.

Οι προωθήσεις του στο κέντρο ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρώτου ημιχρόνου ιδιαίτερα, με τους μεσοεπιθετικούς της Chelsea να ανασκουμπώνονται με μια ευκολία που θύμιζε – τολμούμε να το πούμε – τον Steven Gerrard.

Αυτό θα πρέπει να ενθουσιάσει τους οπαδούς, οι οποίοι, μόλις προστεθεί ένας αμυντικός μέσος για να λύσει τα δεσμά, θα δουν ακόμη περισσότερα από έναν αδέσμευτο Szoboszlai.

?Ο Harvey Elliott συγκινεί με την προσπάθεια του.

Οι οπαδοί της Liverpool έχουν ίσως υποτιμήσει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει ο Harvey Elliott αυτή τη σεζόν, παρά τη συνεχιζόμενη ανανέωση της μεσαίας γραμμής.
Ο Άγγλος σίγουρα φάνηκε να είναι ένας παίκτης ικανός να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε όλη την εκστρατεία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εμφάνισης σε αυτό το παιχνίδι.

Το πρέσινγκ που άσκησε βοήθησε τους Reds να ξαναβγούν μπροστά και η χρήση της μπάλας φαίνεται πάντα να βοηθά τους Κόκκινους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Η μεγαλύτερη κριτική που έχει δεχτεί ο Elliott κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας του επικεντρώνεται στην έλλειψη σωματικής διάπλασης, αλλά σίγουρα φαίνεται να έχει φουσκώσει το καλοκαίρι και έδειξε πιο έντονος από ποτέ στα σπριντ του και εδώ.

Αυτό ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για έναν νεαρό παίκτη, ο οποίος θα θέλει απεγνωσμένα να αξιοποιήσει τα μαθήματα που πήρε κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για το σύνολο της ομάδας την τελευταία φορά.

Ισόπαλη πρεμιέρα για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com