Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Rush: «O Klopp είναι ο σύγχρονος Shankly & δεν έχει χάσει τη μαγεία του»

Rush: «O Klopp είναι ο σύγχρονος Shankly & δεν έχει χάσει τη μαγεία του»

Ο Ian Rush είναι ένας από τους θρυλικούς παίκτες της Χρυσής Εποχής της Liverpool, βοηθώντας τους Κόκκινους στην κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων και δύο Ευρωπαϊκών τροπαίων σε μια περίοδο 9 σαιζόν μεταξύ 1982 και 1990.

Το ρεκόρ του ως ο επιθετικός με τα περισσότερα τέρματα για τη Liverpool είναι απαράμιλλο και δύσκολα κινδυνεύει να ξεπεραστεί. Τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται διαφορετικά μέρη στον κόσμο ως Πρεσβευτής της αγαπημένης του ομάδας.

Την Παρασκευή λοιπόν έκανε μία στάση στη Dhaka για μια μονοήμερη εκδρομή και έδωσε συνέντευξη στον Utpal Shuvro. Ερωτώμενος για την πρώτη φορά έως τώρα επίσκεψη του στο Μπαγκλαντές, απάντησε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα πολλά για το Μπαγκλαντές. Έχω πάει στο Πακιστάν, στην Ινδία, αλλά εδώ ήρθα για πρώτη φορά και ελπίζω ότι δεν θα είναι η τελευταία. Μαθαίνουμε όμως και η Standard Chartered βοηθά σε αυτό. Αγαπούν το ποδόσφαιρο εδώ. Γνωρίζουμε βέβαια για το κρίκετ αλλά αγαπούν επίσης και την Liverpool.»

Όσο αφορά για το ρεκόρ του στην επίτευξη τερμάτων θα ήθελε να καταρριφθεί ίσως από τον Mo Salah αλλά αυτό που έχει σημασία, σύμφωνα με τον ίδιο είναι να έχει επιτυχημένες σαιζόν η Liverpool και να κερδίζει τρόπαια, γιατί αλλιώς τα νέα ρεκόρ δεν έχουν τόση σημασία.

«Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε» είπε. «Αν κάποιος τα καταφέρει και η Liverpool έχει επιτυχημένη χρονιά, τότε τέλεια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σπάει κάποιος ρεκόρ και η ομάδα του να μην κερδίζει τίποτα. Η ομάδα με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα. Είμαι βέβαια περήφανος για το ρεκόρ μου. Όσο βέβαια έρχονται επιτυχίες στη Liverpool τότε για όποιον προσπαθήσει να τα καταφέρει θα του ευχηθώ καλή τύχη. Πιστεύω πάντως ότι το ρεκόρ αυτό θα παραμείνει για μερικά ακόμα χρόνια.»

Πιστεύει δε ότι το στυλ παιχνιδιού του Mo Salah έχει εξελιχθεί αποκτώντας περισσότερο ομαδικό πνεύμα, οπότε θα είναι δύσκολο για τον επιθετικό των Κόκκινων να σπάσει το ρεκόρ αυτό.
«Δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει. Και πάλι νομίζω ότι ήμουν τυχερός γιατί δεν είχα τραυματισμούς» είπε. «Αν προσέξετε ούτε ο Mo έχει τραυματισμούς. Μετά το ατύχημα με τον ώμο του έχει προσέξει ιδιαίτερα την φυσική του κατάσταση και προσέχει το σώμα του» συνέχισε. «Παίζει επίσης σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Δεν νομίζω ότι κατάφερε να σκοράρει πολλές φορές τελευταία αλλά θα διαπιστώσετε ότι έχει πολλές assists. Έχει γίνει περισσότερο ομαδικός παίκτης ενώ πριν από λίγα χρόνια θα τον χαρακτήριζα ίσως λίγο εγωιστή» Έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποκτήσει ομαδικό πνεύμα και συνεισφέρει στην επίτευξη τερμάτων με assists».

Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται αν ο Jurgen Klopp μετά τα τόσα χρόνια παραμονής του στον πάγκο των Κόκκινων έχει χάσει τον ενθουσιασμό του ίσως ή ακόμα και τη μαγική αύρα που τον χαρακτήριζε ως προπονητή αλλά ο Ian Rush είναι κατηγορηματικός.
«Όχι! Δεν έχει χάσει τη μαγεία του» είπε. «Υπάρχει ακόμα εκεί. Νομίζω ότι είναι ο σύγχρονος Bill Shankly. Ίσως να πέρασε μια κακή περίοδο δύο μηνών αλλά αν κοιτάξετε τον τρόπο που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Liverpool, στις τελευταίες 9 αγωνιστικές θα διαπιστώσετε ότι τα πήγαν πολύ καλά. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά τη νέα σαιζόν. Πιστεύω πολύ στον Jurgen Klopp. Είναι μεγάλος προπονητής και δεν νομίζω ότι έχει χάσει τη μαγεία του» ολοκλήρωσε.

Rush: «O Klopp είναι ο σύγχρονος Shankly & δεν έχει χάσει τη μαγεία του»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com