Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν κινδυνεύει η θέση του Henderson στην Εθνική, ισχυρίζεται ο Southgate

Δεν κινδυνεύει η θέση του Henderson στην Εθνική, ισχυρίζεται ο Southgate

Ο προπονητής της Αγγλίας Gareth Southgate λέει ότι κατανοεί την κριτική που δέχθηκε ο Jordan Henderson για την ένταξή του στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al-Ettifaq, αλλά πιστεύει ότι οι πεποιθήσεις του μέσου δεν έχουν αλλάξει.

Η μετάβαση του Henderson στο ταχέως αναπτυσσόμενο Saudi Pro League, τέθηκε υπό έλεγχο λόγω της μακροχρόνιας υποστήριξής του στην LGBT+ κοινότητα και στην καμπάνια Rainbow Laces της Premier League. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, ενώ το κράτος κατηγορείται για μια σειρά από άλλες καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής σκληρών περιορισμών στα δικαιώματα των γυναικών και του δικαιώματος στην πολιτική διαμαρτυρία.

Το Pride in Football, ένα δίκτυο ομάδων οπαδών LGBT+, είπε ότι ο Άγγλος μέσος είχε «χάσει τον σεβασμό τόσων πολλών ανθρώπων που τον εκτιμούσαν και τον εμπιστεύονταν», αλλά ο Southgate λέει ότι δεν είναι ασπρόμαυρο θέμα.

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να κρίνω κανένα άτομο είτε είναι στο ποδόσφαιρο είτε σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία», είπε ο Southgate στο talkSPORT. «Δεν νομίζω ότι αλλάζει την άποψή του για το τι πιστεύει. Άρα τώρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ περίπλοκο κόσμο όπου, τι λέμε, κανείς δεν πρέπει να πάει στην Newcastle Κανείς δεν πρέπει να εργάζεται για εταιρείες που κατέχουν οι Σαουδάραβες στο Λονδίνο ή κανείς δεν πρέπει να αγοράζει πετρέλαιο από τους Σαουδάραβες;
Νομίζω ότι είναι πολύ περίπλοκο, καταλαβαίνω απόλυτα το επιχείρημα του, ξέρετε, ότι υποστηρίξατε την LGBTQ κοινότητα και μπορώ να καταλάβω γιατί θα είχαν μια πολύ ισχυρή άποψη γι’ αυτό.
Νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να πει κανείς, ξέρεις, λέει ο Henderson ότι δεν υποστηρίζει πια αυτή την κοινότητα; Λοιπόν, όχι, δεν είναι, αλλά φυσικά οι άνθρωποι θα πουν ότι οι ενέργειές του είναι το αντίστροφο από αυτό».

Ο Henderson θα βγάζει περισσότερα χρήματα από ποτέ, με 700.000 £ την εβδομάδα μισθό, αλλά το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα μπορεί να επηρεάσει τη συνέχιση της καριέρας του στην Αγγλία. Ο Southgate αποκάλυψε ότι ο 33χρονος ζήτησε διαβεβαιώσεις σχετικά με την προοπτική να αγνοηθεί εάν επρόκειτο να μετακομίσει.

Το αφεντικό της Αγγλίας πρόσθεσε: «Μίλησα μαζί του το καλοκαίρι, η ερώτηση που ήθελε να μάθει ήταν: «Αν μετακομίσω εδώ, θα με αποκλείσεις αυτόματα;» Θα ήμασταν ανόητοι να το κάνουμε αυτό. Γιατί να αποκλείσουμε κανέναν με βάση το πού παίζει; Πρέπει να δούμε πώς παίζουν.
Έχουμε μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει αυτό το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα ξέρουμε μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε τους αγώνες.

Αν με ρωτούσατε πριν από τρεις μήνες πώς θα ήταν αυτό το πρωτάθλημα, θα είχα μια πολύ διαφορετική ιδέα από το πώς είναι καθώς όλο και περισσότεροι παίκτες αποφασίζουν να πάνε εκεί. Μεγάλα ονόματα παικτών, αλλά όχι τόσοι πολλοί που βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους, αλλά όχι παίκτες που έχουν περάσει την ημερομηνία πώλησης.

Νομίζω ότι όλο αυτό το έργο είναι συναρπαστικό για το πού θα κατευθυνθεί και πώς μπορεί να μοιάζει τα επόμενα χρόνια. Αλλά ο Henderson δεν θα παίξει στην Premier League, δεν θα παίξει στο Champions League, κάτι που είναι η πιο εύκολη εκτίμηση για το επίπεδο στο οποίο παίζει».

Δεν κινδυνεύει η θέση του Henderson στην Εθνική, ισχυρίζεται ο Southgate
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com