Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Chris Shankly-Carline: «Ο Klopp κατάφερε ότι και ο παππούς μου το 1959»

Chris Shankly-Carline: «Ο Klopp κατάφερε ότι και ο παππούς μου το 1959»

Ο εγγονός του τεράστιου Bill Shankly δεν δίστασε μιλώντας για τη ζωή δίπλα στον παππού του αλλά και για τον ρόλο του διευθυντή του Shankly Hotel στο Liverpool να δηλώσει ότι «ο Jurgen Klopp αποκατέστησε τη νοοτροπία του bootroom» στους Κόκκινους, που ήταν και η ειδοποιός διαφορά της τεράστιας επιτυχίας τους.

Ο Bill Shankly ‘έφυγε’ το 1981 αλλά εξακολουθεί να παραμένει ίσως ο μεγαλύτερος θρύλος στην ιστορία των Κόκκινων. Ο Chris Shankly- Carline, χρησιμοποίησε την κληρονομιά του παππού του για να βοηθήσει στη δημιουργία του Shankly Hotel ,ενός δημοφιλούς προορισμού για τους οπαδούς της Liverpool όπου μπορούν να θυμούνται τον Bill Shankly.

Όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία του ξενοδοχείου αλλά και για τη λειτουργία του απάντησε: «Την ιδέα του ξενοδοχείου την είχα για χρόνια. Ως ένας οπαδός των Κόκκινων που παρακολουθούσε τόσο τους εντός όσο και τους εκτός έδρας αγώνες γνώριζα το επίπεδο του ενδιαφέροντος για τον παππού μου και ήμουν ενήμερος για την τεράστια επίδραση που είχε η ομάδα όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.»

«Όταν ‘έφυγε’ η γιαγιά μου η Nessie το 2003, ανακαλύψαμε ότι είχε κρατήσει τα πάντα, ότι είχε σχέση με τον παππού μου στο σπίτι της. Βρεθήκαμε ξαφνικά να έχουμε στην κατοχή μας μια απόλυτα εκπληκτική συλλογή αναμνηστικών που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε. Η συλλογή αυτή διέθετε ότι μπορείτε να φανταστείτε. Από μετάλλια και σημειώσεις για παρακολούθηση παικτών υπό απόκτηση, μέχρι προπονητικά προγράμματα, τακτικές γραμμένες με το χέρι. Βρήκαμε ακόμα και μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που είχε πάνω της τρίχες του παππού μου και ένα τηλεγράφημα από τους Beatles.»

«Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι αυτή η συλλογή θα έπρεπε να επιδεικνύεται ώστε να έχουν οι άνθρωποι την ευκαιρία να τη δουν. Οπότε σε εκείνο το σημείο η δημιουργία ενός ξενοδοχείου με κύριο θέμα τη ζωή του παππού μου αλλά και την κληρονομιά του, μου φάνηκαν ως μια πολύ καλή ιδέα. Ως οικογένεια ο κύριος στόχος μας ήταν πάντα να διατηρήσουμε την κληρονομιά του και να παρέχουμε στους ανθρώπους ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να μείνουν και να ξαναζήσουν την ιστορία του και τα κατορθώματα του.»

«Στην αρχή η συνεργασία μας με τον συνέταιρο του ξενοδοχείου μας έκανε ευτυχισμένους αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε ότι είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από την ιδέα που είχαμε οραματιστεί, οπότε αναγκαστήκαμε να γίνουμε ανεξάρτητοι εξαναγκάζοντας τους σε παραίτηση. Βάλαμε ξανά λοιπόν τον Shankly πίσω στο Shankly.»

«Αρχίσαμε έτσι να έχουμε βραδιές αφιερωμένες στον Jurgen Klopp, στον Jamie Carragher, στον Kevin Keegan αλλά και σε άλλους. Ο κόσμος μπορεί να δει πλέον πολλά από τη συλλογή του παππού μου και προσπαθώ καθημερινά ώστε το ξενοδοχείο να τιμά το όνομα του.»

Όσο αφορά αυτές τις τιμητικές βραδιές ανέφερε: «Ήταν φανταστικές βραδιές. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις με παίκτες αλλά και θρυλικούς πρώην παίκτες αποτελούν σημαντικό μέρος της δραστηριότητας μας.»

«Ο Keegan είναι ένας απόλυτα πιστός φίλος της οικογένειας και τονίζει πάντα ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για την οικογένεια Shankly. Τον φέραμε εδώ μαζί με τους Ian Callaghan, David Fairclough, Sammy Lee και ήταν όλοι τους εκπληκτικοί. Θρύλοι. Αφιέρωσαν χρόνο για όλους. Αποτελεί κίνητρο για μας να βλέπουμε το ξενοδοχείο γεμάτο σε εκδηλώσεις για αυτούς τους θρύλους όπου οι άνθρωποι ακούνε τις ιστορίες τους και απολαμβάνουν τις στιγμές. Πραγματικά αξίζει.»

Αυτός φυσικά που προξένησε τεράστια εντύπωση στον Chris Shankly- Carline, από την πρώτη μέρα της συνάντησης τους ήταν ο Jurgen Klopp ο οποίος είναι ιδιαίτερα προσιτός ως άνθρωπος.

«Όταν ήρθε στη ομάδα, είχα ακούσει ότι τον ενδιέφερε η ιστορία του παππού μου, οπότε τον καλέσαμε. Δέχτηκε την πρόταση και περάσαμε μαζί μερικές καλές ώρες εδώ, δείχνοντας του όλη την συλλογή και έχοντας γεύμα μαζί του μετά.» είπε. «Ήταν απόλαυση η παρέα μαζί του και όταν τον είδαμε λίγες μέρες αργότερα σε φιλικό προετοιμασίας με την Huddersfield, ήρθε να μας χαιρετήσει κατευθείαν ενθυμούμενος όλα τα ονόματα μας. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, και για μένα αυτό δείχνει πόσο αυθεντικός είναι.»

«Ακόμα και τότε πολλοί τον συνέκριναν με τον παππού μου. Μπορεί πια μετά τις επιτυχίες που έχει να το υποστηρίξουν αυτό. Θυμάμαι ότι στο ημίχρονο εκείνου του αγώνα αφιέρωσε 25 λεπτά από τον χρόνο του για να μιλήσει μαζί μου για το ποδόσφαιρο, λες και είμαστε φίλοι στην pub. Αυτή η εμπειρία θα ζει για πάντα μέσα μου και μπορώ να πω ότι ο χαρακτήρας του είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν στο δημόσιο προφίλ του.»

«Ξέρετε, όταν έρχεται, σου δίνει αυτή τη γεμάτη αγκαλιά Klopp, με ένα τεράστιο χαμόγελο και εκλαμβάνεις από μέρους του μια τέτοια θέρμη που οποιαδήποτε σύγκριση με τον παππού μου την καθιστά απόλυτα δικαιολογημένη. Μάλιστα στη σκηνή του ξενοδοχείου είχε πει ‘αν στο μέλλον ρωτήσουν τα εγγόνια μου τον manager της LFC για μια εκδήλωση για μένα εδώ, ελπίζω ότι θα πουν ναι’».

«Όταν εκείνη τη βραδιά του εκμυστηρεύτηκα πως έκλαψα όταν η Liverpool κατέκτησε το Πρωτάθλημα, μου αποκάλυψε ότι και αυτός έκανε το ίδιο χωρίς να τον βλέπουν οι κάμερες, μετά την συνέντευξη τύπου.»

Όταν τέλος ο Chris Shankly -Carline ρωτήθηκε για ποιους τρεις ανθρώπους του παρελθόντος θα επέλεγε για μια εκδήλωση, απάντησε: «Σίγουρα θα ήθελα τον παππού μου. Και θα ήθελα πολύ να έχω μαζί του και τους Bob Paisley και Ronnie Moran. Ο λόγος είναι πως θα ήταν συγκινητικό να τους ακούμε να μιλάνε για το πως δημιούργησαν την κουλτούρα του bootroom η οποία καθιέρωσε τη Liverpool ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.»

«Νιώθω όμως ότι και ο Jurgen Klopp κατάφερε το ίδιο, όπως ο παππούς μου το 1959. Δίπλα του βρίσκονται ο Pep Ljinders και οι υπόλοιποι και θα μπορούσε στο μέλλον να αναλάβει ο Ljinders όπως έγινε και με τον Bob. Υπάρχει μια συνέχεια στην κουλτούρα και στη μεθοδολογία αυτής της ομάδας.»

Chris Shankly-Carline: «Ο Klopp κατάφερε ότι και ο παππούς μου το 1959»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com