Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν ανησυχεί πολύ από τα «ανοίγματα» της Σαουδικής Αραβίας ο Masters

Δεν ανησυχεί πολύ από τα «ανοίγματα» της Σαουδικής Αραβίας ο Masters

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League Richard Masters «δεν ανησυχεί» προς το παρόν για την άνοδο της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο, καθώς όπως είπε, χρειάζεται χρόνος για να γίνει κυρίαρχη δύναμη.

Η Al Hilal κατέθεσε προσφορά παγκόσμιου ρεκόρ 259 εκατομμυρίων λιρών για τον επιθετικό της Paris Saint-Germain Kylian Mbappe, ο οποίος έχει 12 μήνες υπόλοιπο στο τρέχον συμβόλαιό του και του δόθηκε άδεια να μιλήσει με τον σαουδαραβικό σύλλογο.

Ο Cristiano Ronaldo και ο Karim Benzema έχουν ήδη ενταχθεί στο πρωτάθλημα Pro League της χώρας, ενώ η Liverpool συμφώνησε με την Al-Ettifaq -την οποία διευθύνει ο Steven Gerrard – να πουλήσει τον αρχηγό της Jordan Henderson.

«Κάτι καινούργιο προφανώς συμβαίνει» δήλωσε ο Masters στο BBC Sport. «Η Pro League της Σαουδικής Αραβίας έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει ένα από τα 10 κορυφαία πρωταθλήματα μέχρι το 2030.»

«Επενδύουν σε παίκτες και μάνατζερ για να προσπαθήσουν να αυξήσουν το προφίλ του πρωταθλήματος και των συλλόγων. Μας πήρε 30 χρόνια για να φτάσουμε στη θέση που βρισκόμαστε όσον αφορά το προφίλ, την ανταγωνιστικότητα και τις πηγές εσόδων που έχουμε.

Δεν θα ανησυχούσα πολύ αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς, οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας έχουν το ίδιο δικαίωμα να αγοράζουν παίκτες με οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα.

Τελικά, η Premier League είναι μια επιχείρηση 6 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως όσον αφορά τα έσοδα και τα χρήματα αυτά ξοδεύονται και επανεπενδύονται στο γήπεδο. Όλες οι καλές διοργανώσεις πρέπει να έχουν πηγές εσόδων για να τις στηρίζουν».

Δεν ανησυχεί πολύ από τα «ανοίγματα» της Σαουδικής Αραβίας ο Masters
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com