Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 2ο)

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 2ο)

Σε σχεδόν τρεις (3) πλήρεις σαιζόν ως manager της Feyenoord, ο Slot δεν έχασε ποτέ σε διαδοχικούς αγώνες του πρωταθλήματος, το οποίο είναι βέβαια εξαιρετικά εντυπωσιακό αλλά δεν αποτελεί και κρίσιμο στοιχείο- ένδειξη για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγαλύτερες περιόδους πίεσης και δυσκολίας, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Premier League και μάλιστα ως αφεντικό μιας ομάδας που ανήκει στην elite σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη Feyenoord κανένας παίκτης που αποκτήθηκε από τον Slot, δεν ξεπέρασε το κόστος των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Ιάπωνα επιθετικού Ayase Ueda από την Βελγική Cercle Bruges το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο υψηλότερος μισθός στο ρόστερ των Ολλανδών δεν ξεπερνά τα 40.000 ευρώ την εβδομάδα.

Στη Liverpool όμως θα ‘κληρονομήσει’ παίκτες όπως οι Alisson και Van Dijk, που αποκτήθηκαν με οκταπλάσιο κόστος από αυτό του Ueda, ενώ και ο Mo Salah κερδίζει 350.000 λίρες την εβδομάδα.

Όλα τα παραπάνω χρησιμεύουν στο να καταλάβουμε το μέτρο σύγκρισης, αλλά και τη διαφορετική διάσταση στην οποία βρίσκεται η Liverpool σε σχέση με την Feyenoord, οπότε και αναμένεται να υπάρχει κάποιο ‘πολιτισμικό’ σοκ από πλευράς του Slot στη νέα του εργασία, όπου τόσο η προπόνηση όσο και οι διαπροσωπικές σχέσεις με παίκτες παγκόσμιου διαμετρήματος, θα δοκιμαστούν.

Μόνο στο X (πρώην Twitter) η Liverpool έχει 37 φορές περισσότερους ακόλουθους σε σχέση με την Feyenoord που έχει μόλις 649.000. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις στα ΜΜΕ και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα καθημερινά διαδραματιζόμενα στο Anfield, κάνει το αντίστοιχο ενδιαφέρον για την Feyenoord να φαίνεται ως νάνος!

Ο Jamie Carragher μετά την ανακοίνωση για την εμφάνιση του Slot ως του πλέον πιθανού αντικαταστάτη του Klopp έγραψε στην Daily Telegraph: «Τα τελευταία 9 χρόνια η Liverpool είχε στο τιμόνι της έναν από τους δύο καλύτερους managers του κόσμου. Φαίνεται πλέον ότι ρισκάρουν στον πιθανό μελλοντικό καλύτερο και όχι σε μια αποδεδειγμένα πραγματική λύση».

Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ανταποκριθεί ένας manager στα νέα του καθήκοντα σε μια νέα ομάδα, μπορούμε όμως να κατανοήσουμε ίσως κάποιους από τους παράγοντες που έπεισαν τους ιθύνοντες των Κόκκινων, να σκεφτούν ως σοβαρή και βιώσιμη λύση αυτή του Arne Slot.

Οι δημοσιογράφοι της The Athletic είχαν φανεί να πείθονται πάντως πέρυσι το καλοκαίρι όταν και αποφάσισαν να ρίξουν μια εμπεριστατωμένη ματιά στο βασίλειο του Slot στη Feyenoord. Και λέμε εμπεριστατωμένη, γιατί είχαν καταφέρει να πάρουν πάνω από 7 ώρες συνεντεύξεων με τον Slot, τον Te Kloese και τον στρατηγικό τους αναλυτή Matt Wade.

Είδαν δια ζώσης πως ο Slot ήταν ο πραγματικός βασιλιάς του κάστρου της Feyenoord, την ημέρα που κέρδισε το πρωτάθλημα και υπέγραψε στη συνέχεια το νέο του συμβόλαιο.

Με την υπογραφή αυτού του συμβολαίου ο Slot, έκλεισε την πόρτα στο κάλεσμα της Tottenham η οποία τελικά έδωσε τη θέση στον Ange Postecoglou.
Νωρίτερα ο Ολλανδός τεχνικός είχε απορρίψει επίσης την προσφορά εργασίας από τις Leeds United και Crystal Palace.

Η αρχική εντύπωση τότε των δημοσιογράφων της The Athletic ήταν πως ο Slot ήταν πραγματικά χαρισματικός και πως η δουλειά του ήταν ένας από τους κύριους- αν όχι ο κυριότερος, λόγους της δραματικής μεταρρύθμισης της Ολλανδικής ομάδας, κάτι που προφανώς υποχρέωσαν τους Michael Edwards και Simon Hughes να σκεφτούν σοβαρά την υποψηφιότητα του Ολλανδού, βάζοντας όμως έτσι την υπόληψη τους σε πιθανή μελλοντική σοβαρή αμφισβήτηση.

Τα αγγλικά του επίσης φτάνουν πολύ πιο εύκολα στα αυτιά και είναι διαυγή, σε σχέση με αυτά του συμπατριώτη του Erik ten Hag ο οποίος φαίνεται να δυσκολεύεται αρκετές φορές να περάσει το μήνυμα του στους παίκτες του αλλά και στους οπαδούς κι ας έχει ολοκληρώσει ήδη δύο σαιζόν στη θέση του.

Και υπήρξαν φορές σε αυτές τις συνεντεύξεις που καθώς μιλούσε ο Slot, νόμιζε κανείς πως οι λέξεις (η σημασία τους) έβγαιναν από το στόμα του Klopp.

Συνεχίζεται…

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com