Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Curtis Jones: «Όλα εξαρτώνται από μένα στο μέλλον»

Curtis Jones: «Όλα εξαρτώνται από μένα στο μέλλον»

Ο Curtis Jones δεν διστάζει να απαντήσει όταν τον ρωτάνε για τον ανταγωνισμό που θα έχει να αντιμετωπίσει φέτος στη μεσαία γραμμή των Κόκκινων.

«Κοιτάξτε, είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα στους δρόμους» είπε στην Liverpool Echo. «Σε όλη μου τη ζωή μάχες αντιμετώπιζα. Στο μυαλό μου είναι πάντα καρφωμένη η ακόλουθη σκέψη, ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα τα παρατήσω σε ότι κάνω στη ζωή μου. Το όνειρο μου για αυτή τη χρονιά είναι να βρίσκομαι στην ομάδα και να παίζω σε αγώνες και φυσικά υποστηρίζω το δικαίωμα μου σε αυτό, όπως έκανα πάντα.» συνέχισε.
«Γνωρίζω ότι είμαι αρκετά καλός και είχα τις ευκαιρίες για να το αποδείξω αυτό. Ο στόχος μου πλέον είναι να παίρνω μέρος στις αποστολές της ομάδας και να έχω μια συνεχή εμφάνιση σε αγώνες, σκοράροντας και παίζοντας καλά.»

Προφανώς η στάση αυτή του Jones θα τον βοηθήσει αν λάβουμε υπόψη τη γενική αναδιάρθρωση που επιτελείται στον χώρο της μεσαίας γραμμής των Κόκκινων, με τους James Milner, Oxlade-Chamberlain, Keita να έχουν αποχωρήσει ήδη και τους Henderson, Fabinho να βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Είναι δε πιθανόν οι Κόκκινοι να αποκτήσουν έναν μεσαίο παίκτη υψηλού επιπέδου ή και δύο τις επόμενες μέρες μετά την άφιξη των Mac Allister και Szoboszlai.

Για τον Jones όμως η κατάσταση αυτή δεν είναι νέα αφού οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει μετά την ‘αποφοίτηση’ του από την Ακαδημία των Κόκκινων ήταν όχι μόνο πολλές αλλά και δύσκολες, έχοντας μπροστά του παίκτες που είχαν κατακτήσει την Premier League αλλά και το Champions League.

«Αυτή είναι η Liverpool» λέει. «Από τότε που άρχισα να προπονούμαι με την πρώτη ομάδα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Είχα όμως πάντα τις ευκαιρίες μου και για να είμαι δίκαιος υπήρξαν φορές που έπαιζα συνεχόμενα σε αγώνες, κάτι που αποδεικνύει ότι αν παίζει κάποιος καλά κρατά τη θέση του στην ενδεκάδα.»
«Αν όχι, πάντα υπάρχει κάποιος άλλος στον πάγκο που μπορεί να μπει, να παίξει, να σκοράρει ή να δημιουργήσει ευκαιρίες και αν τα καταφέρει κρατά αυτός τη συγκεκριμένη θέση. Είναι μια μάχη για μένα, όπως είναι και μια μάχη για τους υπόλοιπους. Όλοι μας στην ίδια βάρκα βρισκόμαστε.»

«Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι παίκτες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι είναι αθλητές παγκοσμίου επιπέδου αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι για μένα, στον τρόπο που σκέφτομαι ή σε ότι κάνω. Γνωρίζω ότι αν βγω στον αγωνιστικό χώρο και παίξω δείχνοντας ότι είμαι αρκετά καλός, τότε θα παίξω και στον επόμενο αγώνα. Όλα εξαρτώνται από μένα.»

Πίσω από τον σίγουρο τόνο στις δηλώσεις του Jones φαίνεται να υπάρχει μια ατσάλινη αποφασιστικότητα καθώς μιλά αποκλειστικά στην Liverpool Echo, στο προπονητικό κέντρο του Donaueschingen, δίπλα στο Black Forest στη Γερμανία.

Και αυτή είναι μια καλή στιγμή για τον παίκτη που εντυπωσίασε από την αριστερή πλευρά των Κόκκινων σε έναν νέο σχηματισμό του κέντρου και ο οποίος ξεκίνησε και στις 11 σερί νίκες της προηγούμενης σαιζόν προς το τέλος της, ενώ αποτέλεσε βασικό μέλος της ενδεκάδας της Εθνικής Αγγλίας U21 που κατέκτησε το τρόπαιο του Euro.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Curtis Jones σημείωσε το νικητήριο τέρμα στον τελικό εναντίον της Ισπανίας βοηθώντας έτσι την ομάδα του να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο μετά από 39 χρόνια για την Εθνική Αγγλίας.

Μπορούσε άραγε ο παίκτης να προβλέψει την αλλαγή στην τύχη του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο οποίος τον είχε περιορίσει σε μόλις 3 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα σε μια περίοδο 12 μηνών;

«Και ναι και όχι» απαντά. «Αυτό που χρειαζόμουν επειγόντως ήταν μια ευκαιρία γιατί ήμουν εκτός δράσης για πολύ καιρό και όταν επέστρεψα είχα πολύ καλή φυσική κατάσταση ενώ και στις προπονήσεις τα πήγαινα πολύ καλά.» συνέχισε.

«Όταν πήρα την ευκαιρία ήξερα ότι ήταν μια καλή χρονική στιγμή για μένα. Είχα πλέον μια διαφορετικού τύπου όρεξη, ενώ και η νοοτροπία μου είχε αλλάξει. Γνώριζα τι ήθελε ο προπονητής και το επιτελείο του από έναν παίκτη σαν και μένα αν έμπαινα στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξα τον ρόλο μου σε τέρματα και assists γιατί ήξερα τι έπρεπε να κάνω.»

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Jones έχει εξελιχθεί από την ελευθέρου πνεύματος επιθετικού προσανατολισμού που είχε στην Ακαδημία.
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου νέο πλέον.» λέει ο scouser. «Πάντα έλεγα ότι όσο ωριμάζεις αν είσαι αρκετά καλός θα βγεις και θα παίξεις. Είμαι 22 χρονών αν και μερικοί συνεχίζουν να με βλέπουν ως μικρό. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τις εμπειρίες που απέκτησα στην Premier League αλλά και στο Champions League καθώς και το γεγονός ότι βρίσκομαι κοντά στην πρώτη ομάδα εδώ και καιρό θεωρώ τον εαυτό μου ώριμο όσο αφορά τη νοοτροπία ,τον τρόπο που παίζω αλλά και πως κάνω ότι κάνω.»

«Το έχω πει αρκετές φορές πως όταν βρισκόμουν στην Ακαδημία, ο στόχος μου ήταν τα τέρματα και οι assists. Τέρματα και assists. Όταν όμως μπήκα στην πρώτη ομάδα διαπίστωσα ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα από αυτό. Φυσικά τα τέρματα και οι assists σου δίνουν τη νίκη αλλά στο συνολικό πακέτο μπορώ να τρέχω σε όλο το γήπεδο. Είμαι ψηλός και δυνατός και δεν με ενδιαφέρει αν παίζω στο αριστερό πλευρό του κέντρου ή ως κεντρικός μέσος. Εξάλλου την προηγούμενη σαιζόν έπαιξα λίγο πιο πίσω και απόλαυσα τον ρόλο μου.»

Με την αποχώρηση του Milner και την αντίστοιχη επικείμενη του Henderson, οι Κόκκινοι θα στερηθούν των υπηρεσιών δύο παικτών που επηρέαζαν πάντα θετικά την ομάδα. Ο Jones όμως με την επιστροφή του στις προπονήσεις με τη Liverpool πρόσεξε μια διακριτική αλλά ουσιαστική μεταβολή στα αποδυτήρια.

«Η απώλεια του Millie είναι τεράστια όσο αφορά τον χαρακτήρα του. Δεν είναι τόσο ο τρόπος που μιλά ή φωνάζει, όσο ο σεβασμός που αποπνέει για τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του.»

«Υπάρχουν όμως παίκτες που δείχνουν να παίρνουν τη θέση του. Κοιτάξτε τους Virg, Robbo. Θα έλεγα ακόμα και ο Trent δείχνει να καλύπτει το κενό. Τους ακούς πως φωνάζουν στην προπόνηση. Μπορεί να χάσαμε έναν αλλά κερδίσαμε 4 ή 5 ή 6 στη θέση του.»

Όταν ρωτήθηκε για τον αν ο ίδιος θα επιθυμούσε να αναλάβει αρχηγικό ρόλο ο Jones απάντησε: «Είμαι ένας από αυτούς- είναι θέμα χαρακτήρα. Πάντα είχα φωνή. Δεν είναι μόνο οι παλιοί παίκτες που φωνάζουν στους νεότερους. Οι ίδιοι παλιοί παίκτες έχουν τονίσει πως αν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά θέλουν από τους νεότερους να τους τα ψάλουν επίσης. Μια ομάδα είναι μια ομάδα- και αυτό είναι το καλό με την ομάδα μας. Δεν υπάρχει κανέναν που να πιστεύει ότι βρίσκεται πιο πάνω από τους υπόλοιπους.»

«Θα υπάρξει σίγουρα κάποια κατάσταση που θα αναγκαστώ να συμπεριφερθώ με αυτόν τον τρόπο. Πολλοί είναι αυτοί που ηγούνται με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν αυτοί που φωνάζουν και εκφράζουν για το πως θέλουν το καλύτερο για την ομάδα και υπάρχουν και οι άλλοι που κάθε μέρα στο γυμναστήριο θέτουν καινούργια standards με το πόσο σκληρά προπονούνται αλλά και με την συμπεριφορά τους.»

«Νομίζω ότι εγώ αποτελώ μια μίξη αυτών των δύο χαρακτηριστικών. Αλλά αυτήν την περίοδο δεν μοιάζω στον τύπο του παλιότερου παίκτη που φωνάζει. Παίζω το ρόλο μου αλλά όχι ακριβώς όπως οι παλιοί παίκτες.»

Τέλος, μετά την απογοήτευση της προηγούμενης σαιζόν, ο Jones νιώθει ανυπόμονος να επαναφέρει τους Κόκκινους στη θέση που τους αξίζει λέγοντας: «Με τους παίκτες που διαθέτουμε, το ελάχιστο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι προκριθούμε στους ομίλους του Champions League. Είναι ένας από τους στόχους αλλά έχουμε πολλούς. Στην Premier League δεν υπάρχουν πραγματικά εύκολοι αγώνες. Και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι μεγαλύτερες ομάδες αγοράζουν παίκτες- όπως κι εμείς.» ολοκλήρωσε.

Curtis Jones: «Όλα εξαρτώνται από μένα στο μέλλον»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com