Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σε δίλημμα ο Yan Dhanda για το μέλλον της καριέρας του

Σε δίλημμα ο Yan Dhanda για το μέλλον της καριέρας του

Ο πρώην επιθετικός μέσος της Liverpool Yan Dhanda, δίνει πραγματική μάχη στην υπόθεση «σύλλογος εναντίον χώρας», με το θέμα του διαβατηρίου του.

Για τους περισσότερους, η συζήτηση μεταξύ συλλόγου και χώρας είναι επιφανειακή. Αλλά για τον πρώην επιθετικό της Liverpool Yan Dhanda, θα μπορούσε να σημαίνει μια απόφαση μεταξύ του ενός ή του άλλου. Όταν πρόκειται για σύλλογο ή χώρα, η απόφαση για τους παίκτες είναι πιο συχνά μια απόφαση που απλώς συζητείται μεταξύ των οπαδών.

Ο Trent Alexander-Arnold, για παράδειγμα, έχει προταθεί ευρέως να επικεντρωθεί στη Liverpool αντί για την Αγγλία, αφού ο Gareth Southgate τον αγνοεί τακτικά. Για τον Dhanda, ωστόσο, το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Ο 24χρονος επιθετικός μέσος πέρασε πέντε χρόνια στο Merseyside, αφού ήρθε από τη West Brom το 2013 και έγινε ο πρώτος παίκτης ινδικής καταγωγής που υπέγραψε στον Σύλλογο. Τώρα με την Ross County στην Premiership της Σκωτίας, έπαιξε ζωτικό ρόλο στην αποφυγή του υποβιβασμού την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Όμως, ενώ ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να εκπροσωπήσει την Ινδία σε επίπεδο εθνικής ομάδας και οι άνθρωποι στη χώρα του πατέρα του τον θέλουν, η γραφειοκρατία τον εμποδίζει να κληθεί.

Η ιδιότητα του υπερπόντιου πολίτη της Ινδίας (OCI) χορηγείται για να επιτρέπει τα απεριόριστα ταξίδια στην Ινδία, αλλά οι τοπικοί νόμοι εμποδίζουν τους πολίτες από το εξωτερικό να εκπροσωπούν τη χώρα σε οποιοδήποτε άθλημα. Ούτε η διπλή υπηκοότητα επιτρέπεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο Dhanda θα πρέπει να εγκαταλείψει το βρετανικό διαβατήριό του προκειμένου να παίξει για την Ινδία.

Αυτό θα έκανε την καριέρα του σε σύλλογο σαφώς πιο δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορούσε στη συνέχεια να μετακινείται ελεύθερα σε ομάδες στην Ευρώπη. Προκειμένου να παίξει για την Ινδία, λοιπόν, και επομένως να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με άλλους κατόχους καρτών OCI, ο Dhanda θα απαιτούσε μια αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

«Το να παίξω για την Ινδία είναι ένα όνειρο για μένα, αλλά το να εγκαταλείψω το διαβατήριό μου είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο Khel Now TV τον Απρίλιο.

«Θέλω να συνεχίσω να παίζω στην Ευρώπη και να δείξω τι μπορώ να κάνω στην Ευρώπη σε μερικά από τα μεγαλύτερα στάδια. Θέλω να ελπίζω ότι θα βρω μια λύση για να εκπληρώσω το όνειρο να παίξω για την Ινδία και να πάω σε ένα World Cup με την Ινδία. Είναι αυτό που ονειρεύομαι. Αλλά αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κάποιες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες ελπίζω να ξεπεράσουμε και να το επιτρέψουμε να συμβεί».

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η νεαρή οικογένεια του Dhanda που κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι το καθιστούν σχεδόν αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες. Ωστόσο, έχει κάνει «θετικές συζητήσεις» με τον Shaji Prabhakaran, γενικό γραμματέα της ινδικής ομοσπονδίας, με την ελπίδα ότι η ομοσπονδία και η κυβέρνηση μπορούν να «καταλήξουν σε συμφωνία».

Η Ινδία δεν έχει λάβει ποτέ μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς λόγω οικονομικών δυσκολιών αποσύρθηκε από το τουρνουά του 1950, αν και συμμετέχει στα προκριματικά του 2026. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 101η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και, όπως εξηγεί ο Dhanda, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή πολιτικής για να βελτιωθεί αυτό.

Σε δίλημμα ο Yan Dhanda για το μέλλον της καριέρας του
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com