Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ιστορία πίσω από την αλλαγή του ονόματος του Diogo Jota

Η ιστορία πίσω από την αλλαγή του ονόματος του Diogo Jota

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ή όχι, αλλά το Diogo Jota δεν είναι το πραγματικό όνομα του Νο. 20 της Liverpool, με τη φανέλα του Πορτογάλου στη Wolves πιο κοντά στην αλήθεια.

Ο Jota, όπως είναι πλέον σχεδόν παγκοσμίως γνωστός, όταν ήταν νεότερος δεν τον αποκαλούσαν έτσι. Αντίθετα, ο πρώτος γιος του Joaquim και της Isabel γεννήθηκε στο Massarelos, μια ενορία του Πόρτο, με το όνομα Diogo Jose Teixeira da Silva. Ενώ το μικρό του όνομα μπορεί να είναι λιγότερο κοινό στο ποδόσφαιρο της ελίτ, τα άλλα ονόματά του εμφανίζονται πολύ πιο συχνά στο πίσω μέρος των φανελών.

Για παράδειγμα ο Joao Carlos Teixeira, ο επιθετικός μέσος που γεννήθηκε 45 λεπτά στην ακτή από την περιοχή του Jota, πέρασε τέσσερα χρόνια με τη Liverpool προτού αναχωρήσει για την Porto το 2016, γινόμενος για λίγο συμπαίκτης με τον νυν επιθετικό των Κόκκινων που σκοράρει ελεύθερα.

Γιατί λοιπόν ο Diogo Jota άλλαξε το όνομά του; Να τι ξέρουμε.

Υποστηρίζεται ότι ένας νεαρός Diogo θα ζητούσε το «Diogo J.» στο πίσω μέρος της φανέλας του από νεαρή ηλικία, υποτίθεται για να διαφοροποιηθεί από τους άλλους Silvas. Ήταν ουσιαστικά γνωστός τότε, με το πρώτο και το δεύτερο όνομά του, Diogo Jose.

Ο αδερφός του, ο μέσος της Gondomar, Antre κράτησε το οικογενειακό όνομα – το οποίο μπορούσε να τον μπερδέψει εύκολα με τον επιθετικό της RB Leipzig, Αntre Silva. Αυτό, ουσιαστικά, καταδεικνύει την άποψη του Diogo και γιατί λοιπόν τον ξέρουμε ως Jota.

Με απλά λόγια, η πορτογαλική προφορά του γράμματος J είναι «jota». Προφέρεται με σκληρό J, σε αντίθεση με τον πρώην μέσο των Brentford, Birmingham και Aston Villa Jota του οποίου το όνομα προφέρεται «χοτά» λόγω των διαφορών στην ισπανική γλώσσα.

«Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αρχίσουν οι συνάδελφοι να ζητούν έναν συγκεκριμένο «Diogo Jota»», εξήγησε η πορτογαλική έκδοση Expresso το 2016. «Σε τελική ανάλυση, αυτό διάβαζαν κάθε φορά που το παιδί ξεκινούσε προς την περιοχή και η πλάτη του ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσαν να δουν.»

Και γιατί φόρεσε το «Silva» στη φανέλα του στη Wolves;

Ενώ τώρα φοράει το «Diogo J.» στο πίσω μέρος της φανέλας του τόσο με τη Liverpool όσο και με την Πορτογαλία, αρχικά φορούσε το επώνυμό του «Silva» με τη Wolves

Ο σύλλογος των Midlands επιβεβαίωσε το 2017 ότι το νέο τους μετεγγραφικό απόκτημα με δανεισμό από την Athletico Madrid, θα έπρεπε να παραιτηθεί από το ψευδώνυμό του, λόγω των κανονισμών της EFL που ορίζουν ότι πρέπει να φορούν μόνο επώνυμα. Μετά την άνοδο της Wolves στην Premier League το 2018, ωστόσο, επέστρεψε στο «Diogo J.», κάτι που οδήγησε τον Jota στο γνωστό όνομα που απολαμβάνει σήμερα.

Η ιστορία πίσω από την αλλαγή του ονόματος του Diogo Jota
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com