Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Από που «έρχεται» το όνομα του Αργεντίνου Alexis Mac Allister?

Από που «έρχεται» το όνομα του Αργεντίνου Alexis Mac Allister?

Ο Alexis Mac Allister ήταν νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή, αλλά οι Red fans μπορεί να αναρωτιούνται γιατί το επώνυμό του δεν ακούγεται τόσο Νοτιοαμερικάνικο όσο ορισμένοι συμπατριώτες του.

Ο 24χρονος είναι η πρώτη μετεγγραφή της Liverpool το καλοκαίρι σε μια συμφωνία αξίας 35 εκατομμυρίων λιρών και οι οπαδοί αναζητούν μανιωδώς πληροφορίες για τον νεοφερμένο. Ένα πράγμα που συχνά τραβάει την προσοχή του κόσμου είναι το επώνυμο του μέσου, με πολλούς να αναρωτιούνται από πού προέρχεται.

Έχοντας σηκώσει το μεγαλύτερο έπαθλο στο ποδόσφαιρο τον Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να σας συγχωρέσουν που αναρωτιέστε αν ο Mac Allister και η άμεση οικογένειά του είναι στην πραγματικότητα από την Αργεντινή. Ο πατέρας του και ο ατζέντης του Carlos, ο οποίος συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία για να τον φέρει στο Anfield, είναι και ο ίδιος πρώην Αργεντινός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στη Boca Juniors τη δεκαετία του 1990 και είχε τρεις συμμετοχές για τη χώρα του.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Athletic το 2020, ο Carlos εξήγησε τις ιρλανδικές ρίζες της οικογένειας και ξεκαθάρισε το μέρος της σύγχυσης πίσω από το επώνυμο.

«Σύμφωνα με την οικογένειά μας, ήρθαμε από την Ιρλανδία και όχι από τη Σκωτία», εξήγησε. «Ήρθαμε στην Αργεντινή, σε ένα μέρος που λέγεται Pergamino, αλλά αυτό ήταν πριν από τρεις ή τέσσερις γενιές, και αργότερα ο πατέρας και η μητέρα μου παντρεύτηκαν και μετακόμισαν σε ένα διαφορετικό μέρος – τη Santa Rosa στην επαρχία La Pampa, όπου γεννήθηκε ο Alexis. Τώρα, όταν μαζευόμαστε, λένε πάντα ότι οι πρόγονοί μας ήρθαν από την Ιρλανδία.»

«Δεν ξέρω αν οι πριν από αυτούς ήταν από τη Σκωτία και πήγαν στην Ιρλανδία και μετά ήρθαν εδώ οι πρόγονοί μας. Αλλά λέμε ότι ήρθαμε από την Ιρλανδία.»

Ο ίδιος ο Mac Allister είπε ότι το όνομα «προέρχεται από την Ιρλανδία» σε μια πρωτότυπη σειρά του Olympic Channel «World at their Feet» νωρίτερα φέτος. Ο ξάδερφός του Dickie Mac Allister αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο RTE τον Δεκέμβριο τη δυσκολία που αντιμετώπισαν άλλοι στην ορθογραφία του ονόματος πριν από την ανακάλυψη του μέσου. Ο θείος του μέσου Patricio Mac Allister έπαιξε επίσης σε διάφορους συλλόγους σε Αργεντινή, Μεξικό και Ιαπωνία, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε για τη διεθνή ομάδα.

Μαζί με την πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία, η ιρλανδική κληρονομιά στην οικογένεια του Mac Allister προσφέρει μια εξήγηση για το κάπως ασυνήθιστο επώνυμο για έναν Αργεντινό. Μετά την εξαιρετική συνεισφορά του στην ένδοξη πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, οι οπαδοί της Liverpool θα είναι πρόθυμοι να δουν τι μπορεί να φέρει η νέα μετεγγραφή στο Anfield αυτή τη σεζόν.

Από που «έρχεται» όνομά του του Αργεντίνου Alexis Mac Allister?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com