Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Diogo Jota: «Το Anfield είναι το «Κάστρο» της Liverpool»

Diogo Jota: «Το Anfield είναι το «Κάστρο» της Liverpool»

Ο Diogo Jota εξήγησε τη διαφορά που έχει κάνει το κοινό του Anfield στη Liverpool τη φετινή σεζόν, καθώς και οι στόχοι έχουν τεθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Diogo Jota πιστεύει ότι ο κόσμος του Anfield πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς η Liverpool στοχεύει να εκμεταλλευτεί μια «τέλεια ευκαιρία» διεκδικώντας ξανά την επόμενη σεζόν την επιστροφή της σε διακρίσεις.

Οι «Red’s» θα ολοκληρώσουν μια απογοητευτική πορεία πρωταθλήματος αφού ταξιδέβουν στην υποβιβασμένη Southampton την τελευταία αγωνιστική της Premier League την Κυριακή.

Αν και η νίκη δεν θα αποτρέψει τη Liverpool να σημειώσει το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ της στην Premier League σε ολόκληρη τη σεζόν υπό τον Jurgen Klopp, η εντός έδρας φόρμα της συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με την αναπάντεχη ήττα με 2-1 τον Οκτώβριο από την απειλούμενη με υποβιβασμό Leeds United να είναι ο μοναδικός αγώνας πρωταθλήματος που έχουν χάσει οι «Red’s» στο Anfield μπροστά στους οπαδούς τους από τον Απρίλιο του 2017 – ένα σερί μιας ήττας σε 97 τέτοια παιχνίδια.

Και ο Jota είναι βέβαιος ότι η συνεχής υποστήριξη του κόσμου της, στην έδρας τους ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στο να ξεκινήσει η Liverpool την αντεπίθεση της στο τέλος αυτής της σεζόν, η οποία αύξησε τις ελπίδες για μια καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα 2023/24.

«Για να μας συγκρίνετε με άλλες χώρες, κυρίως με την Πορτογαλία, νομίζω ότι η υποστήριξη στο Anfield είναι αρκετά διαφορετική«, δήλωσε ο επιθετικός.

«Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε θα ήταν διαφορετική (αλλού), καθώς οι άνθρωποι βιώνουν τα πράγματα διαφορετικά. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, η ατμόσφαιρα είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όταν χάναμε με 2-0 από την Arsenal, για παράδειγμα, όλοι υποστήριζαν την ομάδα. Είναι τεράστιας σημασίας να έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας, γιατί χάναμε 2-0 απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος που ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπορέσαμε να δείξουμε ότι δεν ήταν τόσο καλή εκείνη τη στιγμή«.

Ο Jota πρόσθεσε: «Όταν όλοι είναι μαζί στο Anfield, είναι ένα τεράστιο Anfield που πρέπει να ξεπεραστεί. Η υποστήριξη των οπαδών προς την ομάδα είναι μόνιμη και αν έχουν κάτι να πουν θα είναι μετά το παιχνίδι και όχι κατά τη διάρκειά του. Κατά τη διάρκεια των αγώνων προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν την ομάδα και να έχουν αντίκτυπο στο παιχνίδι. Έχω βρεθεί στο Anfield ως αντίπαλος, οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εκεί.
Τώρα είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε μια νέα ιστορία από την επόμενη σεζόν. Είμαστε ένας σύλλογος που πρέπει να παλέψει για τίτλους και την επόμενη σεζόν θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό«.

Από εκείνη την ισοπαλία 2-2 με την Arsenal στις 9 Απριλίου, η Liverpool έχει πάρει 22 βαθμούς από τους 24, ενώ οι «Gunners», που είχαν πέντε βαθμούς διαφορά από την κορυφή της Premier League, απέχουν πλέον οχτώ από την κάτοχο του τίτλου Manchester City.

Ο Diogo Jota σκοράρει κόντρα στη Nottingham Forest.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com