Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Bassong: «Δεν είναι καλός τεχνικά ο Gomez για αντικαταστάτης του Trent»

Bassong: «Δεν είναι καλός τεχνικά ο Gomez για αντικαταστάτης του Trent»

Ο Sebastien Bassong σχολίασε ότι ο Joe Gomez μπορεί να μην έχει τα κατάλληλα προσόντα για να αντικαταστήσει τον Trent Alexander-Arnold στην δεξιά πλευρά της άμυνας της Liverpool, αφού ο μπακ εντυπωσίασε στη μεσαία γραμμή κόντρα στην Arsenal.

Μιλώντας στο Monday Night Club, ο πρώην αμυντικός της Tottenham και νυν σχολιαστής του BBC Sport επεσήμανε ότι ο 25χρονος σέντερ μπακ της Liverpool Joe Gomez, θα μπορούσε να εξισορροπήσει την οπίσθια γραμμή των Reds δεδομένου του αμυντικού στυλ παιχνιδιού του, με ολόκληρο το σύστημα του Jurgen Klopp να λειτουργεί καλύτερα.

Ο Alexander-Arnold ξεκίνησε ως δεξί μπακ για τη Liverpool την Κυριακή εναντίον της Arsenal, αλλά στην εξέλιξη του παιχνιδιού χρησιμοποιήθηκε δίπλα στον Fabinho στη μεσαία γραμμή, με τον Ibrahima Konate να συμπληρώνει τον Άγγλο διεθνή όταν οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα. Ήταν μια εμπνευσμένη απόφαση του Klopp και μια απόφαση που οδήγησε σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Alexander-Arnold στη σεζόν μέχρι στιγμής, κάτι που οδήγησε πολλούς οπαδούς και ειδικούς να προτείνουν ότι ο 24χρονος θα έπρεπε να ξεκινάει στην μεσαία γραμμή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αφήσει κενή τη θέση του δεξιού μπακ.

Και για τον Bassong, ο Gomez η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση της Liverpool αυτή την στιγμή, θα μπορούσε να διαταράξει την ομάδα με βάση τη φύση του ως σέντερ μπακ, με τον τον πρώη αμυντικό να λέει: «Θα έβαζες τον Alexander-Arnold πίσω στη μεσαία γραμμή αν είχες πραγματικό ανταγωνισμό ως δεξιός μπακ; Γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανέναν που να μην μπορεί να τον πλησιάσει ως δεξί μπακ».

«Ο Gomez είναι μια σταθερή επιλογή αλλά όχι για όλη τη σεζόν. Μιλάμε για τη Liverpool. Αν ξεχάσετε αυτή τη σεζόν, η Liverpool είναι μια ομάδα που πηγαίνει μπροστά, παίζει επιθετικά. Όλο το στυλ της Liverpool είναι να μην αμύνεται. Σκεφτείτε τον Andy Robertson από την άλλη πλευρά, να πηγαίνει και στις δύο κατευθύνσεις. Αν βάλεις κάποιον στο δεξιό άκρο της άμυνας που είναι πιο αμυντικός, αλλάζει όλη τη δυναμική της ομάδας».

Ο Gonez έχει γίνει κάτι σαν αποδιοπομπαίος τράγος αυτή τη σεζόν εν μέσω της πιο απογοητευτικής σεζόν του ως παίκτης της Liverpool. Αν και ο αμυντικός μπορεί να αποδυναμώσει την ισορροπία της ομάδας, το να δούμε τον Alexander-Arnold στη μεσαία γραμμή θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο.

Όπως γνωρίζουμε, η Λίβερπουλ έχει μικρές πιθανότητες να τερματίσει στην πρώτη τετράδα αυτή τη σεζόν και με το φετινό καλοκαίρι να είναι η μεγαλύτερη αναμόρφωση του Klopp μέχρι τώρα, ο πειραματισμός με την ομάδα στους τελευταίους αγώνες θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες πιθανές λύσεις ενόψει της νέας χρονιάς, όπως να παίζει τον Gomez στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Alexander-Arnold στη μεσαία γραμμή.

Bassong: «Δεν είναι καλός τεχνικά ο Gomez για αντικαταστάτης του Trent»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com