Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έτοιμο το πλάνο της Liverpool για τις περιοδείες των επόμενων 3 χρόνων

Έτοιμο το πλάνο της Liverpool για τις περιοδείες των επόμενων 3 χρόνων

Η Liverpool έχει έτοιμο το πλάνο της για τις επόμενες καλοκαιρινές περιοδείες, με πολύ πιθανό να κατευθυνθεί και πάλι στην Άπω Ανατολή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πανδημία του COVID-19 είχε σταματήσει τα παγκόσμια τουρ των συλλόγων ενόψει των νέων πρωταθλημάτων από το 2020, με το ποδόσφαιρο να παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες και τα πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τα ταξίδια στο εξωτερικό, να καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τους συλλόγους να επωφεληθούν από τον λόγο για τον οποίο πραγματικά κατευθύνονται σε διαφορετικές περιοχές, την εμπορική ώθηση.

Η Liverpool ταξίδεψε στην Άπω Ανατολή πριν από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, επισκεπτόμενη την Thailand και τη Singapore. Η απόφαση να κατευθυνθεί στη συγκεκριμένη περιοχή γεννήθηκε από την ανάγκη να προσφέρει σε ορισμένους εμπορικούς συνεργάτες στην περιοχή, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στους Reds από το καλοκαίρι του 2017, όταν επισκέφθηκαν το Hong Kong. Οι περιοδείες προετοιμασίας του 2018 και του 2019 είχαν πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α.

Τα σχέδια του περασμένου καλοκαιριού ήταν επίσης κάπως κουτσουρεμένα, λόγω του World Cup στο Qatar που διεξήχθη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι προετοιμασίες για το 2023/24, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, θα είναι πραγματικά πίσω στην κανονικότητα.

Η Liverpool είναι απίθανο να ακολουθήσει τις Manchester Utd και Chelsea στις USA αυτό το καλοκαίρι, αν και η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί. Αναμένεται, ωστόσο, ότι οι Reds θα επικεντρωθούν για άλλη μια φορά στην Ασία, πριν από ένα πιθανό ταξίδι στις USA το καλοκαίρι του 2024.

Το αφεντικό των Reds Jurgen Klopp, ο οποίος δίνει σημαντική έμφαση στην ανάγκη για ένα σταθερό στοιχείο της προετοιμασίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θέλει μια πλήρη προετοιμασία για να ετοιμάσει την ομάδα του, κάτι που θα είναι μια σημαντική δοκιμασία το 2023/24, που πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα με σημαντικές αλλαγές στον ορίζοντα όσον αφορά το αγωνιστικό προσωπικό.

Οι Reds τις τελευταίες σεζόν, προτιμούν την Ευρώπη και το περασμένο καλοκαίρι εγκαταστάθηκαν σε ένα προπονητικό κέντρο στο Evian της Γαλλίας, στις όχθες της λίμνης της Geneva. Φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν φήμες για πιθανή κατασκήνωση στην Γερμανία.

Τα ταξίδια στην Ασία, αν και οι πτήσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες, συχνά συνεπάγονται λιγότερες μετακινήσεις για τους παίκτες όσον αφορά τις βάσεις των ομάδων τους. Για τον Klopp αυτό είναι κάτι βασικό, με ένα ταξίδι στις Η.Π.Α. να είναι πιο απαιτητικό λογιστικά, με περισσότερες μετακινήσεις, που σημαίνει λιγότερο χρόνο επαφής με τους παίκτες.

Η Liverpool θέλει να συνεχίσει να προωθεί περαιτέρω την αναγνωρισιμότητα του εμπορικού της σήματος στην Άπω Ανατολή, μεγιστοποιώντας την ευκαιρία να βρεθεί ξανά μπροστά στους οπαδούς της και να ικανοποιήσει τις εμπορικές υποχρεώσεις, που έχει απέναντι σε ορισμένους από τους συνεργάτες της, με τους ισχυρούς δεσμούς της Standard Chartered με την περιοχή, να μην είναι αμελητέοι. Όταν οι Reds βρέθηκαν στην Ασία το περασμένο καλοκαίρι, υπέγραψαν την επέκταση της χορηγικής τους συμφωνίας με την Standard Chartered.

Υπάρχει επίσης η χρονική πτυχή του σχεδιασμού της προετοιμασίας με γνώμονα το World Cup στις USA το 2026.

Η Liverpool θα θελήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη συνεργασία της με τον θρύλο του μπάσκετ και συνεργάτη του Fenway Sports Group, LeBron James όταν πάει στις USA, με τον προμηθευτή του αθλητικού εξοπλισμού του συλλόγου τη Nike, να παίζει πιθανότατα σημαντικό ρόλο. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα της σύνδεσης μεταξύ της FSG, του James και της SpringHill Entertainment, της εταιρείας «πολιτισμού και μέσων ενημέρωσης» που ανήκει στον James μαζί με τον Maverick Carter και στην οποία η FSG έχει μερίδιο, να αξιοποιηθεί σε ένα ταξίδι των Reds στις Η.Π.Α. μέσω της ψηφιακής αφήγησης.

Από εμπορικής πλευράς, υπάρχουν αρκετές χορηγικές δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί και οι οποίες θα επιδιώξουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα από το ταξίδι της Liverpool στις Η.Π.Α. Εταιρείες όπως η Wasabi και η Expedia θα θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συνεργασίες τους με τον σύλλογο την επόμενη φορά που θα βρεθεί στις Η.Π.Α.

Οι Η.Π.Α. είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά για το ποδόσφαιρο και με την αξιοποίηση αυτού του αυξημένου κοινού την κατάλληλη στιγμή, με τα όποια σχέδια προετοιμασίας για το 2026/27 να διαταράσσονται πιθανότατα από τα σχέδια για το ίδιο το World Cup, οι ευκαιρίες που υπάρχουν στις USA το 2024 και το 2025, μπορεί να είναι πιο επωφελείς για τους Reds, καθώς προσπαθούν να γίνουν η πιο δημοφιλής ομάδα στη Βόρεια Αμερική.

Παρόλο που δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, η επιθυμία του Jurgen Klopp είναι για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο επαφής με τους παίκτες του και η αξιοποίηση ενός κανονικού προγράμματος προετοιμασίας για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2019, το οποίο έδωσε τον τόνο για μια από τις μεγαλύτερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της Liverpool.

Έτοιμο το πλάνο της Liverpool για τις περιοδείες των επόμενων 3 χρόνων
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com