Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ibou Konate για Virgil Van Dijk: «Έχει μια αύρα στο γήπεδο»

Ibou Konate για Virgil Van Dijk: «Έχει μια αύρα στο γήπεδο»

Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον συμπαίκτη του στη Liverpool Virgil Van Dijk ο Ibou Konate, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Eurosport France.

Ο Γάλλος αμυντικός απολαμβάνει την ευκαιρία που έχει να παίζει δίπλα και να μάθει από τον Ολλανδό συμπαίκτη του.

Ο Ibrahima Konate είχε το προνόμιο να παίζει δίπλα σε ένα ζευγάρι καταπληκτικών συνεργατών σέντερ μπακ για το μεγαλύτερο μέρος της νεανικής του καριέρας. Για τέσσερα χρόνια στη RB Leipzig, ο Konate είχε την ευκαιρία να παίξει με τον πολύ αναγνωρισμένο Dayot Upamecano και τώρα βρίσκεται στην ενδεκάδα δίπλα στον έμπειρο Virgil van Dijk με τη Liverpool.

Ενώ ο Konate και ο Upamecano δεν παίζουν πλέον για τον ίδιο σύλλογο, εξακολουθούν να παίζουν μαζί με την Εθνική Γαλλίας όταν κληθούν και οι δύο, όπως συμβαίνει για το τρέχον διεθνή διάλειμμα. Έτσι, ο σταρ της Liverpool μπορεί να συγκρίνει τακτικά το παιχνίδι, με έναν από τους πιο λαμπρούς νεαρούς αμυντικούς του παιχνιδιού και έναν από τους πιο ταλαντούχους έμπειρους του.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Ibou ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Eurosport France, για την σύγκριση μεταξύ των δύο. Ενώ η απάντησή του ήταν να επαινέσει και τους δύο, χρησιμοποίησε επίσης την ερώτηση για να εκφράσει τον σαφή σεβασμό που τρέφει για τον Virgil van Dijk.

«Τι είδους ερώτηση είναι αυτή?» είπε ο Konate γελώντας. «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τους δύο».

«Με τον Upamecano είμαστε στην ίδια κατηγορία ακόμα. Αλλά ο Van Dijk, τον βάζω σε «άλλο πλανήτη». Απέχουμε ακόμη πολύ από το να πετύχουμε αυτό που έκανε. Αν και θα φτάσουμε εκεί μια μέρα, δεν έχω καμία αμφιβολία».

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του να παίζεις δίπλα σε έναν έμπειρο παίκτη όπως ο van Dijk είναι η ευκαιρία να μάθεις από αυτόν και ο Konate δεν έκρυψε τα πράγματα που έμαθε.

«Είναι ηγέτης! Έχει τόση ευκολία να αμύνεται σε συγκεκριμένους παίκτες. Έχει τη δική του τεχνική, είναι απίστευτος. Η αποφασιστικότητά του, η ορμή του… Έχει μια αύρα στο γήπεδο, την νιώθεις πάντα».

Ωστόσο, όσο ο Ibou θαυμάζει τον van Dijk, φιλοδοξεί επίσης να καθιερωθεί ως αστέρι από μόνος του και να βοηθήσει τη Liverpool να συνεχίσει να κερδίζει τρόπαια.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παίξω μαζί του. Πρέπει όμως να κοιτάζω και την καριέρα μου και όχι να τον κοιτάζω συνέχεια σαν θαυμαστής. Όταν παίζεις για τη Liverpool, το ερώτημα είναι ειλικρινά: «Πού μπορώ να φθάσω?» Και για να αντέξεις σε αυτό τον Σύλλογο, πρέπει να αποδώσεις. Στόχος μου είναι να είμαι μέλος της ομάδας μακροπρόθεσμα και φυσικά να κερδίσω όλους τους τίτλους».

Ibou Konate για Virgil Van Dijk: «Έχει μια αύρα στο γήπεδο»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com