Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μεγάλο «διπλό» με πολλές… ατέλειες στο Tyneside

Μεγάλο «διπλό» με πολλές… ατέλειες στο Tyneside

Μεγάλη νίκη πήρε η Liverpool στο St. James Park κόντρα στη Newcastle, κάνοντας όμως μέτρια εμφάνιση, αφού αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα σε 10 παίκτες.

Με το γνωστό 4-3-3 και τους ίδιους έντεκα με το ματς με την Everton – με εξαίρεση την παρουσία του van Dijk – παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του St. James Park η Liverpool. Το ματς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, με την Newcastle να χάνει τετ – α – τετ στο 3′, όταν ο Alisson είπε «όχι» στον Almiron. Πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, και αφού η Liverpool είχε κόψει λίγο την επιθετικότητα των γηπεδούχων, άνοιξε και το σκορ. Ο Alexander-Arnold είδε την κίνηση του Nunez στη τρύπα που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας, του πέρασε εξαιρετικά την μπάλα και ο Ουρουγουανός εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Pope. Η Liverpool πήρε τα ινία του αγώνα και διπλασίασε το προβάδισμα της 7′ λεπτά μετά. Ο Salah έκανε ασύλληπτη πάσα στη πλάτη, ο Gakpo κατέβασε και σκόραρε για το 0-2. Το προβάδισμα της ομάδας του Klopp έγινε μεγαλύτερο, όταν λίγο μετά το 20′, ο Pope έκανε λάθος υπολογισμό μακριά από το τέρμα και αποβλήθηκε, αφού έπιασε τη μπάλα έξω από τη περιοχή. Στο 31′ ο Saint-Maximin «χόρεψε» τον Robertson, το σουτ όμως που έκανε το έβγαλε ο Alisson με την βοήθεια του δοκαριού. Δοκάρι είχαν και στο 40′ οι γηπεδούχοι, όταν η κεφαλιά του Burn σταμάτησε στο οριζόντιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία του Isak από ανεξήγητη αδράνεια του Gomez, ενώ η κεφαλιά του Schar στο 54′ έφυγε έξω. Η Liverpool απάντησε με ωραία ενέργεια και σουτ του Nunez που έβγαλε δύσκολα ο Dubravka, λίγο πριν ο επιθετικός των Reds βγει αλλαγή λόγω προβλήματος στη κλείδα. Μαζί του αποχώρησαν οι Gakpo, Henderson και Bajcetic, για να μπουν στο γήπεδο οι Jota, Milner, Elliott και Firmino. Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με τους Saint-Maximin και Jota στο 60′ και στο 62′ αντίστοιχα, ενώ στο 75′ η Liverpool έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-3. Ο Elliott βρέθηκε με χώρο και έπαιξε κάθετα στον Robertson, με τον Σκωτσέζο να επιλέγει την πάσα στον Salah αντί για το σουτ, με την μεταβίβαση να είναι όμως πίσω από τον Αιγύπτιο και έτσι η ευκαιρία χάθηκε. Στο 82′ ο Gordon εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Firmino στο κέντρο και κέρδισε μέτρα, έσπασε αριστερά στον Wilson, το πλασέ του οποίου έβγαλε σωτήρια ο Alisson. Στο 88′ ο Robertson άλλαξε τη μπάλα με τον Elliott από το κόρνερ, έβγαλε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Jota από την μικρή περιοχή έφυγε λίγο έξω. Ο Πορτογάλος είχε άλλη μία φάση, όταν ο Arnold τον βρήκε στη περιοχή, αυτός έκανε μαγική κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι ελάχιστα έξω. Ο Diogo είχε και τρίτη ευκαιρία, αλλά στο τετ – α – τετ πήγε να περάσει τον Dubravka, με το γύρισμα που επιχείρησε να το βγάζει εύκολα ο Burn. Αυτή η μεγάλη νίκη έφερε τη Liverpool στο -6 από την 4η Newcastle, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

2/2 στο πρωτάθλημα ο Gakpo.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com