Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jurgen Klopp: «Είναι ξεχωριστό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Jurgen Klopp: «Είναι ξεχωριστό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Ο Jurgen Klopp μίλησε στους παίκτες και το προσωπικό της Liverpool ότι η δύναμη του ομαδικού πνεύματος και η συντροφικότητα εντός της ομάδας είναι κάτι που δεν έχει ξαναζήσει στο ποδόσφαιρο.

Οι Reds προετοιμάζονται αυτή τη στιγμή για την σεζόν 2022-23 στο προπονητικό τους καμπ στη πόλη του Salzburg στην Austria με τις περισσότερες ημέρες να αποτελούνται από διπλές προπονήσεις για την ομάδα.

Ο προπονητής είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έχει γίνει στα γήπεδα προπόνησης στο Saalfelden καθώς προετοιμάζει την ομάδα για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, είναι αυτό το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι που ενίσχυσε την αισιοδοξία του για την επόμενη χρονιά.

Μετά την πρωινή προπόνηση, οι παίκτες και το προσωπικό περιηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην εκπληκτική λίμνη στο Zell am See, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δροσιστούν από την ζέστη των 30+ βαθμών συμμετέχοντας σε μια σειρά από δραστηριότητες στο νερό.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, το ταξιδιωτικό πάρτι μεταφέρθηκε με τελεφερίκ σε ένα εστιατόριο στα βουνά του Salzburg όπου έλαβε χώρα η παραδοσιακή τελετή μύησης, και με τα νέα πρόσωπα τις ομάδας να τραγουδούν ένα τραγούδι καραόκε της επιλογής τους.

Έγινε μια αξέχαστη βραδιά για τους παρευρισκόμενους, κυρίως για τον Klopp, ο οποίος πιστεύει ότι ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι είναι ο επικεφαλής μιας «ειδικής» ομάδας.

Το αφεντικό κάθισε με το Liverpoolfc.com στο ξενοδοχείο της ομάδας το απόγευμα της Τρίτης για να μιλήσει για τη μέχρι τώρα διαμονή των Reds στην Austria και να μιλήσει για τις αγαπημένες του παραστάσεις από τη βραδιά της μύησης…

Liverpoolfc.com: Jurgen, είναι η πέμπτη μέρα του προπονητικού μας καμπ στην Αυστρία. Πόσο ευχαριστημένος είστε με τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα;

Klopp: Πάρα πάρα πολύ. Σχεδόν σε όλα τα τμήματα, εντός και εκτός γηπέδου. Ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε μετά την έντονη περίοδο στην Ασία, που ήταν επίσης καλό, αλλά προφανώς διαφορετικό. Στη συνέχεια, τις λίγες μέρες στο AXA Training δουλέψαμε αρκετά καλά, ερχόμενοι εδώ κάνουμε ακριβώς αυτό που προγραμματίζαμε να κάνουμε και μέχρι στιγμής, πολύ καλά και δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για τίποτα.

Liverpoolfc.com: Πόσο σημαντικό είναι ένα προπονητικό κέντρο σαν αυτό για τη δημιουργία της βάσης για τη σεζόν; Όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά, το ποδόσφαιρο, εδώ…

Klopp: Υπάρχουν δύο πράγματα που προσπαθούμε να βελτιώσουμε εδώ και τα δύο είναι από αρκετά υψηλό επίπεδο, για να είμαι ειλικρινής. Είναι ο τρόπος που παίζουμε, είναι αυτό που δουλεύουμε. Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα για βελτίωση. Ξέρω ως προς το αποτέλεσμα… είναι τρελό να μιλάς για αποτελέσματα και να πεις «Λοιπόν, τι θέλουμε; Θέλουμε 105 ή 110 βαθμούς, ή οτιδήποτε άλλο». Όχι. Έχει να κάνει με το πώς αντιδρούμε σε συγκεκριμένες στιγμές. Πώς κάνουμε τα πράγματα που κάνουμε πιο φυσικά και από εκείνο το σημείο και μετά πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη λήψη των αποφάσεών μας σε κρίσιμες στιγμές, γιατί ακόμα και να σκοράραμε πολλά γκολ, βρισκόμασταν πολλές φορές σε καταστάσεις όπου – με ελαφρώς καλύτερη συγκέντρωση με λιγότερο αγχος ή βιασύνη, κάτι που είναι δύσκολο ειδικά στο ποδόσφαιρο – απλώς χρησιμοποιώντας τη δομή μας να αγωνιζόμαστε με καλύτερο τρόπο, αυτό είναι που εργαζόμαστε.
Προφανώς και στην άμυνά μας, γιατί σε όλα τα καλά παιχνίδια που παίξαμε δεν μπορώ να θυμηθώ ένα καλό παιχνίδι που κάναμε χωρίς μια εξαιρετική απόδοση στο κόντρα πρέσινγκ. Μερικές φορές δεν είναι τόσο προφανές γιατί έχουμε τόση κατοχή, αλλά πάντα όταν είμαστε πραγματικά άψογοι στο υψηλό μας πρέσινγκ και στην κόντρα, τότε παίζουμε ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Οπότε, αυτό είναι σημαντικό και φυσικά, στη συνέχεια εκτός γηπέδου δεν πήραμε 20 νέους παίκτες, αλλά φέραμε τρεις νέους Παίχτες.
Έχουμε νέους, νεαρούς παίκτες στην ομάδα επίσης και κάθε ομάδα στον κόσμο μπορεί να γίνει καλύτερη με τον καιρό και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε επίσης. Μέχρι στιγμής λειτούργησε αρκετά καλά.

Liverpoolfc.com: Ο Pep Lijnders ανέφερε νωρίτερα την εβδομάδα ότι η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν. Είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνούσατε;

Klopp: Ναι, 100 τοις εκατό. Αληθής. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που ο έξω κόσμος θα μπορούσε να σκεφτεί για εμάς. Είμαστε μαζί για λίγο. Οι άνθρωποι είναι έτσι [και] θα μπορούσαμε ενδεχομένως να θεωρούμε δεδομένα. Είναι σαν ένας μακρύς γάμος – και αν οι πεταλούδες δεν είναι πια τόσο άγριες, επιτρέψτε μου να το πω έτσι, τότε ίσως θεωρείτε τα πράγματα δεδομένα. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα το κάνουμε αυτό. Μπορείτε να δείτε απλά παρακολουθώντας τα αγόρια, πώς αλληλεπιδρούν, μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Τα νέα αγόρια που μπήκαν έγιναν δεκτά τόσο θερμά, φιλικά και ανοιχτά. Αν μπορούσες να τους ρωτήσεις, (ίσως το έκανες ήδη,) αν λένε ότι είναι πολύ χαρούμενοι περισσότερο από ό,τι περίμεναν, τότε είναι 100 τοις εκατό η αλήθεια γιατί δεν είδαν ποτέ τέτοια ατμόσφαιρα και ας είναι στην ομάδα λίγο.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό και, ναι, σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί όλοι οι άλλοι σύλλογοι εκεί έξω, θα θέλουν να βελτιωθούν επίσης και δεν θα είναι εύκολο, ούτε στο ελάχιστο. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο, μάλλον. Άρα, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα και η μοναδική ομάδα που κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί τις, ότι παλεύουμε περισσότερο ο ένας για τον άλλον, ότι νιώθουμε περισσότερη ενότητα και όλα αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσουμε και γι’ αυτό το κάνουμε.

Liverpoolfc.com: Νομίζω ότι όλοι είδαμε τη ομαδικότητα στη νύχτα της μύησης. Ήταν μια ενδιαφέρουσα βραδιά

Klopp: Λοιπόν, δεν είμαι τύπος των social media, προφανώς, για πέντε εκατομμύρια σωστούς λόγους όπως το βλέπω. Αλλά αυτή ήταν μια βραδιά που κάθε δευτερόλεπτο θα έπρεπε να είναι σε ένα βίντεο, και θα έπρεπε να το είχαμε δείξει στον κόσμο και όλοι θα έλεγαν, «Τι;» Πώς γίνεται αυτό?’ Ήταν κάτι εντελώς αυθόρμητο και μη προγραμματισμένο. Είχαμε αυτή την υπέροχη τοποθεσία πάνω στο λόφο. Ήταν μια κουραστική μέρα, συνήθως είναι έτσι, ήμουν μέρος αυτού ως παίκτης και ως προπονητής, πολύ συχνά κουράζομαι από το να μην κάνω πολλά, επιτρέψτε μου να το πω έτσι, κάθομαι, εντάξει, καλό φαγητό. Τότε είχαμε την ιδέα, και λέμε, «Γιατί δεν το κάνουμε εδώ; Γιατί δεν κάνουμε τη νύχτα της μύησης εδώ;». «Φαίνεται καλό, ας προσπαθήσουμε.» Το συγκρότημα που έπαιξε τη βραδιά μας το έκανε δυνατό από τεχνική άποψη. Ωραίο όνομα – Son of Kurt. Ήταν πολύ καλοί, μας το έκαναν καλύτερο δυνατό και μετά τα υπόλοιπα ήταν εξαιρετικά. Απολύτως εξαιρετικό.

Λοιπόν, φτιάχτηκε αυτή η βραδιά, νομίζω ότι όλοι μας φάνηκε η ντροπή μας που κάποιος πάει εκεί πάνω και πρέπει να περάσει από την κόλαση με το μικρόφωνο στο χέρι και να πρέπει να πεις ένα τραγούδι που δεν μπορείς να πεις, εσύ. Δεν ξέρω το τραγούδι, και όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, με όλη τη διασκέδαση που είχαμε [ήταν] ακόμα σεβαστή. Υπήρχαν μερικές απίστευτα καλές ερμηνείες, τόσες πολλές απίστευτες ερμηνείες που το απολαύσαμε πραγματικά και η ώρα κυλούσε. Κανείς μας δεν είχε ένα ρολόι, ή οτιδήποτε άλλο, ήταν απλά υπέροχο. Είχα μια μεγάλη συνάντηση χθες το βράδυ και είπα στα αγόρια [ότι] δεν έχω ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η βάση που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Εμείς ως ομάδα, ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε πραγματικά μεταξύ μας είναι κάτι το ιδιαίτερο και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάτι μεγάλο.

Liverpoolfc.com: Η σειρά conga για το τέλος του πάρτι πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο ήταν πολύ ξεχωριστή…

Klopp: Ποιος ήταν αυτός? Son of Kurt; Στην πραγματικότητα ήταν εκεί και έπαιζαν όλη τη νύχτα, ήταν εξαιρετικοί, μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο τους ρωτήσαμε, «Μπορούμε να κάνουμε καραόκε;» Έτσι, ήταν σαν την παράλληλη πράξη και μετά τη στιγμή που τους χρειαζόμασταν περισσότερο ήταν ξανά εκεί – απίστευτο. Και για τις εικόνες επίσης, το μυαλό μου είναι τρελό. Όπως είπα, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα, «Ναι, έπρεπε να το είχαμε βάλει στα social media.

Liverpoolfc.com: Είχατε κάποια αγαπημένη παράσταση;

Klopp: Ήταν πάρα πολλοί, πάρα πολλοί. Ο Yinka [Ademuyiwa] ήταν υπέροχος, οπωσδήποτε, ο άνθρωπος των κιτ. Μεγάλος. Ο Brendan [McIlduff] ήταν επίσης υπέροχος. Το αφεντικό! Billy Hogan ! Πρέπει να πω…

Liverpoolfc.com: Ένα λάθος ξεκίνημα, αλλά μετά…

Klopp: Ναί! Ουαου ουαου ουαου. Ήταν και αυτός καλός. Η Lena [Aschenbrenner] έμοιαζε με άγγελο, τραγούδησε σαν άγγελος, και μετά κοντά στο τέλος, η Dua Lipa… Η Dua and Lipa [Lorna and Shauna] – One Kiss Is All It Takes ήταν πολύ καλή. Είναι τόσο δύσκολο γιατί πάντα νόμιζες, «Θεέ μου. Ο επόμενος ποιος ειναι; Πώς θα ανέβω εκεί πάνω;». Απίστευτο ήταν κάτι συνέβη αρκετές φορές. Λοιπόν, ήταν όλοι τους εξαιρετικοί – αλλά δεν είναι αυτό, όπως όλοι ξέρουμε. Πρέπει να δείξεις λίγη γενναιότητα για να ανέβεις εκεί, όλοι ήταν νευρικοί όταν έπρεπε να πάνε εκεί, αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά τα νέα παιδιά, η αυτοπεποίθηση που έχουν σε αυτή τη μικρή ηλικία, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό σημάδι και για την ομάδα. Πώς η ομάδα άφησε αυτά τα αγόρια να μεγαλώσουν δίπλα τους. 17 χρόνος , Isaac [Mabaya], έκανε και ένα μικρός έλεγχος μικροφώνου! Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Λοιπόν, πραγματικά δροσερές, δροσερές στιγμές όλη τη νύχτα.

Jurgen Klopp: «Είναι ξεχωριστό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com