Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Προηγήθηκε αλλά δεν κέρδισε στο Stamford Bridge

Προηγήθηκε αλλά δεν κέρδισε στο Stamford Bridge

Η Liverpool προηγήθηκε με 0-2 στην έδρα της Chelsea, όμως δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από το Stamford Bridge, με τον αγώνα να λήγει με 2-2.

Οι Reds έμειναν ακόμη πιο πίσω στη μάχη του τίτλου και πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Mane και Salah.

Α’ Ημίχρονο: Χωρίς τον Jürgen Klopp στον πάγκο, με τον Kelleher κάτω από τα δοκάρια και τον Konate στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Reds στο Stamford Bridge στον πρώτο αγώνα του έτους.

Μόλις στο 6’ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία οι Reds, όμως το πλασέ του Salah σταμάτησε στον Mendy. Περίπου δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε η Chelsea κοντά στο γκολ, όταν ο Trent Alexander-Arnold έκανε λάθος, για να καταλήξει η μπάλα εντός περιοχής στον αμαρκάριστο Pulisic, για να τον σταματήσει ο απόλυτα ψύχραιμος, Kelleher.

Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο 9ο λεπτό, όταν ήτθε η σειρά του Chalobah να κάνει ένα μετά τη μπαλιά του Jota, προσπαθώντας να απομακρύνει με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον Mane, ο οποίος απέφυγε με προσποίηση τον Mendy και τελείωσε ιδανικά τη φάση με το αριστερό.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά μετά το τέρμα του Mane, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ του Alonso που έφυγε ψηλά.

Χρειάστηκε να περάσει το 20ο λεπτό, για να μπορέσει η Liverpool να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι. Οι Reds σκόραραν με την αμέσως επόμενη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 26’ και σκόρερ φυσικά τον Mo Salah!

Ο Trent βρήκε τον Αιγύπτιο με μια εξαιρετική μπαλιά, εκείνος άφησε μέτρα πίσω τον Alonso και στη συνέχεια τελείωσε υποδειγματικά την φάση για το 0-2.

Στο 36’ ο Mo Salah είχε την ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-3, όμως ο Chalobah κατάφερε αρχικά να τον καθυστερήσει και στη συνέχεια ο Silva να κόψει το πλασέ του.

Το παιχνίδι μετά την ευκαιρία του Salah πήρε όμως μια εντελώς διαφορετική τροπή. Οι Μπλε αρχικά μείωσαν με το υπέροχο εκτός περιοχής σουτ του Kovacic στο 42’ σε 1-2 και στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 2-2.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Pulisic να βρει δίχτυα, νικώντας τον Kelleher μετά την εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Chelsea και την τελική πάσα του Kante. Ήταν ένα πολύ κακό κλείσιμο ημιχρόνου από τη Liverpool.

Β’ Ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στην επανάληψη με ένα δεξί σουτ του Alonso που όμως έφυγε άουτ.

Οι επόμενες δύο ευκαιρίες άνηκαν στη Liverpool και ήταν μεγάλες, αφού πρώτα ο Salah προσπάθησε να σκοράρει με ένα απίστευτο αριστερό πλασέ πολλά μέτρα εκτός περιοχής στο 57’ με τον Mendy να πραγματοποιεί μια μεγάλη επέμβαση.

Δύο λεπτά αργότερα η Liverpool είχε νέα ευκαιρία για γκολ, μα πλασέ του Mane που όμως μπλοκαρίστηκε από τον Mendy. 

Στο 62ο λεπτό είχαν οι Μπλε τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όυαν ο Pulisic πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Kelleher, με τον Ιρλανδό να αποκρούει.

Οι Reds προχώρησαν σε δύο αλλαγές στο 69’ με τους Chamberlain και Keita, οι οποίες όμως δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα.

Από το 70’ μέχρι και περίπου το 85’ οι Μπλε πίεζαν ασφυκτικά τους Reds και βρήκαν κάποιες τελικές με τους Mount και Alonso, δίχως όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Chelsea: Mendy, Chalobah, Silva, Rudiger, Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso, Pulisic, Mount, Havertz

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας, Fabinho, Henderson, Milner (Keita 69′), Salah, Mane (Jones 90′), Jota (Oxlade-Chamberlain 69′)

Πάγκος: Adrian, Pitaluga, Gomez, Beck, Williams, Morton

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης εναντίον της Arsenal.

Ο Sadio Mane επέστρεψε στα γκολ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com