Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νικητής του βραβείου Βρετανογερμανικής Φιλίας ο Klopp!

Νικητής του βραβείου Βρετανογερμανικής Φιλίας ο Klopp!

Νικητής ακόμα ενός βραβείου είναι ο προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp, σύμφωνα με το γερμανικό Sport1. Συγκεκριμένα, στον Γερμανό τεχνικό δόθηκε το νέο ετήσιο German-British #Freundship Award, για ταα επιτεύγματά του στο χώρο του ποδοσφαίρου σε ομάδες των δύο χωρών.

Ο Jurgen Klopp αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2001 για να αναλάβει την ομάδα με την οποία αγωνιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή, 1. FSV Mainz 05, τερματίζοντας μία άσημη ποδοσφαιρική καριέρα κατά την οποία φόρεσε τις φανέλες των Ergenzingen, Pfrozheim, Eintracht Frankfurt (Β’ Ομάδα), Viktoria Sindligen και RW Frankfurt, πριν μετακομίσει το 1990 στο Mainz.

Ο γεννημένος στη Στουτγάρδη προπονητής ανέβασε την ομάδα στην Bundesliga, κερδίζοντας τη θέση στην άκρη του πάγκου της ιστορικής Borussia Dortmund, η οποία πέρναγε μια πολύ δύσκολη στιγμή στην ιστορία της. Ο Klopp αναδεικνύοντας πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, επανάφερε τους κιτρινόμαυρους στη κορυφή, κερδίζοντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, εκ των οποίων το ένα συνοδεύτηκε από κύπελλο, και έφτασε στο τελικό του UEFA Champions League χάνοντας από την μεγάλη αντίπαλο Bayern.

Το έντονο στιλ παιχνιδιού του αλλά και το δέσιμο με τη κερκίδα θεωρήθηκε ιδανικό για τη Liverpool την οποία και ανέλαβε τον Οκτώβρη του 2015, 5 μήνες μετά την αποχώρησή του από την Γερμανία. Με τους Reds ολοκλήρωσε το ολικό rebuild, παίρνοντας μία μέτρια ομάδα και μετατρέποντάς την σε πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου. Το πιο σημαντικό, όμως, ήρθε το 2020 όταν έφερε το τίτλο στο Anfield μετά από 30 χρόνια.

Το βραβείο είναι μια πρωτοβουλία του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Γερμανία και της Βρετανικής Πρεσβείας στη χώρα, με σκοπό τον εορτασμό των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η απονομή θα γίνει στο Signal Iduna Park (το γήπεδο της Dortmund) την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Jurgen Klopp και ο Ian Ayre υπογράφουν τη πρόσληψη του Γερμανού τον Οκτώβρη του 2015
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com