Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/6/2004 Υπογράφει στους Reds ο Rafa Benitez (vid)

Σαν σήμερα: 16/6/2004 Υπογράφει στους Reds ο Rafa Benitez (vid)

Σαν σήμερα το 2004 υπογράφει στους Reds από την Valencia, ο Ισπανός manager Rafael Benítez Maudes αντικαθιστώντας κι επίσημα τον Gerard Houllier.

Μετά την πετυχημένη του παρουσία στον πάγκο της Valencia, όπου κατέκτησε την Primera Division και το κύπελλο UEFA, οι άνθρωποι της Liverpool ενήργησαν μυστικά και άμεσα για να αποσπάσουν την υπογραφή του Μαδριλένου manager. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Rafa αναφέρθηκε για το πόσο ενθουσιασμένος ήταν με την άφιξή του στο Anfield, λέγοντας: «Είναι σαν όνειρο που βρίσκομαι εδώ. Είμαι πολύ – πολύ περήφανος που έγινα μέλος ενός από τους σημαντικότερους Συλλόγους του Κόσμου, σε ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα του κόσμου, το οποίο θέλω να κατακτήσω!«

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των Κόκκινων, θα πείσει τον Steven Gerrard να μην φύγει με μετεγγραφή από το Anfield, χωρίς όμως να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον Michael Owen. Θα καταφέρει να αναδείξει τον Jamie Carragher ως κεντρκιό αμυντικό δίπλα στον Sami Hyypia και θα αποδειχθεί κομβικό πρόσωπο στην άφιξη των Xabi Alonso & Luis Garcia.

Θα οδηγήσει τους Κόκκινους στον τελικό του League Cup χωρίς να κατακτήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την Chelsea, αλλά θα αποκλείσουν τους Λονδρέζους στον ημιτελικό του Champions League, που τους έστειλε στον Τελικό της Πόλης 25.5.2005). Εκεί σε ανεπανάληπτο παιχνίδι οι Reds θα κατακτήσουν το τρόπαιο απέναντι στο φαβορί Milan και θα περάσουν στην Ιστορία του θεσμού, ως οι νικητές του Θαύματος της Πόλης!

Στην επόμενη του χρονιά ο Rafa Benitez θα οδηγήσει τους Reds στον Τελικό του FA Cup και στην κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα ακόμα ανεπανάληπτο τελικό που έμεινε στην Ιστορία του θεσμού ως ο Τελικός του Gerrard, με το απίστευτο γκολ του Captain Fantastic στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Στην 3η του χρονιά θα οδηγήσει τους Κόκκινους στον τελικό του Champiosn League της Αθήνας (2007), χάνοντας το τρόπαιο και την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει το τρόπαιο της Premier League χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, για τους «γνωστούς» λόγους.

Στις δύο του τελευταίες χρονιές στους Reds οι τότε Αμερικανοί ιδιοκτήτες θα του βάλουν αρκετές τρικλοποδιές με τις αψυχολόγητες διαχειριστικές τους ενέργειες, ωστόσο ο Rafa Benitez θα καταφέρει να παρουσιάσει ένα δυνατό & αξιοπρεπές σύνολο, ώστε να αφήσει την ομάδα με το εισιτήριο του Europa League αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2010.

Σε σύνολο 350 εμφανίσεων του στον πάγκο των Reds ο Rafa Benitez κέρδισε τα 194 από αυτά και έγραψε το δικό του ιδιαίτερο κομμάτι στην Ιστορία του Συλλόγου.

Απολαύστε στο παρακάτω video, δέκα από τα καλύτερα παιχνίδια των Reds με τον Rafa Benitez στον πάγκο τους:

Σαν σήμερα: 16/6/2004 Υπογράφει στους Reds ο Rafa Benitez
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com