Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ποιους αγώνες θα χάσουν οι Salah, Mane και Keita λόγω AFCON

Ποιους αγώνες θα χάσουν οι Salah, Mane και Keita λόγω AFCON

Η χειμερινή διακοπή της Premier League, εν μέσω διεξαγωγής του AFCON, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την Liverpool

Το Κύπελο Εθνών Αφρικής (AFCON) έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 9 Ιανουαρίου μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2022, καθώς πέρσι αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το Καμερούν αναμένεται να φιλοξενήσει την 33η διοργάνωση του AFCON, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν θα είναι σε θέση να το πράξει, καθώς η κλήρωση της φάσης των ομίλων τελεί υπό επ’αόριστον αναβολή, λόγω ανησυχιών σχετικά με θέματα ασφάλειας και υγείας.

Ωστόσο, με την κατάσταση ως έχει, η Αίγυπτος, η Σενεγάλη και η Γουινέα θα είναι μεταξύ των 24 εθνών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, πράγμα που σημαίνει ότι οι Salah, Mane και Keita θα κληθούν να αντιπροσωπεύσουν τις χώρες τους.
H απώλεια των Salah και Mane στο μέσο της σεζόν, ειδικά αμέσως μετά από μια διαδρομή τεσσάρων παιχνιδιών με Tottenham, Leeds, Leicester και Chelsea στη σειρά, αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για τη Liverpool. Εντούτοις η ανακοίνωση του νέου πρόγραμματος της Premier League για την σεζόν 2020-21 προσδίδει θετικό πρόσημο στην κατάσταση, κυρίως λόγω της επιστροφής της χειμερινής διακοπής.
Μετά τη σύγκρουση των Reds με την Chelsea, την Πρωτοχρονιά, στο Stamford Bridge, η Premier League θα κάνει μια παύση δύο εβδομάδων, καθώς ο τρίτος γύρος του FA Cup θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, η Liverpool θα παίξει με Brentford (15 Ιανουαρίου) και Crystal Palace (22 Ιανουαρίου), χωρίς να έχει προγραμματιστεί άλλη αναμέτρηση μέχρι την επίσκεψη της Leicester στο Anfield (9 Φεβρουαρίου).
Η επιστροφή της χειμερινής διακοπής, μετά από απουσία ενός έτους, προϋποθέτει ότι οι Salah, Mane και Keita πιθανόν να χάσουν μόνο τον τρίτο γύρο του FA Cup και τις αναμετρήσεις με Brentford και Palace. Ακόμα και στο σενάριο που ένας ή και περισσότεροι φτάσουν στον τελικό στις 6 Φεβρουαρίου, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιστρέψουν στον πάγκο τουλάχιστον εναντίον της Leicester.
Στο παρόν στάδιο, δεν έχουν τεθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες τόσο για τη φάση των ομίλων όσο και για τους αγώνες νοκ-άουτ. Όμως είναι πιθανό η φάση των ομίλων να τελειώσει πριν ξεκινήσει το χειμερινό διάλειμμα, κάτι που θα επέτρεπε σε όσους έχουν αποκλειστεί να επιστρέψουν, να ξεκουραστούν και να βρεθούν στο Kirkby πριν από την επίσκεψη της Leicester.
Το συγκεκριμένο σενάριο απέχει πολύ από το ιδανικό για τη Liverpool, αλλά τουλάχιστον η λίστα των αγώνων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο θα μπορούσε να ήταν, σε μια περίοδο κατά την οποία θα απουσιάζουν τρεις σημαντικοί παίκτες.
Το AFCON του 2019 είδε τη Σενεγάλη να τερματίζει στη δεύτερη θέση, με την Αίγυπτο και τη Γουινέα να αποκλείονται από τη φάση των 16.

O Sadio Mane με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης.
O Sadio Mane με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com