Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/4/1980 Εξακόσιες Κόκκινες συμμετοχές για Clemence (vid)

Σαν σήμερα: 28/4/1980 Εξακόσιες Κόκκινες συμμετοχές για Clemence (vid)

Τις 600 εμφανίσεις με την famous Red shirt θα συμπλήρωνε σαν σήμερα ο Ray Clemence, στον ημιτελικό του F.A. Cup με αντίπαλο την Arsenal στο Villa Park.

Το παιχνίδι των Reds με τους Gunners, ήταν το 2ο επαναληπτικό, καθώς τα δύο προηγούμενα είχαν λήξει ισόπαλα και ο κανονισμός της διοργάνωσης δεν πρόβλεπε να λύσουν τις διαφορές τους οι 2 ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Hillsborough κι έληξε 0-0 (12/4/1980), με το δεύτερο στο Villa Park να λήγει 1-1 (16/4/1980).

Οι Κανονιέρηδες αιφνιδίασαν τους Κόκκινους μόλις στο 1′ με τον Alan Sunderland και παρ’ όλο το πολύ καλό παιχνίδι των Reds έφθασε το 90′ για να ισοφαρίσουν με τον Kenny Dalglish από ασίστ του Alan Hansen. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με το σκορ να μην αλλάζει και έτσι να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την 1/5/1980 στο Highfield Road (το παλιό γήπεδο της Coventry).

Στο παιχνίδι αυτό που ο Ray Clemence συμπλήρωσε 600 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα, οι Reds τελείωσαν με 10 παίκτες, καθώς αποχώρησε πριν το τέλος της συνάντησης ο  David Johnson λόγω τραυματισμού κι ενώ είχαν κάνει την μοναδική αλλαγή που δικαιούνταν (τότε ο κανονισμός στο Νησί επέτρεπε μόνο μία αλλαγή) στο 46′ όταν είχε περάσει στο παιχνίδι ο David Fairclough στην θέση του Alan Kennedy.

Στο Villa Park εκείνο το βράδυ Δευτέρας βρέθηκαν 42.975 θεατές και διαιτητής ήταν ο P. Partridge.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 28/4/1980 Εξακόσιες Κόκκινες συμμετοχές για Clemence
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com